Hverdagsmåltider: Op på hesten igen

Så blev det langt om længe tid til en omgang hverdagsmåltider igen! Selv om det måske er en anelse snyd at kalde min maddag i går for “hverdagsmåltider” – de var i hvert fald alle afsindigt lækre! Men der er vel heller ikke nogen grund til kun at spise lækkert i weekenderne, selv om i går jo ganske vist var en fredag. Gårsdagens lækkerhedsfaktor skyldtes dog især, at jeg efter at have spist aaalt for mange kulhydrater i diverse former den sidste uges tid, nu bliver nødt til at komme op på hesten igen. Jeg får det jo kun værre, jo længere der går! Jeg ved ikke om jeg kan skyde skylden for mit “tilbagefald” alene på det faktum, at jeg er syg – ofte ender det lidt i sådan en ond cirkel for mig: Jeg spiser mange kulhydrater, gluten, sukker og deslige og får det dårligt – og når jeg har det dårligt, får jeg lyst til mere af den slags comfort-mad. Eller måske er det den anden vej rundt, så jeg først er syg, og så begynder at spise dårligt? Det er nok sådan en hønen kontra ægget-debat, som man aldrig rigtigt får svar på. Under alle omstændigheder havde jeg nu fået nok for denne omgang! Men det er altså svært at komme op på hesten, når man er så kulhydratsensitiv som jeg er, det indrømmer jeg blankt – hvorfor jeg jo generelt bare har det bedre med at undgå de “dårlige ting” så meget som muligt. Så når jeg skal afvænnes, sørger jeg altid for at spise lidt større portioner (hvilket også ofte kommer af sig selv, fordi jeg jo er sulten efter ikke at være blevet ordentligt mæt i flere dage!) og lidt lækrere mad – sidstnævnte for, så vidt muligt, at undgå trangen efter andre ting, naturligvis.

Hvad gør I, når I skal op på hesten igen?


Jeg lagde dagen ud med at prøve den kokosgrød, som jeg nu har set på flere blogs bl.a. hos Jane og Kathrine. Den var dog desværre overhovedet ikke et hit hos mig, selv om idéen er god. Jeg måtte faktisk kæmpe for at spise op – mest fordi jeg var for doven og uinspireret til at lave mig noget andet. Og da først det var gledet ned, mættede det skam også ganske fint, så hvis smagen og konsistensen er noget, I kan forlige jer med, er det en udemærket morgenmad 🙂

Igen var jeg ramt af et mindre tilfælde af uopfindsomhed, så jeg havde én af de dér episoder, hvor jeg lurede både køleskab, køkkenskabe og fryser igennem flere gange, før jeg fandt på, hvad jeg ville lave – det kender I også godt, ikke? (please sig ja!). Jeg vidste dog, at jeg havde noget feta, der skulle bruges, og som jeg godt gad at spise, så jeg endte med denne omelet med en salat af agurk, tomat, feta og persille – og det var faktisk helt fantastisk, så nogle gange betaler det sig altså at rende lidt rundt som en hovedløs høne ;D

Hen på eftermiddagen blev jeg igen lidt småsulten (jeg spiser altid meeeget de første dage i min “afvænningsperiode”), så jeg nuppede lidt peanuts. Peanuts er normalt ikke den mest kulhydratfattige nød, man kan finde (og så er det jo ikke engang rigtigt en nød heller!), men dem fra Kims har faktisk kun 3 g pr. 100 – med mindre det er en trykfejl, er der nogen, der ved det?! :O De smager i hvert fald godt uanset 🙂

Og apropros den dér hovedløse høne fra tidligere, ikke? Til aftensmad fik jeg igen-igen kylling. Med rare grønne bønner og min favoritsovs <3 Lækkerhed!

Og så måtte der lige en dessert til i går også – bare fordi. Den stod på lækre jordbær (dog ikke danske, men italienske) med en vanillecreme af pisket fløde blandet med creme fraiche, vanillepulver og sødemiddel. Dét er sommer!

Hvad er det bedste, du har spist for nyligt?

Kategorier: Hverdagsmåltider, LCHF

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!