Kinesisk kylling og broccoli

Kinesisk kylling og broccoli

Her kommer endnu en opskrift fra Can You Stay For Dinner? Og hvis I allerede er ved at være trætte af den side, er det bare ærgerligt, for jeg har jo stadig omkring 31 opskrifter tilbage på min liste 😀 Men så længe retterne ender så godt, som dem jeg har prøvet indtil videre har gjort, fortsætter jeg ufortrødent 😉

Aftenens ret var endnu engang fra det asiatiske køkken. Det smager fantastisk og det herlige er, at det blot kræver et par få ingredienser, som holder for evigt og er meget alsidige og anvendelige i mange forskellige retter, og så er man kørende. Det smager desuden helt autentisk kinesisk samtidig med at det er knaldhamrende sundt. Især i forhold til hvis man købte det på en kinesisk restaurant. Den oprindelige opskrift var med oksekød, men det spiser jeg jo som bekendt ikke, så jeg brugte kylling i stedet og elskede det. Prøv den, hvis du har lyst 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kinesisk kylling og broccoli

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Ingredienser

  • 1 dl brune ris
  • 350 g kyllingeinderfilet
  • 1 broccoli
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk majsstivelse opløst i 1 spsk koldt vand

Marinade

  • 2 tsk soja
  • 1 tsk risvineddike
  • 1/2 tsk majsstivelse
  • friskkværnet peber

Sauce

  • 3 spsk østerssauce
  • 1 tsk risvineddike
  • 1/2 dl soja
  • 1 spsk brun farin
  • evt. sesamfrø til pynt

Sådan gør du

  1. Kog risene efter anvisningerne på pakken.
  2. Bland ingredienserne til marinaden og vend kyllingen heri. Mariner i en halv times tid.
  3. Del broccolien i buketter og skær stokken i tern. Blancher i kogende usaltet vand i ca. 2 minutter og dræn. Lad dryppe af så længe, som du gider - det er en fordel at der ikke er alt for meget vand ved.
  4. Rør ingredienser til saucen sammen i en skål og opløs majsstivelsen i vand i en anden.
  5. Hak hvidløgene fint. Når risen mangler ca. 10 minutter, varmes sesamolien i en wok eller pande og når den er varm, tilsættes kyllingen. Steg ca. 1 minut ved medium til høj varme og vend herefter. Tilsæt hvidløg og lad stege yderligere 1/2-1 minut til det er stegt på alle sider. Tilsæt saucen. Vend broccolien i og kog igennem i et minuts tid. Tilsæt majsstivelse rørt ud i vand og kog videre til saucen tykner. Det tager ca. et halvt til et helt minut.
  6. Hvis man synes kyllingestykkerne er for store, kan de tages op og skæres i mindre bidder - eller man kan tage den hurtige vej og klippe dem over med en saks, mens man holder dem med en tang :)
  7. Servér med brune ris og pynt evt. med sesamfrø.
Kinesisk kylling og broccoli

Kategorier: Asiatisk, Hovedretter med fjerkræ, Kinesisk, Mælkefri

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!