Kokos- og cashewkylling med spinat

Ved I hvad, jeg elsker? Jeg elsker-elsker-æææælsker, når en opskrift, man længe gerne har ville lave, viser sig at være helt og aldeles fantastisk – og samtidig noget af det nemmeste, man har lavet længe. Og lige netop dét var tilfældet med denne ret, som jeg lavede i lørdags. Nå, I havde regnet ud, at det var dér jeg ville hen med den udtalelse? I er sgu også så kvikke, er I!

Opskriften er fra en af mine LCHF-kogebøger “Lättlagad LCHF : 100 enkla och snabba rätter” af Ulrika Davidsson, som er sprængfyldt med nemme og lækre retter. Altså officielt set er dette vist nok den første derfra, jeg prøver, men jeg har en lang række på en liste, så I kommer nok til at høre mere om bogen fremover 😉

Kombinationen af kokos og cashew overbeviste mig hurtigt om, at jeg skulle prøve den – ikke mindst fordi jeg havde en pose uristede og usaltede cashewnødder i skabet. Og så også fordi jeg jo altid er til fals for noget med kokos – det har jeg vist nævnt en enkelt gang eller to før 😉 En anden ting jeg godt kunne lide var, at der ikke er karry i. Umiddelbart ser det måske sådan ud, men det er bare gurkemeje, så kun en brøkdel af karry 🙂 Ofte er karry et lidt for oplagt valg i kylling- og kokoskombier, synes jeg. Altså, forstå mig ret, jeg kan rigtigt godt lide karry – men det har vi ligesom også prøvet, ikke 😀

Alt i alt er dette bestemt en ret, jeg kommer til at lave mange gange fremover. Det tog mig ikke meget mere end et kvarter at få maden på bordet og smagen var fabelagtig! Og så er det da egentligt også en ret pæn ret på den dér ruskomsnusk-agtige måde, synes I ikke? 😛

Great success!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kokos- og cashewkylling med spinat

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

  • 600 g 600 g kyllingeinderfilet
  • 2 spsk fedtstof fx 1 spsk smør og 1 spsk kokosolie
  • salt og peber
  • 50 g cashewnødder usaltede
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g alm. groft kokosmel
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 dl piskefløde kan naturligvis udskiftes med kokosmælk for en mælkefri version
  • evt. lidt vand
  • 200 g frisk spinat

Sådan gør du

  1. Dup kyllingen tør. Opvarm en stor wok eller pande og smelt smør og kokosolie heri. Svits kyllingen i fedtstoffet i ca. 10 minutter og krydr med salt og peber.
  2. Hak imens cashewnødderne og hvidløg i en minihakker eller foodprocessor. Tilsæt til kyllingen sammen med kokosmel, spidskommen og gurkemeje. Vend rundt og rør fløden i. Lad simr ved svag varme i ca. 5 minutter. Smag til med ekstra salt og peber.
  3. Skyl og tør imens spinaten og anret på et stort fad. Fordel kyllingeretten ovenpå og server.

Noter

Det passer også godt med rød peberfrugt i skiver på toppen og evt. granatæblekerner, hvis de er i sæson (se her).

Kategorier: Asiatisk, Efterår, Fast food, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Påske, Wok

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!