Havregrynskugler

En meget, meget enkel opskrift, med et meget lille twist.

Havregrynskugler smager altså allerbedst kolde, så forsøg – så vidt muligt – lige at smide dem i køleskabet et par timer eller i fryseren i ca. 20 minutter inden de spises – gæt hvilken løsning, jeg bruger 😉

Udskriv
Havregrynskugler
Ingredienser
  • 125 g havregryn
  • 50 g smør blødt
  • 75 g flormelis
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1/2 dl kakaomælk
  • kokosmel eller kakao til pynt
Sådan gør du
  1. Det er meget nemt at lave havregrynsmassen i foodprocessoren. Mal først havregrynene fint alene. Tilsæt herefter smør, flormelis og kakao og bland godt sammen. Tilsæt kakaomælk lidt efter lidt indtil den rette konsistens opnås. Hvis massen er for blød, kan den sættes i køleskabet eller fryseren, inden kugler trilles.
  2. Tril massen til små kugler og rul dem i kokosmel eller kakao.

4 comments

  1. Kunne man ikke finde en god opskrift der var mere LCHF?

    1. Jo, det kan du sagtens – disse er overhovedet ikke LCHF 🙂 Daddelkuglerne her er LCHF i den allerløseste definition af begrebet – de indeholder i hvert fald hverken sukker eller korn. Disse chokoladekugler smager ikke nær så meget af havregrynskugler, men de er meget LCHF-egnede. Og så ved jeg desuden, at både Madbanditten og Frk Sveske har en udgave af romkugler, der måske kan bruges som erstatning.
      Held og lykke med det 🙂

  2. Tror du man kan erstatte flormelis med sukrin flormelis? Hvis man kan, tror du så der skal sammen mængde til?

    1. Ja, her kan du sagtens bare bruge sukrinmelis i stedet. Det almindelige rene sukrin (det som den købte melis er lavet af) søder 1 til 1 med almindelig sukker 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *