Kokosmuffins

Disse muffins, som stammer fra Valdemarsro, er en lækker blanding af kage og konfekt. Og i princippet minder de nok mest af alt om kokosmakroner med chokolade på – men det er jo absolut heller ikke en dårlig ting! De er meget nemme at lave, og jeg kan forestille mig – uden at vide noget om det – at det er den slags muffins, som holder sig saftige længe.

Faktisk er det jo første gang i et godt stykke tid, at jeg har lavet “almindelige” muffins – altså ikke cupcakes med frosting, men bare selve kagen. Men så længe der er lækkert fyld i, som der er i disse, er frostingen efter min mening ikke nødvendig. Egentlig vil jeg synes det ville blive i overkanten til disse.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kokosmuffins

Ingen bedømmelser endnu

Antal: muffins

Opskrift efter Valdemarsro

Ingredienser

  • 2 æg
  • 180 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 g smør
  • 45 g hvedemel
  • 200 g kokosmel
  • 25 g mandler
  • 25 g hasselnødder
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Hak chokolade og nødder mellemgroft.
  3. Smelt smørret. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Pisk vaniljesukker i og herefter smørret sammen med kokosmel og hvedemel. Vend mandler, hasselnødder og chokolade i.
  4. Fordel dejen i 18 papirsforme, som står i en aluminiumsmuffinform, så de ikke flyder ud.
  5. Bag kagerne i ca. 15-20 minutter, eller til de er gyldne. De virker ret bløde, når man tager dem ud, men det går over - de må nemlig ikke få alt for længe, for så bliver de tørre.

Noter

Jeg fik 18 muffins ud af opskriften, men det afhænger selvfølgelig af hvilken størrelse form, I bruger. Det samme gælder bagetiden

Kategorier: Kage, Mælkefri

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!