Kokos-panna cotta med lime

IMG_2862
IMG_2825

Da jeg lavede denne dessert gik der to ting op for mig:
1) Jeg laver alt for sjældent dessert – det må der laves om på!
2) Jeg laver sjældent dessert, fordi jeg sjældent kan spise noget uden for mine hovedmåltider.
I forlængelse af nr. 2 spiste jeg altså pludseligt dessert til morgenmad fire dage i træk! Egentligt ikke en helt dårlig konsekvens, selv om jeg, hvis jeg havde tænkt mig lidt mere om, da jeg lavede panna cottaerne, nok bare burde have lavet to portioner. Bare sådan for en god ordens skyld 😉 Men en af de gode ting ved panna cotta er jo netop, at det er så nemt at tilpasse mængden efter hvor mange personer, man skal lave til! Her er ikke noget med, at man skal lave en hel kage eller ikke kan dele et æg op eller andet. Det er jeg klart fan af!

Men nej, desserter er ikke noget, jeg laver meget af. I hvert fald ikke uden anledning og/eller gæster m.m. Derfor vidste jeg med det samme, da jeg indgik aftalen med Savannah, at mindst én opskrift skulle være en dessert. Det virkede som en god måde dels at få testet sortimentet på og dels at få udfordret mig selv. Først var jeg (selvfølgelig) overbevist om, at jeg skulle lave noget med chokoladen (som jeg i øvrigt ofte køber, da det er en af de bedste på omkring de 70%, jeg kender). Men i forlængelse af det dér med udfordringen, valgte jeg at gå væk fra chokolade-ideen. Det er jo et ret så “safe choice” for mig, som vi nok alle ved. Chokoladedessert er nemt og bliver nærmest altid godt!

Så snart jeg fik ideen til disse panna cottaer var jeg dog solgt (til stanglakrids)! Jeg elsker kokos og jeg elsker lime – og tilsammen kunne det kun blive godt! Og det blev det helt bestemt også! Og en bonus ved opskriften er, at jeg nu har en dessert til mine asiatiske måltider – det synes jeg faktisk ofte kan være et problem, når man laver asiatisk hovedret og gerne vil have en dessert, der følger den samme røde tråd. Måske det bare er mig, der har det problem? I hvert fald er der nu én løsning på det problem 🙂

Toppingen på panna cotta’erne er Savannahs limemarmelade, som kommer fra Swaziland. Vaniljen kommer fra Uganda. For de af jer, der ikke er bekendt med Savannahs produkter, kan jeg i øvrigt kort lige fortælle at Savannah er et mærke lanceret af Coop med det formål at få flere afrikanske produkter på de danske supermarkeders hylder bl.a. for at fremme udviklingen i Afrika gennem handel. Så hvis du laver denne dessert bidrager du altså samtidig til bæredygtig vækst blandt afrikanske producenter – hvis det ikke er en god grund til lidt ekstra dessert, så ved jeg ikke, hvad er!

Savannahs produkter kan købes i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen. Udvalgte Savannah-varer fås også i Fakta i perioder.

Limemarmeladen indeholder i øvrigt selvfølgelig sukker, som de fleste købte marmelader gør. Jeg valgte at overse det denne gang, da det jo “kun” er 1 spsk pr. person, men hvis du helt vil undgå sukker, vil jeg foreslå at lave panna cotta’en uden limemarmeladen som topping – selve panna cotta’en har rigeligt smag af lækker lime i sig selv. Du kan selvfølgelig også eksperimentere med at lave din egen sukkerfri limemarmelade – hvis du gør det med succes, så lad mig det endeligt vide i kommentarfeltet!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kokos-panna cotta med lime

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl kokosmælk en god cremet type
  • 2 spsk sukrin+
  • 1 vaniljestang kornene herfra, fx fra Savannah
  • 2 blade husblas
  • 1 lime saft og skal herfra
  • 4 spsk limemarmelade fra Savannah
  • 4 spsk kokosflager

Sådan gør du

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Opvarm piskefløde, kokosmælk, sukrin+ og vaniljekorn samt -stang i en kasserolle. Bring i kog og lad simre i ca. 5 minutter.
  3. Rist imens kokosflagerne på en tør og varm pande.
  4. Fisk vaniljestangen op af flødeblandingen og pisk limeskal i. Vrid vandet af husblas og tilsæt. Rør grundigt.
  5. Fyld panna cotta-massen i 4 portionsglas og sæt på køl i ca. 4 timer, så det stivner.
  6. Smelt så marmeladen forsigtigt i mikrobølgeovn eller kasserolle, hvorefter det fordeles ovenpå de halvstive panna cottaer.
  7. Sæt på køl i yderligere ca. 2 timer, så marmeladen kan få lov at sætte sig.
  8. Pynt med ristede kokosflager ved servering.
kokos-panna cotta med lime
IMG_2799
IMG_2858
IMG_2856
IMG_2846

Indlægget er sponsoreret.

Kategorier: Asiatisk, Dessert, Gæstemad, LCHF opskrifter, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!