Kokosmuffins

Disse muffins, som stammer fra Valdemarsro, er en lækker blanding af kage og konfekt. Og i princippet minder de nok mest af alt om kokosmakroner med chokolade på – men det er jo absolut heller ikke en dårlig ting! De er meget nemme at lave, og jeg kan forestille mig – uden at vide noget om det – at det er den slags muffins, som holder sig saftige længe.

Faktisk er det jo første gang i et godt stykke tid, at jeg har lavet “almindelige” muffins – altså ikke cupcakes med frosting, men bare selve kagen. Men så længe der er lækkert fyld i, som der er i disse, er frostingen efter min mening ikke nødvendig. Egentlig vil jeg synes det ville blive i overkanten til disse.

Udskriv
Kokosmuffins

Opskrift efter Valdemarsro

Antal: 18 muffins
Ingredienser
  • 2 æg
  • 180 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 g smør
  • 45 g hvedemel
  • 200 g kokosmel
  • 25 g mandler
  • 25 g hasselnødder
  • 100 g mørk chokolade
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Hak chokolade og nødder mellemgroft.
  3. Smelt smørret. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Pisk vaniljesukker i og herefter smørret sammen med kokosmel og hvedemel. Vend mandler, hasselnødder og chokolade i.
  4. Fordel dejen i 18 papirsforme, som står i en aluminiumsmuffinform, så de ikke flyder ud.
  5. Bag kagerne i ca. 15-20 minutter, eller til de er gyldne. De virker ret bløde, når man tager dem ud, men det går over - de må nemlig ikke få alt for længe, for så bliver de tørre.
Opskriftsnoter
Jeg fik 18 muffins ud af opskriften, men det afhænger selvfølgelig af hvilken størrelse form, I bruger. Det samme gælder bagetiden

9 comments

  1. Hvor ser de lækre ud! Og eftersom jeg lige tilfældigvis ligger inde med alle ingredienserne bliver jeg da nødt til at bage dem med det samme 🙂

    1. Gør det, gør det, gør det! De går som varmt brød, kan jeg godt sige dig 😀

  2. Caroline B. Kjeldsen

    Umme num, hvor ser de lækre ud! De skal helt sikkert afprøves, når juleferien indtræder! 
    Mange tak! 

    Kærligst Caroline

    1. Det synes jeg helt sikkert du skal. De er den slags kage som er vildt gode efter meget lidt arbejde 😉

  3. Hvor lyder det som en lækker blanding at proppe i en kage. Jeg skriver dem på min “to bake”-list!

    1. Ja, det er altså en lækker kombi – og egentlig ret oplagt, når man tænker over det 😀

  4. Hej
    Kan de fryse? 🙂

    1. Jeg har ikke prøvet det, men mit umiddelbare bud vil være ja 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *