Hvad kan man bruge hytteost til? #1

Til eventet i onsdags kom jeg til at tænke på, hvad jeg rent faktisk bruger hytteost til. For, som nævnt, er det noget, jeg ofte køber, men i realiteten bruger jeg det oftest til de samme få retter – eller snarere: den samme ene ret. Nemlig de bagte kartofler nedenfor. Jeg har dog fået prøvet lidt andre ting også. Inden jeg kaster mig ud i yderligere hytteost-eksperimenter tænkte jeg derfor, at jeg lige ville vise, hvad jeg har brugt hytteost til før i tiden.

 

Bagte kartofler med skinke, hytteost og grønne bønner

Og så vil jeg gerne lige hurtigt endnu engang anbefale retten med de bagte kartofler, skinke, grønne bønner - og selvfølgelig hytteost. Det er nemlig - uden tvivl - den ret jeg laver og har spist allerflest gange. Og som I måske efterhånden har regnet ud, er det faktisk sjældent jeg laver den samme ret mere end en enkelt eller et par gange - med mindre det virkelig er noget, der rykker 😉

Groft madbrød med krydderurter

Hytteost er ret godt at bruge i brød, efter min mening. Det tilfører fugt, som gør brødet meget lækrere - både som nybagt og efter et par dage!

Gulerodstzatziki

Dette var lidt et eksperiment og ikke en af mine favoritter. Men ideen fungerer til trods for at jeg ikke var så vild med sammensætningen. Hvis man blender hytteost bliver det nemlig cremet og kan fint indgå i stedet for andet surmælksprodukt - hvor det samtidig tilfører et øget proteinindhold, hvilket altid er godt 🙂

 

Hytteost-raita

Dette var endnu et eksperiment - men et af de mere vellykkede. Normalt laves raita på yoghurt, men dels havde jeg ikke noget, og dels så jeg en fordel i et mere mættende tilbehør. Smagen er jo så neutral at det fint kan erstatte mange ting.

 

Spinattærte med røget laks

Jeg bruger faktisk ofte hytteost i tærter i æggemassen i stedet for mælk, madlavningsfløde eller lignende. Det gør det mere cremet og igen - mere mættende pga. proteinindholdet.

 

Chilikartoffelsalat

Her er det samme princip med at blende hytteosten som ovenfor. I princippet kan man også undlade det og få mere struktur på dressingen, men i en kartoffelsalat er cremethed nu en fordel efter min mening 🙂

 

Hvad bruger du oftest hytteost til?

 

2 comments

  1. Det ser godt ud Xenia! Jeg plejer at bruge hytteost i pigroger (calzone lignende brød) sammen med lidt skinke eller hvad der nu frister. Ellers plejer jeg at koge noget frossen helbladet spinat i en lille smule vand og så komme hytteosten i lidt efter sammen med lidt krydderier. Det smager virkelig godt, og er meget simpel som tilbehør.

    1. God ide at putte det i piroger – det tror jeg næsten jeg vil prøve, hvis jeg får tid – jeg har alligevel en kæmpe bunke hytteost, som gerne skal bruges inden det bliver for dårligt 😉 Det lyder også godt med spinaten 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *