Indisk butter chicken

butterchicken-4

Af en eller anden grund er indisk mad ikke noget, jeg nogensinde har lavet eller spist særligt meget af. Spørg mig ikke hvorfor, fordi de få gange jeg har fået det, har det jo smagt skønt! Måske det bare har haft noget at gøre med, at det alt andet lige er mindre tilgængeligt (i hvert fald i mit nærområde) end nogle af de andre asiatiske køkkener, som fx thai, kinesisk og lign. Under alle omstændigheder har jeg i hvert fald nu besluttet, at dét skal der laves om på!

Der er for nyligt (bemærk i øvrigt at begrebet “for nyligt” bliver brugt meget lemfældigt i denne kontekst) åbnet en indisk restaurant i Roskilde. Og hver gang jeg går forbi den, hvilket sker stort set hver dag på mine gåture, bliver jeg omfavnet af de lækre dufte og tænker hver gang, at nu bliver jeg også snart nødt til at prøve det. Restauranten har nok snart ligget der i i hvert fald et halvt år, og det er ikke sket endnu, så jeg tør ikke udtale mig om, hvad oddsene er, for at det nogensinde sker! Til gengæld kokkerede jeg i går mit eget lille Indien, og det var bestemt ikke sidste gang!

“Butter chicken” er noget, jeg længe gerne har ville prøve – og det i særdeleshed efter jeg skiftede til LCHF, hvor en ret med smør i navnet jo lyder ganske oplagt. Så forestil jer min overraskelse, da jeg i min googling opdagede, at de fleste opskrifter faktisk indeholder utroligt lidt smør. Det er jo ren blasfemi, hvis I spørger mig! Derfor gik jeg bevidst efter en af de få, hvor smørmængden var bare en anelse imponerende – nogle ville måske sige intimiderende. De fleste autentiske indiske opskrifter indeholder i øvrigt en hel hær af forskellige ingredienser og krydderier. Og det er jo ellers ikke fordi mit krydderilager er særligt minimalistisk, men jeg var ramt af en helt ekstraordinær træthed i går efter at have været til koncert onsdag aften, så min aftensmad skulle ikke kræve de helt store armbevægelser. Det gemmer vi til en anden gang. Jeg endte derfor med at basere min udgave af butter chicken på denne opskrift, som meget belejligt har “easy” i navnet.

Nemt var lige, hvad det var! Jeg skruede lidt op for krydderierne især og tilpassede i øvrigt lidt her og der og endte med et umådeligt rart resultat. Smager det autentisk indisk? Det ved jeg ikke. Måske ikke. Sikkert ikke helt. Smager det fantastisk? Ja for fa’en!

butterchicken-3

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Indisk butter chicken

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Ingredienser

Kylling

Sauce

  • 100 g smør
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl tomatpassata/mosede tomater
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 spsk garam masala
  • salt

Blomkålsris

Sådan gør du

  1. Bland kylling i mundrette stykker med smeltet kokosolie og tandoori masala, og lad det evt. trække i en times tid.

  2. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  3. Hak løg og hvidløg fint. Smelt et par spsk af smørret i en sauterpande eller (stege)gryde, og svits løgene heri, til de er bløde og let karamelliserede.
  4. Fordel kyllingen på en bageplade beklædt med bagepapir og steg kyllingen i den varme ovn i ca. 15 minutter.
  5. Tilsæt så resten af smørret, tomatpassata, piskefløde, garam masala og salt og lad saucen simre i 15-20 minutter.
  6. Tilsæt kyllingen til saucen, varm igennem og smag til med salt.
  7. Server med blomkålsris og evt. koriander/persille.

Blomkålsris

  1. Fjern blade og stok fra blomkål og hak til ris i en foodprocessor eller riv det groft. Bland med olie og salt og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Steg risene i en 200º varm ovn i ca. 20 minutter. Vend rundt, når halvdelen af tiden er gået.

Noter

Opskrift fra/inspireret af allrecipes.com

butterchicken-2
butterchicken-1

Kategorier: Efterår, Favoritter, Gæstemad, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, Indisk, LCHF opskrifter, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!