Disse muffins, som stammer fra Valdemarsro, er en lækker blanding af kage og konfekt. Og i princippet minder de nok mest af alt om kokosmakroner med chokolade på – men det er jo absolut heller ikke en dårlig ting! De er meget nemme at lave, og jeg kan forestille mig – uden at vide noget om det – at det er den slags muffins, som holder sig saftige længe.
Faktisk er det jo første gang i et godt stykke tid, at jeg har lavet “almindelige” muffins – altså ikke cupcakes med frosting, men bare selve kagen. Men så længe der er lækkert fyld i, som der er i disse, er frostingen efter min mening ikke nødvendig. Egentlig vil jeg synes det ville blive i overkanten til disse.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Kokosmuffins
Opskrift efter Valdemarsro
Ingredienser
- 2 æg
- 180 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 g smør
- 45 g hvedemel
- 200 g kokosmel
- 25 g mandler
- 25 g hasselnødder
- 100 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200º varmluft.
- Hak chokolade og nødder mellemgroft.
- Smelt smørret. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Pisk vaniljesukker i og herefter smørret sammen med kokosmel og hvedemel. Vend mandler, hasselnødder og chokolade i.
- Fordel dejen i 18 papirsforme, som står i en aluminiumsmuffinform, så de ikke flyder ud.
- Bag kagerne i ca. 15-20 minutter, eller til de er gyldne. De virker ret bløde, når man tager dem ud, men det går over - de må nemlig ikke få alt for længe, for så bliver de tørre.
Noter
Jeg fik 18 muffins ud af opskriften, men det afhænger selvfølgelig af hvilken størrelse form, I bruger. Det samme gælder bagetiden