Kerneknækbrød

Kerneknækbrød

I weekenden lavede jeg kerneknækbrød – endnu en gang med hjælp fra Jane. Knækbrød var ellers én af de ting, som jeg havde affundet mig med, at jeg ikke længere vil kunne lave (så tit), hvis jeg gerne vil holde fast i det kornfri. Så det var ganske dejligt at opdage, at man da snildt kan lave lækre og sprøde knækbrød uden brug af kornprodukter.

Knækbrødene tager lidt længere tid at lave end de traditionelle, men det meste af tiden passer det sig selv. Det er dog vigtigt, at man bager dem ved svag varme, da alle de sunde fedtstoffer i kernerne ellers kan blive ødelagt. De smager garanteret godt, men man kan jo lige så godt få så meget sundhedsværdi ud af dem som muligt, ikke 😉

Jeg valgte at udskifte halvdelen af hørfrøene i Janes version med chiafrø – mest fordi jeg alligevel har dem. Har du ikke I forvejen chiafrø på lager bruger du bare hørfrø. Smagen er (stort set) den samme.

Jeg opbevarer bare mine knækbrød i en lufttæt boks (eller det vil sige, de få der er tilbage… ups), men Jane bevidner at de også sagtens kan fryses og stadig er sprøde, når de tøs op. Det kunne meget vel være, at jeg skulle prøve det næste gang, så jeg ikke får kørt dem alle ned i løbet af en lille uge. For ja, ganske vist er kerner sunde, men alt med måde. De er jo (desværre) også forholdsvis energitætte, så det skal man trods alt også have in mente. Hvis man tænker på sådan noget i hvert fald 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kerneknækbrød

Ingen bedømmelser endnu

Antal: bageplade


Ingredienser

  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl chiafrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1,5 dl græskarkerner
  • 2 tsk salt
  • 1,5 dl vand
  • 1 æg

Sådan gør du

  1. Bland alle frø og kerner i en skål og hæld vand og salt over. Pisk ægget hurtigt i en anden skål og bland også det i. Bland "dejen" og lad den stå og trække en times tid, så hørfrø og chiafrø kan samle dejen.
  2. Forvarm ovnen til 125º varmluft.
  3. Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir og bred dejen ud herpå. Du kan enten bruge en dejskraber, dine hænder eller et ekstra stykke bagepapir ovenpå (jeg foretrækker normalt det sidste, men var desværre løbet tør).
  4. Bag knækbrødene i ca. 2 timer. Tag dem ud herefter, lad dem køle lidt af og knæk dem ud i passende stykker.

Noter

Opbevares i en lufttæt beholder eller på frost.

Kerneknækbrød - frø og kerner
Kerneknækbrød - dej på plade
Kerneknækbrød - bagte
Kerneknækbrød - med smøreost
Kerneknækbrød - med hamburgerryg og ost

Kategorier: Brød, LCHF opskrifter, Mælkefri, Morgenmad, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!