Hvidløgssnegle

 

Endnu en god aktivitet jeg lavede sammen med min kusine i fredags var at vi bagte disse hvidløgssnegle. De passede perfekt til den pastaret, jeg lavede til aften, som I selvfølgelig får opskriften på senere. Og så kan hun heldigvis (også) godt lide at bage, så selvom det ikke var det længste eller mest avancerede projekt, tror jeg, hun syntes det var skægt at være med til. Nogle af jer har formentlig allerede set opskriften enten hos Newyorkerbyheart eller hos LaTascha, hvor de oprindeligt stammer fra. Men jer af jer der ikke har, eller endnu ikke har prøvet dem, får den lige her. For den er helt sikkert det værd. Med undtagelse af at jeg syntes det manglede det salt, var de geniale. Og de smagte mere eller mindre præcist lige som de frosne hvidløgsflutes man kan købe – hvor disse bare har den forde,l at man ved, hvad der er i. Og i princippet er de nok også billigere, selvom de frosne heller ikke er voldsomt dyre… 🙂

Vores blev til en masse minisnegle frem for 12 lidt større, da min kusine rullede dejen ud og den blev mere lang end bred. Men det gjorde absolut ingenting. I virkeligheden var det faktisk nok bedre for min fætter i hvert fald, da de passede bedre til en to-årigs hånd. Og eftersom vi var tre voksne og to børn og spiste hele fadet, kan jeg vist roligt sige, at de faldt i god jord hos alle 😀

 

26 minisnegle – eller 12 større

Dej:

* 1 dl lunkent vand

* 1/2 dl mælk

* 25 g gær

* 1 tsk sukker

* 1 1/2 tsk salt (originalopskriften siger kun 1, men jeg syntes som sagt godt, at de kunne tage lidt mere)

* 1 spsk olie

* 250 g hvedemel

 

Fyld:

* 30 g blødt smør

* 3 fed hvidløg

* 1 håndfuld persille

 

Bland vand og mælk og opløs gæren heri. Rør salt, sukker og olie i og til sidst melet lidt ad gangen. Ælt godt sammen og lad hæve i 1 time.

Ælt dejen igennem og rul den ud. Hvis man vil have 12 passer det nok meget godt med ca. 30×40 cm. Til de minisnegle, vi lavede, vil jeg skyde på at stykket var 20×50 cm. Bland smør, presset hvidløg og hakket persille sammen og smør ud på dejen i et jævnt lag.

Rul dejen stramt sammen på den lange led og skær i stykker på 2-3 cm. Læg i en bradepande med bagepapir, så de kommer til at røre hinanden, når de hæver op. Lad efterhæve i 30 minutter.

Lad ovnen forvarme til 200º, mens sneglene efterhæver.

Bag i ca. 15 minutter, til de er fint gyldne. 

11 comments

  1. Newyorkerbyheart

    Uhmm, det er bare nogle små skønne bidder 🙂 Kan også anbefale dem med parmesanost i, som jeg gjorde sidst……..

    Mange hilsner
    Birthe

    1. Ja, jeg havde faktisk også planlagt at putte det i, men så glemte jeg det bare alligevel. Men næste gang kommer det helt sikker i, det kan jo kun gøre det bedre! 😀

  2. De ser gode ud. Synes de bliver rigtig gode når der kommer rugmel i dejen. 

    1. Jeg har helt sikkert også tænkt mig at eksperimentere med at gøre dem lidt grovere næste gang. Jeg synes bare ofte det er nemmere at afprøve hvidt bagværk “efter bogen” i første forsøg, og så derudfra finde ud af hvor meget groft det kan tage. Men jeg skriver mig da lige bag øret, at rugmel er et godt valg 🙂

  3. Det er de mest lækre hvidløgsbrød jeg har smagt! Jeg har lavet dem et par gange, sidst til gæster, hvor jeg brugte dem som et fint, lille kuvertbrød i en foldet serviet. Tak for opskriften!

    /Karen

    1. Ja, de er virkelig eminente! Måske jeg snart skulle finde en lejlighed til at lave dem igen selv 🙂

  4. De ser vanvittigt gode ud.. Dog hælder jeg meget til LCHF, hvor disse ikke rigtigt passer ind 😉 Kunne man måske lave dem LCHF-venlige? 😀

    1. Nej, disse er absolut ikke LCHF-venlige! Hm, det er lidt svært at lave LCHF-brød, som man kan forme på denne måde – men måske du kunne lave noget LCHF-agtigt brød og så bare bruge smørret med hvidløg og persille til smøre ovenpå bagefter? Det kunne da være et alternativ i hvert fald 🙂

  5. Hej.de ser super lækre ud – har du prøvet at fryse dem. Tænker om de bliver gode hvis man lige underbager dem lidt, fryser dem ned. Og når man så skal bruge dem, kan de bage de sidste 5 min i varm ovn. Tror du det vil blive godt?

    1. Nej, det har jeg faktisk ikke – men jeg er sikker på, at det kan du helt sikkert sagtens! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *