Kokossuppe med kylling, broccoli og rød karry

Jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste, der har en tiltagende større lyst til mad af den comfort-agtige type. Denne suppe, som jeg netop har indtaget som en lækker og lidt luksuriøs søndagsfrokost falder direkte ind under den kategori. Jeg er stadig ikke helt tilbage mit sædvanlige madøre-selv, men jeg er da på vej. Og sådan en wokret her er bare ideel, synes jeg, netop fordi det bare er så nemt. Og det er faktisk netop også fra retnemt.dk, at jeg fandt inspirationen, så det passer jo helt perfekt. Retnemt.dk kan bruges på flere forskellige måder. Dels kan man bare bruge opskrifterne som inspiration, som jeg gjorde. Men man kan altså gøre det endnu nemmere for sig selv (høhø) og få alle retterne på siden leveret som måltidskasser med opskrift og alle de friske råvarer. Og jeg kan helt klart skrive under på, at det nogle gange bare bliver nødt til at være nemt for at man får det gjort! Jeg havde lyst til wok og lod mig derfor inspirere af denne opskrift. Som I kan se, gik jeg dog lidt min egen vej, som jeg jo har tendens til. Men suppen blev ret fantastisk og perfekt på en grå og kedelig søndag, hvor de berygtede søndagsblues har gjort sit indtog.

Det var ikke oprindeligt planen, at det skulle blive til en suppe. Men jeg brugte den gode ekstra cremede kokosmælk fra Santa Maria og de dåser, jeg har, indeholder 1/2 liter. Jeg kunne selvfølgelig have gemt resten til noget andet, men jeg er ikke så god til at bruge kokosmælkerester – så jeg hældte hele molevitten i. Og det fortrød jeg altså ikke ét sekund! Hvis du foretrækker bare at lave en kokossauce frem for -suppe, tror jeg at 2-3 dl er passende.

Når jeg laver wok, bruger jeg 9 ud af 10 gange karrypasta som smagsbasis. Det er bare så supernemt – og smager det jo fantastisk! Det gode ved karrypasta, i min optik, er, at man får alle de gode smagstilsætninger på én nem og hurtig gang frem for selv at skulle stå og hakke det hele. Den karrypasta, jeg bruger, indeholder fx hvidløg, rød chili, citrongræs, salt, løg, thailandsk chili, galanga, kaffir limeblade, fennikel og koriander – prøv lige at forestil dig at skulle hakke alt det selv først – for ikke at nævne at skulle have alle de ingredienser på lager. Det sker altså ikke for mig, kan jeg lige så godt indrømme! Vær dog lige opmærksom på ingredienserne i din karrypasta – nogle indeholder en masse overflødige ting. Jeg vælger kun dem, der har rene og naturlige råvarer – og undgår så vidt muligt dem med sukker, modificeret stivelse og/eller andet. Men det er selvfølgelig lige så meget en smagssag, som så meget andet. Du kan sagtens erstatte den røde karry med grøn, hvis du foretrækker det – jeg kan bare bedst lide rød 🙂

Udskriv
Kokossuppe med kylling, broccoli og rød karry


Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 300 g kyllingeinderfilet
  • 1 broccoli evt. fra frost
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 stor spsk rød karrypasta
  • 1/2 liter kokosmælk
  • 1 tsk tørret kaffir limeblade
  • 3 spsk soja
  • 5 dråber flydende stevia kan udelades eller brug andet sødt
  • salt efter smag
Til servering
  • salte peanuts
  • kokosflager
Sådan gør du
  1. Ordn broccolien - skær i små buketter og brug også stokken. Skær kyllingen i mundrette stykker.
  2. Varm en wok godt op, så den er rygende varm (det gælder dog kun, hvis du har en "rigtig" wok uden belægning, ellers kan du beskadige den).
  3. Opvarm kokosolien i wokken og svits kylling og rød karry heri i et par minutter. Tilsæt så broccolistokken, svits videre et par minutter og tilsæt resten af broccolien. Vend godt rundt.
  4. Hæld kokosmælk ved sammen med soja/tamari og limeblade. Lad det hele simre i ca. 5 minutter. Smag så til med sødning og evt. salt. Måske skal suppen have lidt længere, for at broccolien er tilpas mør, og så giver du den selvfølgelig bare det.
  5. Server den varme suppe med salte peanuts og kokosflager.

 

Indlægget er sponsoreret.

12 comments

  1. Nøj det ser lækkert og dejlig simpelt ud! Men sige mig lige hvad det er for en karrypasta du bruger? Jeg kunne godt tænke mig at finde en med mindst muligt crap i, så det kunne være dejligt med en anbefaling 🙂

    1. Mange tak 🙂
      Jeg bruger Santa Marias, som jeg også linker til i indlægget 😉 – og den kan i hvert fald klart anbefales!

  2. Dejligt du er tilbage med indlæg 🙂 eftermiddagskaffe og LCHF-blogs er en vane jeg ikke vil undvære !

    1. Mange tak – så håber vi, det holder ved 😉

  3. Dejligt at se dig på igen, Xenia. 🙂
    Jeg tyer ofte også til nogle ‘lette løsninger’, forstået på den måde, at det ville blive alt for omfangsrigt ellers – og dyrt, vel at mærke!
    Men det ser ud til at være en lækker suppe, lyder lækker cremet. Mums! :)Og nu spørger jeg muligvis dumt, men du kommer stevia i din suppe? Smager det godt? Tænker at kokosmælken jo allerede giver sødme, så jeg undrede mig? Det kunne jo være, det lige var et lille fif til fremtiden.. ;)Og hvad er de grønne stængler man kan se i wok’en? Ej, jeg er en rigtig Spørge-Jørgen idag.. 😉

    1. Tak, Katrine 🙂 Suppen var virkeligt god! Jeg pønser allerede på at lave den igen om meget snart 😀 Ja, bare et par dråber stevia bruger jeg ofte, når jeg smager min mad til – hvis det mangler lidt sødme til at opveje nogle af de andre smage. Kokosmælken er bestemt også sødmefuld, men jeg syntes lige den manglede lidt ekstra 🙂 Og de grønne stængler er såmænd bare broccolistokken, som jeg skar i bjælker ;P

  4. Hej Xenia.

    Faldt lige tilfældigt over din hjemmeside med disse lækre opskrifter 🙂
    Er ganske ny, så vil lige spørger dig hvordan man bedst starter på denne nye livsstil.
    Har nogle graviditets kilo jeg skal have gjort kål på, og et sted skal man jo starte.
    Vil helst ikke ud i sult, så tænkte LCHF måske var vejen frem for lækkert ser det jo ud, også selvom der ikke er pasta/kartofler (stivelse) og sukker i.
    Så måske du har lidt fif til hvordan man kommer i gang 🙂
    Evt kan du skrive mig en mail på dhavbaek@gmail.com

    Vh Dorthe

    1. Hej Dorthe,
      Tak for din kommentar. Jeg kan helt sikkert anbefale dig at prøve LCHF, jeg selv er jo kæmpe fan! Specifikt hvordan man kommer i gang er dog meget individuelt, tror jeg. Personligt startede jeg med først bare at skære al korn og sukker fra og så trappede jeg gradvist ned for kulhydraterne. Andre tager nok bare kolde tyrkere. Så det handler nok meget om dit temperament. Men sørg i hvert fald i starten for “bare” at spise nok – sørg for at du er mæt, så ikke noget med at tænke for meget på mængder m.m. i starten – det regulerer sig hen og vejen. Vær desuden forberedt på lidt overgangsgener i starten, bl.a. i form af hovedpine, svimmelhed og lign. – det er normalt og skyldes bare at din krop skal omstille sig fra at bruge kulhydrater som brændstof til at bruge fedt. Find alle de opskrifter, du synes ser lækrest ud, og så lav og spis dem i starten. Jeg tror, at det er de færreste, der vil føle afsavn på LCHF, men man kan jo lige så godt gøre sit for at det ikke sker 😉
      Som det sidste i denne omgang kan jeg kun anbefale Andreas Eenfeldts (aka. kostdoktorn.se) brochure om LCHF for nybegyndere – den kan du finde på dansk lige her 😀
      ~Xenia
      Held og lykke med det!

  5. Har lige lavet din kokossuppe. Den smagte herligt, og hvor er den nem at lave.
    Jeg kunne ikke finde nogen steder, hvor der var friske limeblade, men Kvickly har tørrede blade, som jeg knuste, og det var fint.
    Jeg bagte Janes “lyst formbrød” som tilbehør.

    Tak for en inspirerende hjemmeside, som besøges dagligt.
    Hilsen Aase

    1. Hej Aase. Skønt at suppen faldt i din smag. Jeg bruger også bare tørrede limeblade, så ingen problemer der 🙂
      Dejligt at du kan bruge min blog!

  6. Dorte Matthiassen

    Ser virkelig lækkert ud 🙂 Mon den kan laves i en almindelig gryde?

    1. Ja da, det kan du sagtens 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *