Hverdagsmåltider – med ekstra tryk på hverdag

Jeg ville ønske, at jeg havde en god undskyldning for min, mildt sagt, noget sporadiske blogging her på det sidste. Eller jeg i det mindste kunne fortælle, at jeg har lavet en masse spændende ting siden sidst. Men lige med undtagelse af en uges ferie på Kreta, som i øvrigt var absolut himmelsk og fantastisk og umådeligt tiltrængt, har det mest være hverdag med hverdag på. Og maden har også bare stået på gengangere her fra bloggen og andet hverdagskedeligt, hvilket selvfølgelig er den største grund til, at der ikke er kommet nogle nye opskrifter fra min side i et stykke tid efterhånden. Hverdagsmad er ikke nødvendigvist kedeligt, men det er jo ikke just befordrende for at have en aktiv madblog 😉

Noget andet, der er sket siden mit sidste indlæg, er, at jeg har fået nyt job. Yay! Det er faktisk på samme arbejdsplads og afdeling som før, bare i en ny og endnu mere voksen-agtig stilling som projektkoordinator på et halvårligt projekt. Og eftersom jeg, da jeg kom hjem fra ferie den 30. september, kunne se frem til ingen løn og heller ingen dagpenge pga. dårlig planlægning fra min side af, takkede jeg yderst hurtigt ja til jobtilbuddet, kan jeg vist godt afsløre! Jeg ville jo i forvejen gerne blive, da jeg elsker at være på mit job og har nogle fantastiske kollegaer, og når jeg så oven i købet kan få et job, der vist kun kan gøre godt på CV’et, blev jeg nærmest lykkelig. Nærmest. Det gjorde i hvert fald mit liv de næste par måneder en del mere overskueligt og overkommeligt! Nok især også fordi jeg jo, som I måske husker fra tidligere år, generelt er meget sensitiv over for noget, der ligner vinterdepressioner. Jeg ville i hvert fald, som nok så mange andre, foretrække bare at gå i hi fra cirka nu af og frem til marts-april-agtigt. Så alene tanken om, at jeg skulle have brugt den tid på at være arbejdsløs og jobsøgende var ikke just opmuntrende. Jeg kan tydeligt mærke allerede nu, at efteråret er over os, og at vinteren nærmer sig, og det er i høj grad det faktum, at jeg er glad for mit job, der gør, at jeg kun har relativt svært ved at komme af sted om morgenen 😛 Herudover prøver jeg at planlægge en masse sjove ting i de kommende måneder – koncerter, biografture, teaterture, hygge med venner og familie og andet godt – som forhåbentligt også kan hjælpe! Og så spiser jeg en masse af det mad, som jeg allerbedst kan lide (og nok lidt for meget chokolade, ahem…) – og at det så lige for tiden i høj grad er gengangere håber jeg, I kan bære over med! Jeg har i hvert fald absolut ingen intentioner om at lukke bloggen helt, så jeg håber, at I kan se bort fra, at der nok fortsat går lidt længere mellem indlæggene, og at I stadig har lyst til at hænge ud sammen med mig her i mit virtuelle hjem. Høhø.

Men altså, for nu lige at bevise helt endeligt, at jeg faktisk ikke er død eller er blevet internetfornægter, selv om man ellers måske godt og nemt kunne det modsatte, får I her dagens måltider. Det er hverken særligt spændende eller innovativt – men jeg er mæt og glad, og det er vel det vigtigste, ikke? 😉
(hvis I desuden ellers får behov for at forvisse jer om min status som levende og 100% online internet-type, kan I hoppe forbi min twitter-profil – der er jeg ofte at finde :D)

 

Min dag startede med to spejlede æg (ja, jeg foretrækker dem til den sprøde side!) med den gode spegepølse fra Hanegal samt agurk og peberfrugt. Og en klat smør for så vidt muligt at formindske (lysten til) indtaget af det dér førnævnte chokolade…

 

Jeg gad ikke lige madpakke i dag, så i stedet brugte jeg mit lager af kokosolie, som jeg altid har i skuffen på job (yep, I’m weird like that) til en række af dem her i løbet af dagen. Et par kopper te med kokosolie jævnt fordelt, og så er jeg faktisk rimeligt godt kørende. Men jeg kommer nu nemt til at savne “rigtig mad”, så det bliver aldrig noget, jeg vil gøre hver dag – uanset hvor nemt og bekvemt det så måtte være 😀

 

Til aftensmad stod den på livretten i hverdagsklæder. Hverdagsklæder her = uden kylling. Det virker nogle gange lidt mere overkommeligt på en hverdagsaften, hvis man kun skal have én pande i spil 🙂 Og uanset om der er kylling til eller ej, er det stadig uden tvivl det bedste, jeg ved – og så mætter det også fortræffeligt!

 

Og så var der jo liiiige den der chokolade… 😉 Lige for tiden er min favorit (igen) fra Aldi. Den er ikke en af de meget mørke, men den smager fantastisk! Og nej, jeg siger ikke, hvor meget jeg spiste! 😀

 


Hvad er det bedste I har spist på det sidste? Har I lavet noget spændende for nyligt? Hvad gør I for at holde efterårstungsindet fra døren?
Har I flere spørgsmål? Vil I spørge mig om noget? Skal jeg spørge jer om noget?
Hvad laver I? Hvordan går det? Er I glade? Har I det godt???
Talk to me, Harry Zidler, tell me all about it!
(undskyld)


32 comments

  1. Sad netop og tænkte på om jeg havde fået slettet dig fra min blogliste, synes det var længe siden jeg havde set et indlæg fra dig… Dejligt at se et indlæg fra dig igen 🙂
    Synes du skulle vide at du har været savnet på min blogliste over nye indlæg.
    Line

    1. Mange tak for den søde kommentar, Line. Det varmer utroligt meget, når jeg ved, at I tænker på mig, selv når jeg er offline 😀

  2. Rart at se lidt skriveri fra dig igen! 🙂
    Normalt om efteråret, når min krop gider at virke, så tager jeg ud og plukker alt muligt lækkert – hyld, æbler og paradisæbler. Paradisæblegelé er helt fantastisk lækkert! Og så laver jeg saft, gnasker brombær og efterårshindbær i mig (har ingen have, men bor nærmest i et stort, offentligt spisekammer! ^^) Og så nyder jeg den friske, klare, kølige luft, bladenes farver – for hold op hvor er de flotte! Og så tænker jeg på comfortfood. Og hvad jeg godt kunne tænke mig at lave af mad i julemånederne. Sådan plejer det at være.
    Og så nyder jeg, at Rema har et væld af vildt! Hvis du ikke har prøvet deres krondyr- eller vildsvinespegepølse, så kan jeg varmt anbefale den! Den er virkelig lækker! 😀 (Og lige nu har de også kængurubøffer – det er lækkert!) … Okay, mit efterår handler vist primært om mad… >.>

    1. Sikke du går på rov! Det ville jeg ønske, at jeg var lidt bedre til nogle gange, men jeg er faktisk ikke så meget til så mange af de ting, man ofte bruger den slags til (fx konserveret fugt generelt), og så går meget af ideen jo af det 😉 Men det er bestemt en god “undskyldning” for at komme lidt ud!
      Vildt er ikke noget, jeg har gjort mig særligt meget i overhovedet – måske jeg skulle overveje at kaste mig ud i det som en lille efterårsudfordring. Desværre er der ikke nogen Rema i Roskilde, men det må vel også kunne findes andre steder?
      (og man skal endelig ikke kimse af et stort fokus på mad! 😀 )

      1. Jeg er heller ikke rigtig til det, der kommer ud af det, hvis sandheden skal frem… Jeg kaster stort set det hele efter andre mennesker og giver det i julegaver som hyggepakker. Jeg elsker bare at lave det og så plejer folk at blive glade.
        Om ikke andet, så burde det være muligt at finde frem til en jæger i Roskilde eller omegn, som har noget vildt, du kan købe dig til – men pas på haglene! 🙂

        Gelé er forresten ret lækkert i farsbrød og sovser generelt. 🙂

        1. Så er jeg i det mindste heller ikke alene på dét punkt 🙂

  3. Jeg er også en af dem som har tendens til at blive lidt depri nu her når efteråret og vinteren kommer. Men i år har jeg gjort noget et speciel for mig selv.
    Jeg har fået 3 måneders orlov fra min arbejdsplads og så er jeg rejst til Tyrkiet.
    Det er virkelig godt for sinde 🙂 knap så godt for pengepungen og opsparingen 😉 men her er virkelig skønt, og havde jeg ikke et hus derhjemme, så kræver at jeg arbejder for at betale huslejen, ja så blev jeg her hele vinteren 😉

    Med hensyn til maden så går det knap så godt med det. For har boet på hotel og der er det ikke altid helt nemt at styre. Min i november måned får jeg måske muligheden for at på i lejlighed med køkken, og så skal der laves mad igen 🙂

    1. Nøj, hvor lyder det bare lækkert altså! Selv om jeg godt kan se, at det kan blive lidt stramt økonomisk set, men du får sikkert tifold igen på sundheds- og lykkeskalaen, kan jeg forestille mig! Baaare det var mig! 😀

  4. Først og fremmest; dejligt at få lidt livstegn fra dig igen (-:
    Og så tillykke med dit nye job – hvor er det fedt for dig!

