Klassiske frikadeller #1

frikadeller1-1

De af jer, der har fulgt med længe efterhånden, ved, at det stadig er noget forholdsvist nyt noget, at jeg spiser det meste kød i varierende grader. At jeg spiser både svinekød og oksekød er fx ret nyt, hvorfor jeg heller ikke har overvældende mange opskrifter med de kødtyper – eller generelt særligt meget erfaring med at kokkerere med det i det hele taget. Det prøver jeg dog løbende at lave om på, og denne omgang helt klassiske frikadeller (vist nok) må give en god bunke points på min svinekødserfaringskonto, sku’ jeg mene! ;P

Det er mange år siden, jeg sidst har lavet frikadeller – i hvert fald 6 år – så derfor føltes det af åbenlyse årsager næsten som om jeg aldrig havde prøvet det før. Jeg valgte derfor at følge Louise aka Fru Kofoeds grundopskrift her. Jeg ved reelt set ikke, hvad man betegner som de helt klassiske og traditionelle frikadeller – og hvorvidt denne opskrift altså opfylder kravene. Jeg ved dog, at de smagte ganske fint.

Jeg var dog ikke blæst bagover, hvorfor jeg har sat et lille 1-tal efter dette indlægs titel – jeg er overbevist om, at det må kunne gøres bedre, eftersom frikadeller er en så populær spise. Måske man kan behandle kødet anderledes, så de er mindre bastante? Måske man kan stege dem anderledes, eller tilsætte noget til dejen, så stegeskorpen er sprødere? Måske man kan gøre andre ting, så også jeg bliver 100% overbevist om at frikadeller er lækre og stegebesværet værd? Måske din mors frikadeller vitterligt er verdens bedste? Hvis du sidder derude med den, i din optik, bedste frikadelleopskrift, vil jeg meget gerne have den – du kan skrive den i en kommentar eller smide mig et link – men hjælp mig gerne lige i min frikadelleuddannelse, okay? 🙂

Jeg serverede frikadellerne dels med en lækker spidskålssalat med bl.a. ananas, som I får opskriften på i morgen (ja, jeg snyder megameget med at opdele retten i to indlæg, så det ligner, at jeg er en mere flittig blogger, end jeg reelt er lige for tiden!), og dels med fintsnittet spidskål og en flødesovs lavet ved at koge panden af med fløde og lidt “soja”. Sidstnævnte var dog klart min favorit, hvilket måske egentligt ikke kommer som nogen overraskelse, min forkærlighed for flødesovser taget i betragtning 😉

frikadeller1

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Klassiske frikadeller #1

Ingen bedømmelser endnu

Antal: frikadeller

Ingredienser

  • 650 g hakket kalv og flæsk
  • 2 små løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5 dl danskvand eller bare vand
  • 3 æg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 2 spsk HUSK den grønne
  • en blanding af smør og kokosolie uden smag til stegning

Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg fint og bland herefter alle ingredienser på nær HUSK i en skål. Rør til den er god og sej. Tilsæt så HUSK og bland godt.
  2. Lad farsen hvile i gerne 30 minutter.
  3. Varm en pande godt op og smelt en blanding af smør og kokosolie herpå. Form frikadellerne og steg, til de har stegeskorpe og er gennemstegte.
frikadeller1-2
frikadeller1-5

Kategorier: Frokost, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mormormad, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!