Kanelsneglekage

Mine bedsteforældre er begge fyldt 70 i år, og de får derfor en fælles gave fra hele familien, nemlig at vi tager i luksus-sommerhus sammen i næste weekend. I den forbindelse skal man selvfølgelig have noget mad, og det skal planlægges. Derfor mødtes vi i går for at skrive indkøbsliste mv. Jeg så det straks som en chance for at bage noget lækker kage. Og det var ærligt talt ikke svært at beslutte mig, da jeg for nylig så denne kage hos Sarah. Jeg synes normalt at almindelige kanelsnegle nemt har en tendens til at blive lidt tørre i det, og denne kage har alt det gode fra kanelsneglene (læs: snasket) uden tørheden og hele besværet med dejhævning, udrulning m.m. Det er helt sikkert en vinder. Og lad mig bare lige sige, den var et stort hit. Vi var 11 og kagen blev spist rub og stub med roser fra flere sider. Den bliver helt sikkert lavet igen 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kanelsneglekage

Ingen bedømmelser endnu

Antal: bradepande
1 bradepande på ca. 20 x 30 cm eller deromkring

Ingredienser

Kage

  • 380 g hvedemel
  • 1/4 tsk salt
  • 200 g sukker
  • 4 tsk bagepulver
  • 3,5 dl mælk
  • 2 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 120 g smør smeltet

Snask

  • 200 g smør blødt
  • 220 g brun farin
  • 1,5 spsk kanel
  • 100 g hasselnødder finthakkede

Glasur

  • 300 g flormelis
  • 3/4 dl mælk eller vand

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  2. Pisk alle ingredienserne til kagen sammen med en elpisker til dejen er jævn. Pensl bradepanden med lidt rapsolie eller beklæd med bagepapir. Fordel kagedejen heri.
  3. Bland blødt smør, brun farin, kanel og hakkede nødder til en jævn masse. Fordel den i klatter oven på kagen og bland det rundt med et træspyd eller lignende. Sørg for at det er godt fordelt.
  4. Bag kagen i ca. 40 minutter, eller til den er gennembagt.
  5. Lad kagen køle af, og pynt med glasuren, når den er - tilnærmelsesvist - kold.

Kategorier: Efterår, Kage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!