Kokossuppe med kylling, broccoli og rød karry

Jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste, der har en tiltagende større lyst til mad af den comfort-agtige type. Denne suppe, som jeg netop har indtaget som en lækker og lidt luksuriøs søndagsfrokost falder direkte ind under den kategori. Jeg er stadig ikke helt tilbage mit sædvanlige madøre-selv, men jeg er da på vej. Og sådan en wokret her er bare ideel, synes jeg, netop fordi det bare er så nemt. Og det er faktisk netop også fra retnemt.dk, at jeg fandt inspirationen, så det passer jo helt perfekt. Retnemt.dk kan bruges på flere forskellige måder. Dels kan man bare bruge opskrifterne som inspiration, som jeg gjorde. Men man kan altså gøre det endnu nemmere for sig selv (høhø) og få alle retterne på siden leveret som måltidskasser med opskrift og alle de friske råvarer. Og jeg kan helt klart skrive under på, at det nogle gange bare bliver nødt til at være nemt for at man får det gjort! Jeg havde lyst til wok og lod mig derfor inspirere af denne opskrift. Som I kan se, gik jeg dog lidt min egen vej, som jeg jo har tendens til. Men suppen blev ret fantastisk og perfekt på en grå og kedelig søndag, hvor de berygtede søndagsblues har gjort sit indtog.

Det var ikke oprindeligt planen, at det skulle blive til en suppe. Men jeg brugte den gode ekstra cremede kokosmælk fra Santa Maria og de dåser, jeg har, indeholder 1/2 liter. Jeg kunne selvfølgelig have gemt resten til noget andet, men jeg er ikke så god til at bruge kokosmælkerester – så jeg hældte hele molevitten i. Og det fortrød jeg altså ikke ét sekund! Hvis du foretrækker bare at lave en kokossauce frem for -suppe, tror jeg at 2-3 dl er passende.

Når jeg laver wok, bruger jeg 9 ud af 10 gange karrypasta som smagsbasis. Det er bare så supernemt – og smager det jo fantastisk! Det gode ved karrypasta, i min optik, er, at man får alle de gode smagstilsætninger på én nem og hurtig gang frem for selv at skulle stå og hakke det hele. Den karrypasta, jeg bruger, indeholder fx hvidløg, rød chili, citrongræs, salt, løg, thailandsk chili, galanga, kaffir limeblade, fennikel og koriander – prøv lige at forestil dig at skulle hakke alt det selv først – for ikke at nævne at skulle have alle de ingredienser på lager. Det sker altså ikke for mig, kan jeg lige så godt indrømme! Vær dog lige opmærksom på ingredienserne i din karrypasta – nogle indeholder en masse overflødige ting. Jeg vælger kun dem, der har rene og naturlige råvarer – og undgår så vidt muligt dem med sukker, modificeret stivelse og/eller andet. Men det er selvfølgelig lige så meget en smagssag, som så meget andet. Du kan sagtens erstatte den røde karry med grøn, hvis du foretrækker det – jeg kan bare bedst lide rød 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kokossuppe med kylling, broccoli og rød karry

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

  • 300 g kyllingeinderfilet
  • 1 broccoli evt. fra frost
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 stor spsk rød karrypasta
  • 1/2 liter kokosmælk
  • 1 tsk tørret kaffir limeblade
  • 3 spsk soja
  • 5 dråber flydende stevia kan udelades eller brug andet sødt
  • salt efter smag

Til servering

  • salte peanuts
  • kokosflager

Sådan gør du

  1. Ordn broccolien - skær i små buketter og brug også stokken. Skær kyllingen i mundrette stykker.
  2. Varm en wok godt op, så den er rygende varm (det gælder dog kun, hvis du har en "rigtig" wok uden belægning, ellers kan du beskadige den).
  3. Opvarm kokosolien i wokken og svits kylling og rød karry heri i et par minutter. Tilsæt så broccolistokken, svits videre et par minutter og tilsæt resten af broccolien. Vend godt rundt.
  4. Hæld kokosmælk ved sammen med soja/tamari og limeblade. Lad det hele simre i ca. 5 minutter. Smag så til med sødning og evt. salt. Måske skal suppen have lidt længere, for at broccolien er tilpas mør, og så giver du den selvfølgelig bare det.
  5. Server den varme suppe med salte peanuts og kokosflager.

Kategorier: Asiatisk, Efterår, Fast food, Favoritter, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Suppe, Wok

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!