Kerneknækbrød

Kerneknækbrød

I weekenden lavede jeg kerneknækbrød – endnu en gang med hjælp fra Jane. Knækbrød var ellers én af de ting, som jeg havde affundet mig med, at jeg ikke længere vil kunne lave (så tit), hvis jeg gerne vil holde fast i det kornfri. Så det var ganske dejligt at opdage, at man da snildt kan lave lækre og sprøde knækbrød uden brug af kornprodukter.

Knækbrødene tager lidt længere tid at lave end de traditionelle, men det meste af tiden passer det sig selv. Det er dog vigtigt, at man bager dem ved svag varme, da alle de sunde fedtstoffer i kernerne ellers kan blive ødelagt. De smager garanteret godt, men man kan jo lige så godt få så meget sundhedsværdi ud af dem som muligt, ikke 😉

Jeg valgte at udskifte halvdelen af hørfrøene i Janes version med chiafrø – mest fordi jeg alligevel har dem. Har du ikke I forvejen chiafrø på lager bruger du bare hørfrø. Smagen er (stort set) den samme.

Jeg opbevarer bare mine knækbrød i en lufttæt boks (eller det vil sige, de få der er tilbage… ups), men Jane bevidner at de også sagtens kan fryses og stadig er sprøde, når de tøs op. Det kunne meget vel være, at jeg skulle prøve det næste gang, så jeg ikke får kørt dem alle ned i løbet af en lille uge. For ja, ganske vist er kerner sunde, men alt med måde. De er jo (desværre) også forholdsvis energitætte, så det skal man trods alt også have in mente. Hvis man tænker på sådan noget i hvert fald 🙂

Kerneknækbrød
Udskriv
Kerneknækbrød


Antal: 1 bageplade
Ingredienser
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl chiafrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1,5 dl græskarkerner
  • 2 tsk salt
  • 1,5 dl vand
  • 1 æg
Sådan gør du
  1. Bland alle frø og kerner i en skål og hæld vand og salt over. Pisk ægget hurtigt i en anden skål og bland også det i. Bland "dejen" og lad den stå og trække en times tid, så hørfrø og chiafrø kan samle dejen.
  2. Forvarm ovnen til 125º varmluft.
  3. Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir og bred dejen ud herpå. Du kan enten bruge en dejskraber, dine hænder eller et ekstra stykke bagepapir ovenpå (jeg foretrækker normalt det sidste, men var desværre løbet tør).
  4. Bag knækbrødene i ca. 2 timer. Tag dem ud herefter, lad dem køle lidt af og knæk dem ud i passende stykker.
Opskriftsnoter

Opbevares i en lufttæt beholder eller på frost.

Kerneknækbrød - frø og kerner

Kerneknækbrød - dej på plade

Kerneknækbrød - bagte

Kerneknækbrød - med smøreost

Kerneknækbrød - med hamburgerryg og ost

5 comments

  1. Tusind tak for denne super inspirerede hjemmeside.
    Jeg var ude og handle ingridienser til disse knækbrød, da jeg finder “Low Carb bageblanding” fra urtekram. Den indeholder alle de kerner som dine knækbrød samt loppefrøskaller (Husk) alt økologisk og til den nette sum af 35 kr. i Kvickly. Bare et lille tip hvis det kan hjælpe nogle 🙂

    1. Tak for tippet! Jeg har faktisk også selv set blandingen rundt omkring i supermarkederne, og det er da skidesmart! Personligt har jeg ikke haft købt den, da jeg alligevel har alle kerner og ingredienserne hjemme, men det er klart et godt tip, hvis man vægrer sig lidt ved at købe alle de forskellige kerner m.m. første gang 😀

  2. Åh endelig fandt jeg noget jeg kan have med på arbejde til om eftermiddagen. Har stadig lidt svært ved at få nok fedt ind til frokost, så ender altid med at være mega sulten hen på dagen 🙂

    1. Dejligt at du kan bruge dem! 😀

  3. […] har én gang tidligere (og kun én) bagt LCHF-knækbrød, nemlig disse kerneknækbrød, men de fungerede ærligt talt ikke helt for mig. Måske de var for porøse, måske de var for […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *