Key Lime Pie

 

Den tredje tærte jeg lavede i lørdags (well, i fredags, men vi spiste dem først lørdag) er denne key lime pie. Endnu en opskrift fra The Hummingbird Bakery’s kagebog og denne gang ændrede jeg intet i forhold til originalopskriften – bortset fra at jeg, ligesom med de andre tærter, havde flødeskummet ved siden af. Men det hører sig nu altså til, så igen, hvis I laver den som den eneste tærte, anbefaler jeg at I putter flødeskummet ovenpå ved servering.

Egentlig kan jeg ikke rigtig finde ud af hvordan jeg har det med denne tærte. Vi havde jo en del rester, så nu har jeg efterhånden smagt den en del gange. Halvdelen af gangene synes jeg det er en fantastisk tærte, og resten af tiden er jeg ikke helt overbevist om, at jeg overhovedet kan lide den. Men hvis man er til let syrlige tærter, der er lidt mere uoriginale (i hvert fald i forhold til de tærter, jeg normalt bager og smager), og til lækkert fyld, der føles som en blanding mellem fromage og cheesecake, er denne et godt valg.

NB: jeg lavede halvanden portion af nedenstående, så vær opmærksom på at mængderne på billederne derfor også er lidt større.

 

1 stor tærte eller 2 mindre aluforme

Kiksebund:

* 500 g digestive kiks

* 200 g smør

 

Fyld:

* 8 æggeblommer (jeg brugte pasteuriserede, da jeg ikke havde noget at bruge hviderne til, hvis jeg brugte alm. æg)

* 2 dåser kondenseret mælk

* saft og skal fra 5 limefrugter

* 4 1/2 dl piskefløde

 

Forvarm ovnen til 170º varmluft.

Smelt smørret. Hak kiksene fint i en foodprocessor eller lignende og tilsæt smørret lidt ad gangen. Pensl 1-2 tærteforme med lidt rapsolie eller anden smagsneutral olie (eller smør) og pres kiksemassen sammen heri. Bag i ca. 20 minutter eller til bunden er pænt gylden og fast. Lad afkøle helt.

Når bunden er helt kold, skrues ovnen ned til 150º.

Riv skallen af limefrugterne – husk ikke at tage det bitre hvide med – og pres saften. Det tager lidt tid.

Pisk æggeblommer, kondenseret mælk, limesaft og limeskal sammen, til alle ingredienserne er godt blandet. Det tykner af sig selv.

Hæld cremen i den kolde tærtebund og bag i ca. 20-30 minutter, til fyldet er fast at røre ved, men stadig en anelse blødt i midten. Lad tærten køle helt af, dæk til og sæt på køl i mindst en time, men helst natten over.

Lige inden servering, piskes fløden til skum og fordeles over tærten. Pynt evt. med lidt revet limeskal.

6 comments

  1. mmm! personligt æælsker jeg denne tærte! Kan så godt lide, at den ikke er så sød i smagen, som tærter har det med at være… dog, vil jeg sige, at man skal holde sig til eet stykke.. ellers bliver det (sku) for vammelt! Men MMMM 😀

    1. Ja nemlig – men du har helt ret: Ét stykke er klart nok, da den er ret fed i smagen til trods for syrligheden 🙂

  2. mmmh, hvor ser det bare godt ud – er blevet helt kage sulten!

    KH Camilla
    http://Www.NativePassion.blogspot.com

    Ps. Det er en rigtig fin blog du har. Jeg har lige kigget den igennem idag – opdagede den lige i dag 🙂
    Der er mange fine, lækre og inspirerende retter.. huha, jeg må vidst snart i køkkenet nu.

    1. Mange tak for de pæne ord – det varmer 🙂 Held og lykke i køkkenet 😀

  3. venterpaavinblog

    Hvor ser den altså god ud – jeg er helt vild med syrlige kager og cheesecake, så det må være lige mig. Dog nok hellere med cremefraise istedet for flødeskum 😀

    – Anne

    1. Mange tak 🙂 Normalt er jeg faktisk mest til søde kager (og gerne af den slags med chokolade i!), men det taget i betragtning var denne næsten overraskende god! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *