Hverdagsmåltider

Så blev det langt om længe tid til en ny omgang hverdagsmåltider. Long time, no see, hva’? ;D

Nåmmen anyway, maden herunder er fra i mandags. Nu har jeg jo allerede snakket om, hvor tæt på, jeg var at “falde i”, så det behøver vi ikke snakke om igen. Men jeg kan da lige understrege, hvor glad jeg er for, at jeg ikke gjorde det – så kan det være, jeg husker det næste gang også 😛

Alt i alt endte det som en skønherlig maddag – flere af dem, tak!

 

Jeg kan faktisk slet ikke huske, om jeg har vist jer denne her kakao før. Hvis ikke, er det da en gruelig fejl, for jeg drikker det faktisk virkeligt ofte! Det er min morgenmad mindst halvdelen af morgenerne, eftersom den både er hurtig, nem, lækker og mættende! Alt det jeg leder efter i en morgenmad! Tidligere brugte jeg jo meget æggekakaoen, men denne er endnu nemmere, og så risikerer jeg ikke at få for meget protein, hvilket jeg ellers godt kan have tendens til, tror jeg. Jeg skal nok lige prøve at huske at få givet jer opskriften i et indlæg for sig selv inden for ikke så længe – det fortjener den! – men indtil da, kommer den her:

Varm og mættende kakao
1 glas
Print
Ingredienser
  1. * 3 dl kogt vand
  2. * 1 spsk kakaopulver
  3. * 1 spsk sukrin+ eller 1,5 spsk sukrin gold (eller mindre for en mindre sød tand)
  4. * 1 drys vaniljepulver
  5. * 1 drys kanel (kan udelades)
  6. * 1 stor spsk kokosolie (jeg bruger med smag, men uden kan også bruges, hvis du ikke er så vild med kokos)
  7. * 1 stor tsk kakaosmør (kan udelades, men gør det hele endnu mere luksusagtigt!)
  8. * en sjat piskefløde (nok omkring 1/4 dl) (kan også udelades for en mælkefri version)
Sådan gør du
  1. Bland alle ingredienser på nær fløden med det varme vand, og lad det stå indtil kokosolie og kakaosmør er smeltet.
  2. Blend det hele sammen med piskefløde med en stavblender, til det er lækkert og cremet. Drik og nyd!
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

Rester fra lørdagens aftensmad – den rare BLT lakseburger med chipotle-aioli – mindst lige så god kold på madpakken, og der skal faktisk meget til, før jeg synes, at mad er lige så god kold som varm! Jeg spiste desuden også et par agurkeskiver til, for lidt ekstra grønt 😉

 

Og til aften den lækre og comfort-agtige (uden at være junk!) LCHF-båndpasta med peberfrugtsauce og chorizo. Endnu et rart måltid på en faktisk ok rar dag til trods for sne og slud og kulde.

 

Til sidst nuppede jeg lige et par af de her, som jeg stadig havde tilbage fra sidste uge. Virkeligt god og lækker snack – og helt ideel LCHF jo!

 

Har du fået noget godt at spise på det sidste? 🙂

 


Indlægget indeholder affiliatelinks.


20 comments

  1. Det ser lækkert ud. Hvem blev din give-away vinder? 🙂

    1. Tak 🙂 Jeg har netop fået trukket vinderen i dag og skrevet om det i det nyeste indlæg 🙂

  2. Du er nok min ynglings blogger ! Nyder dine lange indlæg og kigger dagligt forbi herinde ! Bare et kompliment her en sen torsdag aften ☺️

    1. Mange tak altså – hvor er det en skøn kommentar at få! Og dejligt at høre, at du ikke bliver træt af min konstante orddiarre herinde, haha! 😀

  3. Jeg lavede dine vanilie fudge her igår, og de var virkelig et hit. Blandede lakridspulver og toppede med frysetørrede hindbær for udseendets skyld. Det er bestemt ikke sidste gang de skal laves. Jeg drømmer allerede om en version med chokolade og måske peanutbutter 😀

    1. Det lyder godt! Personligt er jeg jo ikke lakridsfan, men hvis jeg var, var jeg bestemt hoppet på din udgave, det er da sikkert og vist!
      Og ja, chokolade + PB, mmmh – det er kun et spørgsmål om tid, før jeg selv får prøvet den udgave! 😛

  4. Rigtig god weekend.

    Dejlige mad/drikke billeder du har lagt op:-)

    I går fik vi spansk hvidløgskylling (dejlig saftig og velsmagende kylling) med bagekartofler og let smør og salt i og så en lækker spansk frisk salat med de skønneste velsmagende oliven, feta mv.
    Det var guf.

    Jeg følger dine gode idéer her på din blog og inspireres af dem:-)
    Tina Hoffbeck
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

    1. Tak – og i lige måde!
      Øj, det lyder også godt – især den hvidløgskylling der! 😛

  5. For at være sikker – bruger du raw eller alm mørk cacaopulver som man kender fra fødselsdagenes kakao?

    1. Jeg bruger bare den helt almindelige mørke bagekakao. Min favorit er Urtekrams, men den de har i alle supermarkeder kan også fint gå 🙂

    2. Takker. Har nemlig erfaret at det ikke er ligemeget om det er raw eller alm 🙂

      1. Nej, du har ret, der er stor forskel på, hvor kraftigt det er i smagen 🙂

  6. Den kakao er altså SÅ perfekt.
    Jeg var ved at gå kold i min morgenmad og kunne mærke hungren efter brød var helt slem.
    Men de sidste to morgener har jeg fået en lækker kakao og nøj den mætter og smager dejligt.
    Min mand mente at han bare sprang over at blende den – den fejl gør han ikke igen, så er alt olien ikke blandet ind i kakaoen*GG*

    Tak for en fantastisk side og tak for det er så let at lære at lave god og venlig med, alt imens kiloene rasler af siden, det er fedt!

    1. Dejligt at du kan bruge den! Jeg er stadig også stor fan! Selv om der i morgen skete det, der ikke må ske: Jeg var løbet tør for kakaopulver! :O Skræk og gru 😀
      Nej, det er altså ret essentielt at få det blandet ordentligt. Enten med en blender, eller jeg har hørt fra andre, at man kan shake den sammen i en shaker også – måske han vil synes, at det er nemmere?
      Tak for de pæne ord – dejligt du kan bruge det! 😀

      1. Dejligt med en opskrift uden æg. Jeg er glad for æg men nogen gange kan det godt blive for meget. Det er også rart at kunne drikke sin morgenmad og det stadig mætter, for jeg er ikke så god til at spise om morgenen. Så tak for den gode opskrift 🙂

        1. Jeg tilsætter faktisk ofte selv et æg også for ekstra mæthed, men du har ret, det er rart at have muligheden for at udelade det. Selv om æg er sunde og gode, kan det nogle gange bliver for meget af det gode, det kender jeg godt! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *