Kernebrød med gulerod

Lige siden jeg midt i oktober skiftede til at spise LCHF langt det meste af tiden, har jeg faktisk stort set ikke spist brød. Der har været et par enkelte gange, når jeg har været ude, men jeg mindes ikke, at jeg selv har haft og spist brød hjemme. Det er ganske enkelt bare ikke noget, jeg rigtigt savner i min hverdag. I hvert fald ikke indtil videre og ikke nok til, at jeg har gjort særligt meget i brøderstatningerne hidtil. Der findes jo en del, og jeg skal da også helt sikkert have prøvet nogle flere af på et tidspunkt. Mit første forsøg her lavede jeg i juledagene, så jeg kunne have det med til en julefrokost og spise det i stedet for almindeligt rugbrød. Der er sikkert nogen, der helt kan undvære brød sådan en dag, men jeg er altså ikke typen, der er vild med spise diverse pålæg rent. Og så var det her brød jo et genialt alternativ.

Det smager ikke helt som rugbrød – selvfølgelig, kunne man måske fristes til at sige. Man kan tydeligt smage kernerne og frøene, men som “transportmiddel” for pålæg og andet, virker det upåklageligt. Og det er både blødt og saftigt, som rugbrød skal være.

Jeg lavede et helt brød, skar det i skiver og frøs størstedelen ned. Så har jeg til en enkelt “rugbrøds”mad ind imellem, når lysten kommer over mig. Eller til næste gang jeg mangler noget rugbrødslignende, for at virke mere normal 😉

Opskriften stammer fra Tatjanas hånd.

Kernebrød med gulerod
1 brød
Print
Ingredienser
  1. * 2 dl hørfrø, males til mel
  2. * 1 dl solsikkekerner, males til mel
  3. * 1 dl valnødder, males til mel
  4. * 1 dl loppefrøskaller (HUSK)
  5. * 1 dl græskarkerner
  6. * 1 dl solsikkekerner
  7. * 2 dl sesamfrø
  8. * 2-3 tsk groft salt
  9. * 2 dl reven gulerod (ca. 100 g)
  10. * 1/2 dl olivenolie
  11. * 5 æg
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  2. Bland alle ingredienserne i en stor skål til en fast masse.
  3. Fordel dejen i en brødform beklædt med bagepapir og bag brødet midt i ovnen i en time.
  4. Lad brødet køle helt af.
Bemærkninger
  1. Opbevares i køleskabet.
  2. Skær evt. brødet i skiver og frys ned, hvis du ikke får brugt det hele inden for et par dage.
Opskrift fra/inspireret af Tatjana, lowcarb.dk
Adapted from Tatjana, lowcarb.dk
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

 


Indlægget indeholder affiliatelinks.


10 comments

  1. Jeg ville slet ikke kunne undvære en variant af dette brød – og jeg havde det også med til et par julefrokoster. Bryder mig heller ikke om ren sild og karrysalat 🙂
    Jeg savner overhovedet ikke rigtigt rugbrød så længe jeg har dette brød – det er værre med franskbrød. Jeg har prøvet forskellige typer uden mel, og fælles for dem har været at de enten er blevet for æggeagtige i smagen, eller også hænger de ikke rigtig sammen.
    Nu har jeg prøvet en ny opskrift i dag, og det er den hidtil bedste variant jeg har fundet – det er endda lykkedes mig at lave en form for ristede og krydrede croutoner af det, som godt kan bruges oven på en salat – dét er noget jeg har manglet!!

    1. Jeg har også svært ved at se, at det er muligt at lave et rigtigt godt franskbrød uden korn :/ Men det kan da være – jeg har da planer om at prøve på et tidspunkt bare for en god ordens skyld 😉
      Jeg glæder mig til at se den nye opskrift – det er altid godt med nye (og bedre?) opskrifter 😀

  2. Damn, det ser godt ud! Jeg må have fat i en rugbrødsform, så jeg kan få det afprøvet! 🙂

    1. Tak! 😀
      Den, jeg har, er fra IKEA – og den kostede vist ikke meget mere end 15 kr eller deromkring, så vidt jeg husker – og den kan sagtens anbefales 🙂

      1. Tak 😀 Jeg bor et stenkast fra Ikea, så der må jeg altså en tur over en af de nærmeste dage – jeg har netop lige sat mig for, at jeg ville afprøve et nyt brød en af dagene, og så kan det jo blive dette! 🙂

  3. Det er da helt fantastisk…. Det er mit brød fremover…

    1. Jeg er glad for, at du kan bruge opskriften 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *