Hvad kan man bruge hytteost til? #2

Billede lånt fra Arla

 

Her kommer anden omgang hytteostinspiration fra mig til jer. Som I ved var jeg til et arrangement hos Arla for et par uger siden, og i den forbindelse fik jeg – nok ikke overraskende – flere hytteostprøver. Det var faktisk så grelt at jeg lige i starten havde hele seks bøtter hytteost i mit køleskab! Og når jeg bor alene, er det noget af en portion. Heldigvis kan de fleste holde i hvert fald en uges tid endnu, så der burde være tid til at få det brugt. Men derfor prøver jeg p.t. at indkorporere hytteost i så mange af mine måltider som muligt – vi vil jo ikke smide mad ud. Selv/især ikke når det har været gratis! 😀

 

I en omelet

Her har jeg brugt den med de fire slags løg i en frokostomelet sammen med lidt skinke. Hurtig og mættende frokost!

 

I tunsalat

Som erstatning for creme fraiche i en lækker tunsalat. Jeg brugte resten af den med de 4 slags løg, hvilket var lige i øjet, eftersom jeg normalt ellers ville tilsætte hvidløg og løgpulver – dette var dog fuldstændigt unødvendigt her. Jeg blendede halvdelen og lod resten være – så fik det sådan en “fin halvgrov” konsistens. Faktisk var jeg så glædeligt og positivt overrasket over dette resultat, at jeg sagtens kan forestille mig at lave den med den slags hytteost i fremtiden!
Ud af ovenstående portion var der til tre gange – to gange med pasta og tomater og en enkelt gang madpakke.

 

I en kartoffelsalat

Tirsdag lavede jeg en kartoffelsalat med kolde kartofler, hytteost med grillet peberfrugt og peberfrugt. Allerede da jeg modtog den hytteost fik jeg ideer om at man skulle lave noget med frisk peberfrugt også – for at understrege smagen. Da jeg fik ideen til denne kartoffelsalat, viste det sig, at der faktisk var en opskrift, der lignede helt utroligt meget på Arlas hjemmeside i forvejen. Men i får i hvert fald opskriften på min udgave – samt nogle lækre saltede kyllingelår, jeg fik til, her en af de næste par dage…

 

Har du prøvet nogle af de nye hytteosttyper med smag?

Jeg er faktisk blevet positivt overrasket. Normalt foretrækker jeg selv at tilsætte smag til sådanne ting, men disse varianter – især den med den grillede peberfrugt – er lidt mere “avancerede” end bare selv at tilsætte lidt hvidløg, så det kan fint bruges i en håndevending. Og smagen i begge to er dejlig velafrundet, synes jeg. Jeg har dog ikke set prisen, så det er muligt, at det bedre vil kunne svare sig prismæssigt bare at købe en naturel – men sådan er det vel altid 😉

 

10 comments

  1. Jeanet Bodilsen

    Glæder mig til opskriften kommer på. Elsker hytteost 🙂

    1. Ja, det er også virkelig lækkert, efter min mening 🙂 Jeg håber jeg får taget mig sammen til at gøre det senest i morgen 😉

  2. Jeg vidste slet ikke der fandtes hytteost med smag!

    Til tun-halløj er det jo en genial erstatning for den ellers meget lækre creme fraiche, det tror jeg helt klart jeg skal prøve. Det er jo pivnemt lige at knalde sammen 🙂

    1. Det er også kun lige kommet til Danmark, så du er undskyldt 🙂
      Og ja, det er nemlig genialt den med løgene især – så skal man ikke stå og rode med at hakke diverse løg og alt muligt 😉

      1. Men hvad kooooster det så? Jeg er normalt ikke til sådan noget “færdigblandet” hvis jeg kan gøre det samme selv. Er det bare løg der er i eller har de også kørt noget krydderværk i?

        1. Ja, der må jeg desværre være dig svar skyldig – jeg fik prøver på det til det der event. Men det ville også være min egen hindring, hvis det var (meget) billigere bare at lave den selv. Den med løg har vist “kun” de fire slags løg i: hvidløg, purløg, alm. løg (zittauer) og skalotteløg – og så har de iflg. ingredienslisten fyret en lille smule “løg- og peberekstrakt” i også 🙂

          1. Ekstrakt kan jeg sagtens undvære 🙂 Jeg ender nok med at holde mig til den helt neutrale hytteost så. Så kan man også selv bestemme hvad det skal smage af.

          2. Nej, sådan har jeg det egentlig også normalt – men dels har jeg først lige opdaget, og dels er det vist forsvindende små mængder heri, så det kan jeg nok godt overleve – især når nu jeg allerede har det stående ;D

  3. Man kan virkelig bruge hytteost til ALT. Jeg var til arrangementet i Århus – supersjovt og inspirerende!

    1. Ja – også til ting, man normalt ikke forbinder med hytteost 🙂 Jeg synes også det var et godt arrangement – og spændende med fokus på en ingrediens, som måske normalt bliver lidt overset 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *