Insalata caprese con prosciutto e olio di pesto su un bastone – eller tomatsalat med skinke og pestoolie på pind

Af en eller anden grund synes jeg tit, at forretten faktisk er den sværeste ret i en menu. Måske fordi det tit kan komme til at ligne hovedretten for meget, hvilket jo ikke er meningen, men at der samtidig gerne må være en vis sammenhæng mellem forret og hovedret – en sammenhæng, som jeg ikke på samme måde finder nødvendig mellem hovedret og dessert fx. En fiskeret er jo tit et oplagt valg, men det er ikke altid lige det, man har lyst til. Og så er jeg desuden typen, der ikke gider servere det samme/noget der ligner alt for tit – selv om der så faktisk har gået et helt år siden “sidst”. Derfor er jeg rigtigt glad for at have “fundet på” denne forret. Det er garanteret hverken særligt originalt eller nyt, men det var helt fantastisk lækkert – og samtidig dekorativt og pænt, hvilket også er vigtigt med gæstemad, synes jeg. Og så kan det laves hurtigt og på forhånd, hvilket – igen – er dejligt, når man laver flere retter.

Jeg vil helt sikkert anbefale dette næste gang du skal lave forret til en eller anden anledning – det var the bomb!

Eller måske har du andre gode, lækre og gerne bare lidt fantasifulde forret-ideer? Hvis du har, vil jeg meget gerne høre om dem i kommentarfeltet 🙂

 


 

Insalata caprese con prosciutto su un bastone – eller tomatsalat med skinke på pind

pr. person (gang op så det passer)

 

* 2 træspyd

* 2 San Marzano tomater eller andre smagfulde og velduftende tomater (hvis du bruger små cherry, skal du bruge dobbelt mængde)

* 4 minimozzarellakugler (de små mozzarellakugler fås bl.a. i Føtex)

* 4 basilikumblade

* 2 skiver serrano- eller parmaskinke

 

Pestoolie:

* basilikum

* hvidløg

* salt

* olivenolie

 

Evt.

* lækkert brød

 

Bland basilikum, hvidløg, salt og olie til en passende konsistens. Smag til og tilsæt evt. lidt ekstra hvidløg og salt. Hæld olien i en (sprøjte)pose og opbevar i køleskabet til det skal serveres.

Lav spyddene. På hvert spyd kommer to halve tomater (eller to hele, hvis der er tale om små tomater), to mozzarellakugler, to basilikumblade og en skive skinke delt i to. Fordel det på spyddene som du synes. Hver person får to spyd.

Ved servering lægges spyddene som et kryds på tallerkenen. Dryp/drizzle/pynt med pestoolie.

Server evt. med noget godt brød også.

 


9 comments

  1. Uhm!
    Hvor ser det bare alt for lækkert ud 😀

    1. Mange tak, Maria Silje – jeg var også selv ganske tilfreds, som det nok kan læses ud af indlægget 😉

  2. Er totalt nytårsbrugt idag så ingen kloge ideer
    – men nøj hvor kunne jeg godt spise sådan et par spyd i aften 🙂

    1. Åh, hvor jeg kender det – selv har jeg heldigvis lige et par uger til at komme mig, inden jeg skal planlægge menu til min fødselsdag, som jeg holder midt i januar 😉
      Og ja, de frister ganske meget når de sådan ligger dér og gør sig til 😀

    1. Ja, hold da op, du har da mange ideer. Den dér laksemousse lyder lige som noget for mig – måske serveret på agurkeskiver eller rullet i squash 🙂

  3. Årh ja, kender godt det med forretterne! Ender altid med suppe eller noget skaldyr. Så er skønt med lidt inspiration til næste gang – de spyd ser super lækre ud 🙂

    1. Yay, en lidelsesfælle! 😉 Af en eller anden grund laver jeg faktisk stort set aldrig suppe til forret – kunne være jeg skulle begynde at overveje det, så er der da flere muligheder i hvert fald. Nytårsaften fik jeg fx en lækker ærtesuppe med kammusling og bacon, som var helt perfekt! Supper er hermed rykket øverst op på min inspirationsliste til næste gang 😀

  4. […] små tandstik-spyd med mozzarellakugler, basilikum, tomater og skinke eller chorizo, inspireret af den her ret hos Xenia. Vi havde en pesto on the side, lidt lækkert brød og så en trio af forskelligt smør. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *