Kanelsneglekage (LCHF)

kanelsneglekage

Billede af Line Thit Kleit fra “Sødt, sundere, syndigt”

Hey, ved I hvad dag, det er i dag, gør I, gør I? Nå, ikke, jamen så skal jeg da gladeligt fortælle jer det! Det er simpelthen min fødselsdag, hip hip hurra! De af jer, der har fulgt med et stykke tid, husker måske, at jeg har tendens til at gå lidt i barndom, når det kommer til min fødselsdag. Så snart vi når den anden side af nytår (okay, måske også lidt før), begynder jeg virkeligt at glæde mig (og minde alle om, at det snart er dagen), så de husker det, og sådan har det faktisk også været i år, til trods for at jeg har været godt beskæftiget med eksamensworkshop de første fire dage i denne uge.

Eftersom der vist er noget med, at man ikke må spørge en kvinde om hendes alder, skynder jeg mig lige at fortælle med det samme, så vi ikke støder ind i nogle brud på takt og/eller tone. I dag er jeg 25 år og har levet et kvart århundrede, hvilket lyder ret vildt, hvis man siger det sådan, så det lader vi lige være med. Jeg må indrømme, at jeg har det lidt underligt med pludseligt at være mere 30 end 20, men ud over det går jeg ikke så meget op i min alder. Til gengæld er det jo kommet mig for øre, at der nogle steder er tradition med at give kanel, når man er 25 og hverken er forlovet eller gift – og eftersom jeg er hverken eller, er jeg i princippet i målgruppen. Jeg har dog truet alle, jeg kender, som truer med det, med både bål og brand, hvis de prøver på noget – til gengæld har jeg bagt en (faktisk to!) kanelkager i stedet. Det er da sjovt ikke, Xenia fylder 25, og her er en kanelkage, haha! Ok, måske jeg er den eneste, der griner, men det er egentligt også nok for mig!

Jeg har længe haft lyst til at forsøge mig med en LCHF-venlig udgave af denne kage, som jeg var ret begejstret for, da jeg lavede den i sin tid. Og i går bagte jeg så begge udgaver – én af den normale til mine kollegaer i dag, som desværre er lidt skeptiske over mit “mærkelige” bagværk, hvorfor jeg ikke gider bruge de dyre ingredienser på dem 😉 Og så en speciel til mig selv, så jeg rigtigt kan smovse – selv om jeg nu nok også kommer til at smage den anden – bare lige for at kunne sammenligne, ikke?

En af ulemperne ved at være dygtig til og glad for at bage selv er i øvrigt, at man altid selv må bage sin fødselsdagskage. Men en fordel er selvfølgelig derimod, at man kan få det lige, som man vil! Denne kage (i begge udgaver!) er lige, som jeg vil. Jeg kan kun anbefale denne LCHF-udgave, hvis man er bare det mindste glad for kage, søde ting, kanel og/eller kanelsnegle. Den er god, svampet, smovset og lækker! Og jeg skal muligvis ikke leve af andet i weekenden! Og ja, jeg har 100% også lige spist et stykke til morgenmad! 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kanelsneglekage

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

Til kagen

Til kanelsnask

  • 75 g blødt smør
  • 75 g sukrin gold
  • 1 spsk kanel
  • 50 g hasselnødder finthakkede

Til glasur

  • 1 æggehvide
  • 50 g melis af sukrin+

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til160º varmluft.
  2. Pisk æg og sukrin+ sammen til en luftig masse.
  3. Tilsæt så de resterende ingredienser til kagedejen og pisk godt. Lad dejen hvile i 10 minutter, mens du klargør fyldet.
  4. Blandt blødt smør med sukrin gold, kanel og hasselnødder.
  5. Smør eller beklæd en springform på 20 cm, og fordel kagedejen her. Fordel kanelsnasket i klatter ovenpå, og "swirl" de to masser sammen med et træspyd eller en gaffel el.lign.
  6. Bag kagen i ca. 50 minutter, eller til den er gennembagt.
  7. Lad kagen køle helt af, og bland så en glasur af æggehvide og sukrin+, som kagen pyntes med, evt. i mønster med sprøjtepose.

Noter

Kagen kan laves i muffinsforme i stedet for springform, hvis du ønsker, at de skal minde mere om rigtige individuelle kanelsnegle. Bagetiden sættes i så fald ned til ca. 25 minutter.

Kategorier: Kage, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!