Kartoffelsalat med blomkål og radiser

Denne opskrift har faktisk ligget på bloggen i over et år nu, men jeg tænkte, at det var på tide med en reprise. Hvorfor? Jo, ganske enkelt fordi det er den bedste kartoffelsalat i verden. No joke. Eller okay, måske er det en smagssag, men det her er vitterligt min yndlingskartoffelsalat. Der er bare noget med blandingen, som er et kæmpe hit hos mig. Hvis man ikke kan lide blomkål eller radiser, er hitfaktoren nok mere begrænset 🙂

En anden grund til denne genudgivelse er at de gamle billeder var absolut gruopvækkende. Uf. Så nu er det kommet nye på 😉

Og så har det selvfølgelig været perfekt vejr til kartoffelsalat i denne uge. Jeg lavede den – igen – i onsdags, hvor jeg egentligt havde planlagt at lave stuvet spinat med kogte kartofler til mine kyllingefrikadeller, men da jeg sad og kogte på kontoret i +25º, ombestemte jeg mig og valgte at lave en lidt mere hedebølge-venlig ret. Nemlig denne! Kyllingefrikadellerne beholdt jeg dog 🙂

Jeg er som bekendt ret vild med blomkål, så jeg kommer gerne dobbelt mængde i når jeg laver det – og faktisk også dobbelt mængde radiser, bare fordi jeg er en grøntsagstosse en stor del af tiden. Men hvis man laver det til folk, der ikke er medlemmer af blomkålens fanklub, vil jeg anbefale bare at bibeholde mængderne nedenfor. Lidt har også ret 😀

Opskrifter stammer oprindeligt herfra, men jeg tager mig vist rigeligt friheder med mængderne. Det er den bedste måde at lave mad på 🙂

Det korte af det lange er dog, at jeg anbefaler denne kartoffelsalat på det kraftigste. Uanset om du putter meget eller lidt blomkål i, helt andre grøntsager eller slet ingen. Skal du grille? Så lav den. Skal du ikke grille? Så lav den alligevel. Så er det sagt.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kartoffelsalat med blomkål og radiser aka. verdens bedste kartoffelsalat

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

  • 1 kg små kartofler meget gerne nye
  • 1 lille blomkål
  • 1 bundt radiser

Dressing

  • 3 dl creme fraiche
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 lille løg
  • 1 bundt/potte purløg
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Kartoflerne vaskes og koges i vand med rigeligt salt (generelt synes jeg folk har tendens til at koge kartofler med alt for lidt salt. Har I set Brd. Price gøre det fx? De smider en hel håndfuld i kogevandet – det gør jeg også, og det bliver fantastisk!).
  2. Blomkål deles i små buketter og koges ligeledes.
  3. Lad både kartofler og blomkål køle helt af.
  4. Riv løget fint. Bland med creme fraiche, mayonnaise og fintklippet purløg.
  5. Skær radiserne i halve og herefter i fine skiver. Skær kartofler i skiver eller tern. Bland alle grøntsager i dressingen og vend godt rundt.
  6. Smag til med salt – igen, vær ikke for nærig med det.
  7. Pynt med purløg og server.

Noter

Du kan også med fordel tilsætte grønne ærter, enten friske eller fra frost.
Passer genialt til fx (kyllinge)frikadeller, (oste)pølser eller i virkeligheden hvilken som helst slags kød. Lækre sommermodne tomater er også lækre dertil.

Kategorier: Favoritter, Grill, Hverdagsmad, Salater, Sommer, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!