Kokoscupcakes med ananas (eller piña colada cupcakes)

Kokoscupcakes med ananas (eller piña colada cupcakes)

Denne opskrift er fra Bitten, som har den fra The Hummingbird Bakerys bagebog. Og de er lækre. Kokosmælken giver en friskhed og en cremet smag på en og samme tid. Og ananassen i giver en skæg konsistens. Jeg valgte at bruge lidt af saften fra ananasdåsen i dejen, men udover det fulgte jeg vist stort set opskriften. Eller det vil sige, jeg brugte også saltet smør frem for usaltet, men udelod til gengæld saltet.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kokoscupcakes med ananas (eller piña colada cupcakes)

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Opskrift efter the forbitten word

Ingredienser

  • 120 g hvedemel
  • 140 g sukker
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 40 g smør blødt
  • 1 1/4 dl kokosmælk
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 1/2 dl ananassaft
  • 175 g ananas fra dåse

Frosting

  • 250 g flormelis
  • 75 g smør blødt
  • 2 spsk kokosmælk
  • kokosmel til pynt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175º.
  2. Mel, sukker, bagepulver og smør piskes sammen. Tilsæt kokosmælk og vanille og rør til en tyk dej. Tilsæt herefter ægget og ananassaft. Hak ananas fint. Fordel 12 papirforme i en aluminiumsform og læg 1 spsk dej i hver. Fordel ananasen herpå og dæk med den resterende dej.
  3. Bag i ca. 20 minutter.
  4. Når kagerne er kolde, piskes frosting'en af flormelis, smør og kokosmælk. Smør på cupcakes'ene og drys med kokosmel. Pynt evt. med overskydende ananas.
Kokoscupcakes med ananas (eller piña colada cupcakes)

Kategorier: Kage, Mælkefri

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!