Kokos- og limekage

Kender I det, når man har lavet flere slags kage, og ved servering bliver spurgt hvilken én af dem, man så bedst kan lide? Det er lidt ligesom at vælge mellem sine børn! Altså sådan sat en smule på spidsen, ikke 😉 Især når det er opskrifter, man selv har udviklet, men selv hvis det “bare” er nogen, man har bagt efter andres opskrifter, har man stadig lagt tid og kræfter i det. Og kærlighed selvfølgelig – kærlighed er vel altid den hemmelige ingrediens 🙂 Sådan havde jeg det i hvert fald lidt, da jeg blev spurgt om netop dét i lørdags. Hvilken kunne jeg bedst lide? Var det chokoladebomben med chokolade og ekstra chokolade på toppen? Den slags er jo normalt lige i min boldgade. Eller var det snarere denne lækre og saftige kokoskage med den bedste, friske og dejligt syrlige cream cheese-frosting? Jeg tror ærligt talt stadig ikke, jeg kan vælge. De er begge gode på hver sin måde. Men, hvis jeg skulle lave dessert i morgen tror jeg faktisk jeg ville vælge denne her. Den er mere let og frisk i det, hvilket jeg lidt kan mærke, jeg har brug for lige for tiden. Og den dér frosting ikke? Den stjæler altså showet! Uden er det “bare” en sandkage med en smag af kokos. En lækker smag af kokos, men ikke desto mindre er det frostingen, der gøred’. Så den må I love mig ikke at udelade!

Den kvikke læser vil måske hurtigt opdage, at denne kage og chokoladelagkagen faktisk er lavet på den samme opskrift. Når først man har fundet frem til én, der duer, er der jo ingen grund til at lede videre efter den hellige gral, vel? 😉

Én af de ting, jeg nok er mest stolt af ved denne kage, er at den ingen sukker indeholder – eller det kan den i hvert fald komme til ikke at gøre. Jeg brugte én enkelt spiseske sirup i frostingen for ligesom at bryde smagen af sødemiddel, men næste gang vil jeg sørge for at købe yaconsirup, så jeg kan bruge det. En så lækker kage uden både korn og sukker er altså næsten som himmelsendt, synes jeg. Den er bare meget rarere at spise, når man slipper for de vilde blodsukkerudsving, men stadig/samtidig kan nyde en fantastisk velsmagende dessert!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kokos- og limekage

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stykker


Ingredienser

Kagebund

  • 6 æg
  • 200 g sukrin+
  • 150 g smør smeltet
  • 600 g creme fraiche - du kan også bruge kokosmælk, men så bliver kagen meget mere fugtig/svampet i det, og det gør (overraskende nok) ikke den store forskel for smagen
  • 125 g kokosfibermel
  • 3 spsk loppefrøskaller
  • 3 tsk bagepulver

Frosting

  • 500 g flødeost
  • 250 g smør blødt
  • 100 g sukrin+ malet til melis
  • 4 lime skal herfra
  • 1 lime saften herfra
  • 1/2-1 dl piskefløde
  • 1 spsk fibersirup gold kan udelades
  • ristet kokos til pynt

Sådan gør du

  1. Start evt. med at male Sukrin+ til fint pulver i en kaffekværn eller blender. Jeg har tidligere prøvet, at kornene ikke blev ordentligt opløst og derfor “knasede” – ikke optimalt.
  2. Smelt smørret og lad det køle let af.
  3. Pisk æg og sødestof med en elpisker, til det er lyst og luftigt.
  4. Sigt kokosmel og bagepulver i dejen. Tilsæt de resterende ingredienser og bland godt. Lad dejen hvile i 10 minutter, mens ovnen forvarmes til 180º varmluft.
  5. Rør dejen igennem efter de ti minutter og fordel så i en springform beklædt med bagepapir. Jeg plejer at sætte et stykke bagepapir fast mellem den løse bund og siderne – så får kagen en fin form og er samtidig nem at løsne fra bunden.
  6. Bages i ca. 1 time eller til et træspyd kommer op ren og den føles gennembagt, når du trykker let på den. Dæk evt. kagen til med lidt staniol, hvis den bliver for mørk, inden den er færdig.
  7. Rist evt. kokosmel med, mens ovnen alligevel er varm. Hold godt øje med det og tag ud, når det er tilpas gyldent.
  8. Lad kagen køle helt af.
  9. Pisk flødeost og smør godt sammen med en elpisker. Tilsæt så limeskal og -saft og pisk igen. Smag til med sirup. Brug fløden til at tilpasse konsistensen, så den er mindre tyk, og nemmere at arbejde med og smøre på kagen.
  10. Del kagen i to bunde. Smør ca. en tredjedel af frostingen på den ene bund og læg den anden ovenpå. Fordel så resten af frostingen ovenpå kagen og på siderne i et pænt og jævnt lag. Pynt til sidst med kokos. Jeg brugte det bare på kanterne, hvilket giver en meget fin effekt, synes jeg, men gør som du selv synes :)

Noter

Opbevares på køl.

Kategorier: Dessert, Efterår, Favoritter, Kage, LCHF opskrifter, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!