Inspiration til din påskemenu

paaskemenu

Jeg er muligvis allerede for sent ude, eftersom butikkerne er lukkede i dag, og I måske allerede er på vej til jeres respektive påskefrokoster for i år. Jeg er personligt på vej ud af døren om ikke så længe. I min familie holder vi sammenskudspåskefrokost, og min gren af familien står for laks og en cheesecake i år. I tilfælde af at I stadig mangler lidt inspiration til en påskefrokost, ville jeg dog lige hurtigt kigge ind og pippe om, hvad jeg ville servere, hvis jeg skulle stå for en påskefrokost, som måske ikke behøvede at være så sild- og æggeagtig (men hvis I mangler inspiration til det kolde bord, kan I tage et kig i dette indlæg fra sidste år – der er flere gode bud imellem). 

Men fx hvis jeg nu stod til at få gæster til frokost (eller aften for den sags skyld) her i løbet af påsken, ville jeg være ret villig til at servere følgende:

paaske-hovedret
  • Tærte med grønne asparges og parmesan (så lækker og forårsagtig)
  • En fersk lakseside bagt i ovnen (laks er altid godt, og laksesider er bare lidt lækrere og gæstevenligt – men ellers kan lakseportioner nu også snildt gå)
  • Rejer (rejer, laks og asparges er jo en himmelsendt kombination)
  • Citroncremen fra denne opskrift (lidt dyppelse!)
  • Som salat og ekstra grønt ville jeg enten lave denne salat med bagte tomater, peberfrugt, pinjekerner og balsamicoglace eller de smørstegte grønne bønner med peberfrugt, hvidløg og feta. Begge har det til fælles, at deres farver står så fint til den grønne tærte. Alternativt ville jeg lave en helt simpel salat med spæde salatblade, høvlet parmesan, ristede (salt)mandler og evt. rå blomkål i fine skiver, vendt med citronsaft og olivenolie.
  • Og til dessert (ja, selvfølgelig skal der være dessert!) ville jeg vælge enten en jordbærkage med mascarpone og enten lime eller hyldeblomst. Limeversion her, den med hyldeblomst er fra min bog, og er delt af Femina her. Ellers førnævnte cheesecake
  • Og så skal der selvfølgelig påskeæg til! Alt andet ville være blasfemi jo!
paaske-dessert

God påske – hvad end I skal til diverse påskearrangementer, eller bare kan nyde en række fridage og den fine forårssol!

Kategorier: Gæstemad, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!