    Ja efteråret og vinteren kan godt gære sindet tungt. Vi skal dog hen i feb/marts før den rammer mig. Din plan med koncerter, teater og hygge med venner lyder som den bedste plan og middel mod vinterdepression. Jeg vil prøve at gøre kunsten efter (-:

    Kh maria

    1. Mange tak! 😀
      Mit kommer faktisk ofte allerede så snart det begynder at blive efterårsagtigt – der er det nok lige så meget tanken om de næste mange måneder som så meget andet. For det meste går det så lidt i sig selv igen, når jeg lige finder ud af hvordan det nu lige er, man gør det dér efterår og vinter, og finder ud af at nyde de gode ting, der trods alt er ved de måneder! Og det håber jeg bliver tilfældet igen i år – jeg skal i hvert fald nok gøre mit for det 😀

  5. Jeg har samme problem og har derfor for en del år siden investeret i en lyslampe fra Phillips og den holder mig kørerende igennem vinteren 🙂

    1. Jeg har faktisk netop også en lyslampe fra Philips – min er bare wake up-light’en, som jeg indtil videre er ganske tilfreds med. Den får det i hvert fald til at være bare lidt nemmere at komme op om morgenen, når det ikke er helt mørkt, når man skal ud fra dynerne! 😀

  6. Jeg har også savnet dine indlæg :)Hvis du har flere tips vedr. vinterdepression, kunne jeg godt tænke mig nogle indlæg om det. Jeg er selv “mellem jobs” for tiden og holder den gående på kaffe med fløde og rigelige mængder mørk chokolade. Og så glæder jeg mig over at jeg i år har masser tid til at komme ud i dagtimerne.
    Og så vil jeg også lige sige tak for en god blog. Selvom jeg ikke spiser striks LCHF, synes jeg den er superinspirerende 🙂

    1. Tak, Christina 🙂 Jeg skal nok love at skrive mere, hvis jeg får nogle åbenbaringer! Men ja, en af fordelene ved at have “fri” i løbet af dagen er dog, at man får masser af dagslys. Det er endnu ikke helt på det punkt for mig endnu, men der kommer jo et tidspunkt, hvor det nærmest er mørkt, når man tager hjemmefra, og ditto på vejen hjem igen. Dét glæder jeg mig godt nok ikke til!
      Og mange tak for rosen, dejligt at du kan bruge det!

  7. Hej Xenia,
    Dejligt med lidt liv herinde…
    Er nu selv ramt lidt af hverdagen og snack’en..
    Men jeg hænger i hvert fald ved trods sporadisk aktivitet.
    Jeg drømmer godt nok også om en lang ferie under varmere himmelstrøg i januar (som er min depri-måned).
    Jeg er egentlig glad for det milde efterår, men nu kommer det ‘konstante’ mørke snart 🙁
    Ha’ en skøn efterårsdag.
    KH
    – frk. sveske

    1. Jeg synes, som altid, at du er super inspirerende! Jeg bliver til stadighed imponeret over din standhaftighed 😀
      Og jeg har også selv flirtet alvorligt med tanken om en solferie til januar – hvis jeg kan formå at spare noget sammen her i løbet af de næste par måneder – og kan finde nogen, der kan lokkes med ;P

  8. Hvor er det egentlig smart med te-tricket! Det vil jeg da også til at benytte mig lidt af i ny og næ 🙂 .. Hvilken tevariant er det bedste til det?
    Jeg fik faktisk også din livret i går – det smager simpelthen bare fantatisk! Til gengæld er torsdag glippet i min madplan for den her uge – så nu er jeg på jagt efter noget ligeså lækkert til i aften ;O) .
    /Christina

    1. Det fungerer supergodt – især som en nødløsning! Selv om man lige må tage det med, at kollegaerne ved frokostbordet nok undrer sig lidt, når man bare sidder med en kop te ;P
      Jeg bruger faktisk stort set alle slags sammen med kokosolie, det synes jeg næsten er underordnet. Nogle af mine favoritter er dog hhv. chai og mynte, men du kan nu bare bruge lige hvad du selv bedst kan lide 🙂
      Og skønt at høre, at det ikke kun er mig, der er besat af den ret! Haha, du har måske i ren ønsketænkning troet, at der kun var fire dage i denne uge – det var da forsøget værd 😀 Jeg håber, du har fundet på noget godt 😀

      1. Det er en fantastisk ret! Kunne næsten også spise sovsen rent 😉 .. Megen, det er måske også lidt voldsomt – medmindre der ikke er nogle der kigger.. Hm 😀
        En dag mindre i uge ville klart gøre vinteren lettere! Og så er vi også tættere på weekend – Yan 😀

        1. Det er så sandt, som det er sagt!!

  9. Du har sørme også været savnet i min daglige bloglæsning:-)
    Jeg bruger tit dine opskrifter både til hverdag og til fest…så keep’em coming!
    Det er en vældig inspirerende blog for en nystartet LCHF’er, kan jeg fortælle dig 🙂

    1. Mange tak, Ane Sophie, det er skønt at høre. Tak for rosen! 😀

  10. Kære Zenia
    Som de andre har jeg også savnet at høre fra dig og var begyndt at blive urolig:0)
    Fedt at høre nyt.
    Du er en stor inspiration for min tilgang til LCHF og bruger især din drømmekage opskrift som bare fungere til fulde:0)
    Bliv endelig ved og pyt med om der går tid imellem:0) vi kender vist alle det med tiden der blev væk:0) synes nu også det er skægt at du bor i Roskilde ligesom mig selv sagde hunden, selvom jeg bor lidt ude på landet:0)

    1. Hej Monica
      Jeg er glad for at høre, at du kan bruge min blog og kan lide at følge med 🙂
      Tak for de pæne ord – og ja, det er altid lidt skægt, når man tænker på, at man måske i realiteten kunne have gået forbi hinanden uden at vide det 😉

  11. Eiiii kom til at skrive med z istedet for X sorry skal ikke ske igen:0)

    1. Det er helt i orden, det sker af og til 🙂

  12. Jubiiiiii!! Der var du jo tilbage! 😀

    Og hey, jeg vil gerne se dine hverdagsmåltider. Det er jo også dem, jeg spiser flest af, så det er altid dejligt med inspiration! 🙂

    Hvordan går det med, at få spist dig igennem de 700 kg. chokolade, du skulle anmelde? Det er vel nok en hård tjans, hva? ;P

    Jeg er faktisk helt modsat dig.. Jeg elsker vinteren. Jeg føler, jeg bliver pakket ind i mørket, og det kan jeg ret godt lide. Og lange gåture i kulden, arhmenn altså… Det er det bedste. Så trækker man vejret så godt. 🙂
    Og så er der jo selvfølgelig julen, det gør det hele ekstra skønt! 😛 Min første jul som full-blown LCHF’er, ikke kun det der flirteri halløj, så det bliver spændende, hvordan det udspiller sig.. 😉
    Jeg synes det bliver mere kedeligt henad slut januar/februar, hvor det er som om vejret er en lidt en irriterende og humørsyg teenager.. Seriøst, bestem dig nu; skal det være sne/frost eller varme. Ikke de dér humør/vejr skift, hvor man aldrig kan tage det rigtige tøj på, fordi vejret skaber sig hele tiden! 😉

    Dejligt at have dig tilbage, også selvom det kun er en gang imellem. Du vover på at droppe det! 😛

    KH. Katrine

    1. Jeg ville ønske, at jeg elskede vinteren som du – det ville gøre det meget nemmere!! Men jeg er nu helt med på, at julen er et lyspunkt – og faktisk har jeg fødselsdag i januar, så det tæller også for noget. Det er bare al tiden udenom, der er lidt trist, synes jeg 🙂 Jeg glæder mig desuden til at høre, hvordan du håndterer jul som hardcore LCHF – så håndfast er jeg jo ikke selv 🙂

      Chokoladeprojektet skrider fremad, selv om det har været lidt på standby de sidste par uger pga. ferie og travlhed m.m. Men når det er afviklet og teksterne er på hjemmesiden, skal jeg selvfølgelig nok fortælle jer om det 😀

      Tak for din søde kommentar 🙂

      ~Xenia

  13. Hej xenia, hvordan laver du dine fantastiske billedcollager? Og med skrift ind over billederne?

    1. Jeg bruger siden picmonkey.com, som er gratis og virkeligt god 🙂

      1. Perfekt. Tak 🙂 den må prøves af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *