Kokos-panna cotta med lime

IMG_2862

IMG_2825

Da jeg lavede denne dessert gik der to ting op for mig:
1) Jeg laver alt for sjældent dessert – det må der laves om på!
2) Jeg laver sjældent dessert, fordi jeg sjældent kan spise noget uden for mine hovedmåltider.
I forlængelse af nr. 2 spiste jeg altså pludseligt dessert til morgenmad fire dage i træk! Egentligt ikke en helt dårlig konsekvens, selv om jeg, hvis jeg havde tænkt mig lidt mere om, da jeg lavede panna cottaerne, nok bare burde have lavet to portioner. Bare sådan for en god ordens skyld 😉 Men en af de gode ting ved panna cotta er jo netop, at det er så nemt at tilpasse mængden efter hvor mange personer, man skal lave til! Her er ikke noget med, at man skal lave en hel kage eller ikke kan dele et æg op eller andet. Det er jeg klart fan af!

Men nej, desserter er ikke noget, jeg laver meget af. I hvert fald ikke uden anledning og/eller gæster m.m. Derfor vidste jeg med det samme, da jeg indgik aftalen med Savannah, at mindst én opskrift skulle være en dessert. Det virkede som en god måde dels at få testet sortimentet på og dels at få udfordret mig selv. Først var jeg (selvfølgelig) overbevist om, at jeg skulle lave noget med chokoladen (som jeg i øvrigt ofte køber, da det er en af de bedste på omkring de 70%, jeg kender). Men i forlængelse af det dér med udfordringen, valgte jeg at gå væk fra chokolade-ideen. Det er jo et ret så “safe choice” for mig, som vi nok alle ved. Chokoladedessert er nemt og bliver nærmest altid godt!

Så snart jeg fik ideen til disse panna cottaer var jeg dog solgt (til stanglakrids)! Jeg elsker kokos og jeg elsker lime – og tilsammen kunne det kun blive godt! Og det blev det helt bestemt også! Og en bonus ved opskriften er, at jeg nu har en dessert til mine asiatiske måltider – det synes jeg faktisk ofte kan være et problem, når man laver asiatisk hovedret og gerne vil have en dessert, der følger den samme røde tråd. Måske det bare er mig, der har det problem? I hvert fald er der nu én løsning på det problem 🙂

Toppingen på panna cotta’erne er Savannahs limemarmelade, som kommer fra Swaziland. Vaniljen kommer fra Uganda. For de af jer, der ikke er bekendt med Savannahs produkter, kan jeg i øvrigt kort lige fortælle at Savannah er et mærke lanceret af Coop med det formål at få flere afrikanske produkter på de danske supermarkeders hylder bl.a. for at fremme udviklingen i Afrika gennem handel. Så hvis du laver denne dessert bidrager du altså samtidig til bæredygtig vækst blandt afrikanske producenter – hvis det ikke er en god grund til lidt ekstra dessert, så ved jeg ikke, hvad er!

Savannahs produkter kan købes i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen. Udvalgte Savannah-varer fås også i Fakta i perioder.

Limemarmeladen indeholder i øvrigt selvfølgelig sukker, som de fleste købte marmelader gør. Jeg valgte at overse det denne gang, da det jo “kun” er 1 spsk pr. person, men hvis du helt vil undgå sukker, vil jeg foreslå at lave panna cotta’en uden limemarmeladen som topping – selve panna cotta’en har rigeligt smag af lækker lime i sig selv. Du kan selvfølgelig også eksperimentere med at lave din egen sukkerfri limemarmelade – hvis du gør det med succes, så lad mig det endeligt vide i kommentarfeltet!

Kokos-panna cotta med lime
4 portioner
Print
Ingredienser
  1. * 2 dl piskefløde
  2. * 2 dl kokosmælk (jeg bruger som altid Santa Marias extra creamy)
  3. * 2 spsk sukrin+
  4. * kornene af 1 vaniljestang, fx fra Savannah
  5. * 2 blade husblas
  6. * saft og skal af 1 lime
  7. * 4 spsk limemarmelade fra Savannah
  8. * 4 spsk kokosflager
Sådan gør du
  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Opvarm piskefløde, kokosmælk, sukrin+ og vaniljekorn samt -stang i en kasserolle. Bring i kog og lad simre i ca. 5 minutter.
  3. Rist imens kokosflagerne på en tør og varm pande.
  4. Fisk vaniljestangen op af flødeblandingen og pisk limeskal i. Vrid vandet af husblas og tilsæt. Rør grundigt.
  5. Fyld panna cotta-massen i 4 portionsglas og sæt på køl i ca. 4 timer, så det stivner.
  6. Smelt så marmeladen forsigtigt i mikrobølgeovn eller kasserolle, hvorefter det fordeles ovenpå de halvstive panna cottaer.
  7. Sæt på køl i yderligere ca. 2 timer, så marmeladen kan få lov at sætte sig.
  8. Pynt med ristede kokosflager ved servering.
Bemærkninger
  1. Jeg kan ikke garantere, at resultatet bliver lige så godt og cremet, hvis du bruger en anden kokosmælk end den fra Santa Maria.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
kokos-panna cotta med lime

IMG_2799

IMG_2858

IMG_2856

IMG_2846

 

Indlægget er sponsoreret.

4 comments

  1. Hej Xenia med dine alt for lækre opskrifter.

    Nu fik jeg lyst til din dessert, men har lovet min datter din skrable pandekage i eftermiddag.

    Men du laver nogle dejlige retter med gode sammensætninger af ingredienser, den ros skal du have og mit mundvand får du altid til at løbe.

    Så vidt jeg husker er du også til give aways, min datter her en lige nu på hendes blog.
    Hilsner og tanker fra Mor Tina til
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

    1. Jeg håber, at pandekagen faldt i god jord! 😀
      Og mange tak for de pæne ord! Dejligt at du kan lide at følge med herinde 🙂

  2. Nej nej nej….. Hvor ser det lækkert ud !

    Syrlig/sød/kokos/fedme=lækkert

    1. Mange tak, Nana! Det er nemlig en herlig kombination! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *