Forårsfrisk ingefærlemonade

ingefaerlemonade

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt”.

Jeg synes relativt ofte, jeg hører folk lovprise Danmark på grund af vores skiftende årstider, og at det ville de absolut ikke gå glip af. Det at have “vejr” på den måde, som vi har herhjemme, er jo ikke noget der er en lige så stor selvfølge alle andre steder. Måske det også er derfor, vi faktisk snakker så meget om vejret. Ikke desto mindre kunne jeg snildt undvære årstiderne, hvis jeg bare fik lov at have sommer og sol året rundt. Hvad skal jeg bruge kold og blæsende efterår og vinter til, når jeg kan have lune, lange lyse dage med bare ben og sol i fjæset? Hvis vi ser bort fra, at jeg er født i januar og i virkeligheden i den allerdybeste vinter, er jeg sommerbarn, så det brager!

Det kommer måske ikke som nogen overraskelse, at jeg derfor er særdeles glad i disse dage, fordi foråret lader til endeligt at være kommet for at blive (jinx, double-jinx, knock on wood og 7-9-13 og alt det dér, ikke)! I går skiftede jeg fra min varme vinterjakke til min mindre varme varmejakke, og jeg fik det alligevel ganske varmt på min gåtur til studiet. Om eftermiddagen gik jeg hjem med åben jakke. Jeg elsker det! Forår betyder snarlig sommer. Eller i hvert fald mere snarlig sommer end hidtil, og noget, der i dén grad signalerer forår og sol og snarlig sommer for mig, er syrligsøde ting. Og lemonade! Især denne lemonade, som er sukkerfri og i øvrigt tilsat et fantastisk twist af ingefær. Den er lækker, forfriskende, sød, syrlig og nem – og den perfekte forårsbebuder!

Opskriften er en af mine favoritter fra “Sødt, sundere, syndigt“, og derfor føles det ekstra specielt at dele den med jer i dag. Jeg håber, I også vil synes om den. Og ingefæren kan naturligvis udelades, hvis man hellere vil have en mere traditionel lemonade 😉 God weekend!

Udskriv
Ingefærlemonade
Antal: 4 glas
Ingredienser
Til ingefærsirup
  • 50 g sukrin+
  • 50 g fibersirup clear
  • 2,5 dl vand
  • 50 g frisk ingefær i tynde skiver
Til lemonaden
  • 2,5 dl citron og/eller limesaft svarer til ca. 5-6 citroner eller 8-10 limefrugter
  • 1 liter vand
Til servering (kan udelades)
  • isterninger
  • frisk mynte
  • friske citronskiver
Sådan gør du
  1. Bring alle ingredienser til siruppen i kog i en kasserolle, og lad simre i et par minutter.
  2. Tag så af varmen, og lad siruppen trække i en halv time.
  3. Si ingefærstykkerne fra, og bland siruppen med citronsaft og vand, og sæt på køl.
  4. Server iskold, gerne med isterninger og evt. noget frisk mynte og citronskiver til pynt.
Opskriftsnoter

Vandet kan erstattes med danskvand for en hjemmelavet citronsodavand. Ingefæren giver et lækkert lille kick, men kan også godt udelades, hvis man ikke er til ingefær.

One comment

  1. […] din yndlingssaftevand og bruge som smag. Min favorit er som sagt hyldeblomst. Du kan også lave min ingefærlemonade og bruge danskvand i stedet for […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *