Ingefær- og limekylling med kokos-blomkålsris

ingefær-lime-kylling-2

For nyligt fik jeg endeligt afprøvet denne ingefær- og limekylling, som er en af de opskrifter, hvor jeg, straks jeg så den, vidste, at den måtte jeg bare prøve på et tidspunkt. Opskriften er fra Jane Faerbers stadig forholdsvist nye “Mæt & Slank med LCHF”, og det er jo ikke nogen hemmelighed, at både den bog og Jane selv er favoritter i min bog! Opskriften her må jeg dog indrømme at være lidt mere “meh” omkring. Ikke at den var dårlig, nej, det må I bestemt ikke tro. Måske jeg bare havde fået skudt mine forventninger lidt for højt i vejret, hvilket jo kan ske for selv den bedste og desværre ofte sker for den let begejstrede type aka. undertegnede. Retten smagte rigtigt godt, det skal der ikke være nogen tvivl om. Men eftersom de to retter jo indeholder mange af de samme komponenter, kunne jeg nok bare ikke lade være med at sammenligne denne med peanutkyllingen fra Janes første bog, selv om det skal man jo ikke. Men i den sammenligning, var det altså bare retten herunder, der kom til kort – til trods for at jeg jo ellers er kæmpe fan af både lime og ingefær.

Ja, apropos ingefær, er der fx for nyligt kommet en Joe & the Juice i Roskilde, og jeg skal virkeligt kæmpe for ikke at bruge alle mine penge på deres juice med æble, ingefær og spinat eller mynte. Ingefær-ingefær-ingefær! Men hov, det var jo ikke det, vi skulle snakke om, ahem…

Jeg har svært ved at forklare, hvorfor jeg synes, I skal lave denne ret – når nu jeg selv bedre kan lide den med peanut. Men jeg ved jo, at der rent faktisk findes nogle underlige typer, som ikke bryder sig om peanut – og måske det netop er for jer, denne ret er perfekt. For den har jo de samme gode ting, som peanutkyllingen har, fx lækker kylling, cremet kokossovs og en god krydret sødme.

Det kan jo i øvrigt også bare være, at det var mig, der lavede retten forkert! Så giv den endeligt et skud – her er opskriften i hvert fald! 🙂

0 fra 0 stemmer
ingefær-lime-kylling-2
Udskriv
Ingefær- og limekylling
3-4 personer
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 600 g kyllingeinderfilet
Marinade/sovs
  • 3 spsk olie
  • 2 limefrugter skal og saft herfra
  • 2 spsk ingefær revet
  • 2 tsk stødt koriander
  • 4 spsk soja
  • 2 tsk fish sauce
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk fibersirup gold
  • 1 grøn chili finthakket (eller alternativt 1-2 tsk grøn karrypasta, hvis du ikke kan finde grøn chili)
  • 4 dl kokosmælk jeg brugte som altid Santa Marias Extra Creamy
  • 1 nip cayennepeber kan udelades
  • 1/2 dl friskhakket koriander hvis du ikke har koriander-smager-af-sæbe-genet)
Sådan gør du
  1. Bland alle ingredienser til marinaden og mariner kyllingen heri i min. et par timer i køleskabet. Hvis du har travlt, kan mindre på køkkenbordet gøre det.

  2. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  3. Fisk kyllingen op af marinaden og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ildfast fad. Steg kyllingen i ca. 15 minutter.
  4. Kog imens den resterende marinade igennem i en kasserolle og lad det simre i 10-15 minutter.
  5. Server fx kylling og sovs med blomkålsris.

 

0 fra 0 stemmer
ingefær-lime-kylling-2
Udskriv
Kokos-blomkålsris
3-4 personer
Antal: 3 personer
Ingredienser
  • 1 stort blomkål eller 2 mindre
  • 1 dl kokosmel alm. groft
  • 1 dl kokosmælk fx Santa Marias Extra Creamy
  • 2 spsk kokosolie
  • salt
Sådan gør du
  1. Riv blomkålen groft i din foodprocessor eller på rivejern.
  2. Opvarm kokosolie i en stor gryde og svits kort blomkålen heri.
  3. Tilsæt så kokosmel, kokosmælk og salt og bland godt. Simr under låg ved svag varme i 5-7 minutte, indtil blomkålen er tilpas mør, og kokosmælken er kogt ind.
  4. Smag til med salt.

ingefær-lime-kylling-1

7 comments

  1. Det ser lækkert ud – jeg skal altså snart have afprøvet de der kokosris. Lime-ingefær lyder også som en lækker kombi. Det må dog vente til ingefær igen besøger mit køleskab – triste rester blev lige forvandlet til citron-ingefærthe. Mine forventninger til retten er også ret høje og nu ved jeg, at den ikke kan måle sig med peanut (som jeg elsker, men pt har sat på pause).
    Tak fordi du frister 🙂
    KH
    – frk. sveske

    1. Jeg var faktisk personligt ikke så begejstret for risene igen – de blev lidt for smattede for mig, men jeg tror dog alligevel, at de skal have et ekstra skud på et tidspunkt. Det kan jo ikke passe, at en kokoselsker som mig ikke er fan af de ris! 😀
      Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om retten, når du får den prøvet på et tidspunkt 🙂

  2. Jeg tror jeg havde det lidt ligesom dig… Retten så rigtig lækker ud, og den smager også rigtig godt – jeg havde på en eller anden måde bare forventet lidt mere wow-smag-oplevelse…

    1. Godt at høre, at jeg ikke er den eneste! Måske vi bare skal sænke vores forventninger til Jane lidt, haha! 😉

  3. Hej, skrev også inde på din instagram, at jeg ELSKER denne ret! Det er helt vildt så godt jeg synes den smager! Kan også godt li’ den med peanuts, men kombinationen af lime og ingefær, YUMMI. Risene var også lækre, men ja, man skal måske hælde lidt af væden fra, mens de bruner på panden. Sidder nu og slår mig selv i hovedet for at glemme min reste-madpakke hjemme i køleskabet, og overvejer seriøst om jeg skal cykle hjem og spise den. Tror næsten jeg gør det… 🙂

    1. Ja, undskyld, nogle gange glipper det lige for mig med at få svaret på Insta ;P
      Jeg tror også, at et af “problemerne” med risene for mig var, at der var for meget væde, så hvis jeg prøver dem igen, vil jeg klart skrue ned på det.
      Men dejligt at høre, at du er vild med retten – det er jo det, der er så fantastisk med mad: Der er noget for alles smag! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *