Karrykrydret blomkålssuppe med ærter, cashew og kokos

karrykrydret-blomkaalssuppe-aerter-cashew-kokos1

Jeg vil gerne lige starte med at slå fast, at selv om det der med at være mejerifri er noget, mange LCHF’ere gør sig i, er det ikke noget, jeg har planer om at forsøge mig med på nuværende tidspunkt. Tonsvis af respekt til dem, der kan klare det, men jeg tror, at det bliver for kedeligt i længden for mig. Og så er jeg også usikker på, hvor jeg ville skulle få store dele af mit fedt fra – og fedtet er jo der, jeg har lært, mit velvære virkeligt ligger! Så det kan sagtens være, at jeg faktisk ville kunne mærke nogle fordele af at undvære det – men det er jeg bare ikke indstillet på at finde ud af p.t. Når det så er sagt, finder jeg selve tanken ret fascinerende, hvorfor cashewfløde også længe har interesseret mig. Kan det virkeligt passe, at man kan blende nødder og vand og få noget, der ligner og fungerer som fløde ud af det? Det satte jeg mig for at prøve i denne suppe, som derfor faktisk både er (liberal) LCHF, glutenfri, vegetarisk, vegansk, mejerifri, kornfri, palæo (vist nok), og en masse andre mærkater, som vi kan sætte på for at få det til at lyde übersundt ;P Det vigtigste er dog i min optik, at den smager forbandet godt!

Denne suppe hører til de mere liberale LCHF-retter. Den indeholder nemlig bl.a. ærter, som nok ikke officielt set kan gå som værende LCHF-venlige, men som smager dejligt, hvis I spørger mig. Cashewnødder er ligeledes en af de nødder med det højeste kulhydratindhold, så hvis man spiser striks LCHF, er det nok ikke denne suppe, man skal lave. Jeg blev dog fint og dejligt mæt og følte ikke nogen mærkbar påvirkning på mit blodsukker. Suppen er af den dér lækre, cremede, sødmefulde, comfort-agtige slags, som man af og til bare har brug for. Fx hvis man har set Oscar-uddeling natten før og er lidt mere medtaget end normalt 😉

I suppen har jeg brugt cashewnødder fra Elfenbenskysten og sukkerærter fra Kenya. Begge er fra Savannahs produktserie, der, som vi jo har snakket om før, går ind for udvikling gennem handel. Hver gang man køber nogle af Savannahs produkter, støtter man altså afrikanerne, der udgør omkring 15 % af verdens befolkning, men alligevel kun forsvindende 3% af verdenshandlen.

Savannahs produkter forhandles i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen. Udvalgte Savannah-varer fås også i Fakta i perioder.

Karrykrydret blomkålssuppe med ærter, cashew og kokos
3 portioner
Print
Suppe
  1. * 50 g cashewnødder (naturel eller ristede)
  2. * 1,5 dl vand
  3. * 2 spsk kokosolie
  4. * 1 stort løg
  5. * 2 fed hvidløg
  6. * 2 spsk karry
  7. * 1 tsk spidskommen
  8. * 1 tsk gurkemeje
  9. * 1/4 tsk kanel
  10. * 1/2-1 tsk sukrin+
  11. * 1/2-1 spsk salt
  12. * 1 blomkål
  13. * 200 g grønne ærter fra frost (kan udelades)
  14. * 1/2 liter kokosmælk
  15. * ca. 1 spsk eddike, fx æblecidereddike
Topping
  1. * 150 g sukkerærter eller slikærter
  2. * 50 g cashewnødder (naturel eller ristede)
  3. * 1 spsk kokosolie
  4. * salt (gerne grove saltflager)
Sådan gør du
  1. Start med at hakke cashewnødderne til cashewfløden fint i din blender. Når det er så fint mel som muligt, tilsætter du vandet, og lader det hele blende i 2 minutter.
  2. Pil og hak løget groft. Opvarm kokosolie i en stor gryde og svits løg heri i et par minutter, til det bliver blødt.
  3. Del imens blomkål i mindre buketter.
  4. Tilsæt presset hvidløg og krydderier til løget i gryden og svits et øjeblik. Tilsæt så blomkål, ærter, cashewfløde og kokosmælk, og bring det hele i kog. Læg låg på og lad simre i ca. 15-20 minutter, eller til grøntsagerne er tilpas møre.
  5. Snit ærterne i strimler på langs. Hak cashewnødderne til toppingen groft. Svits begge dele i kokosolie på en varm pande og smag til med salt.
  6. Blend suppen med en stavblender eller i en blender/foodprocessor. Tilpas med ekstra vand, til konsistensen er, som du foretrækker. Smag til med salt og eddike og server med ærter og nødder som topping.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
karrykrydret-blomkaalssuppe-aerter-cashew-kokos2

karrykrydret-blomkaalssuppe-aerter-cashew-kokos3

karrykrydret-blomkaalssuppe-aerter-cashew-kokos4

karrykrydret-blomkaalssuppe-aerter-cashew-kokos5

 


Indlægget er sponsoreret.
Indlægget indeholder affiliatelinks.


2 comments

  1. Jeg hører til typen der bliver helt angst ved tanken om mejerfri kost, og nærmest får både koldsved og hjertebanken når nogen siger ordet 😀 Men derfor kunne jeg sørme godt finde på, at afprøve denne suppe en dag – den lyder meeeeega lækker, og jeg ELSKER cashewnødder!

    1. Jeg har det lidt på samme måde – selv om jeg faktisk, når jeg så tænker over det, ikke spiser sådan voldsomt mange mælkeprodukter. Tror jeg. Men det er alligevel en del af stort set alle mine måltider, som jeg ville få svært ved at erstatte 😀
      Men ja, suppen er god alligevel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *