Koldskålscrunch / hjemmelavet mysli

Koldskålscrunch / hjemmelavet mysli

 

Koldskålscrunch / hjemmelavet mysli

 

Jeg er efterhånden blevet lidt træt af kammerjunkere efter at have spist så mange af dem allerede. Samtidig har jeg længe haft lyst til at forsøge mig med at lave min egen mysli, så jeg tænkte at jeg kunne slå to fluer med ét smæk til min koldskålsaftensmad i dag. Købemysli fungerer ikke rigtig for mig, da jeg ikke er så vild med rosiner – og jeg synes at alle der er nogenlunde til at betale har overflod af rosiner – desværre. Der er derfor ikke rosiner i denne – men man kan jo lave den helt som man vil. Hvis ikke jeg havde lavet den hovedsagelig som koldskålsdrys, havde jeg fx nok også tilsat nogle kerner af en art og måske nogle flere nødder. Jeg ville bare holde det enkelt, når nu det skulle bruges i koldskålssammenhæng 🙂 En anden fordel ved at lave den selv, er at jeg godt kan lide idéen om, at der er så få ingredienser i og ikke (så meget) sukker, som der, går jeg ud fra, er i de fleste købeudgaver. Jeg vil forresten lige fremhæve, at mandlerne får en helt fantastisk smag, når de bliver ristet som her. Mumsfilibaba, siger jeg bare!

 

* 200 g havregryn

* 50 g kokosmel

* 100 g mandler

* 50 g sirup

Tænd ovnen på 200º varmluft. Hak mandlerne groft. Bland alle ingredienserne og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist myslien i ovnen 10-15 minutter til den er gylden. Lad afkøle og opbevar i en lufttæt beholder af en art, fx en kagedåse.

Koldskålscrunch / hjemmelavet mysli

 

Koldskålscrunch / hjemmelavet mysli

6 comments

  1. Ej hvor ser det godt ud, jeg elsker også med ting som dette at man ved hvad der er i 🙂

    /Lise

  2. Hjemmelavet musli! Det skal jeg også prøve. Lækkert!!!

  3. Nøj det ser godt ud… Vi laver også selv müsli men har ikke prøvet det med at komme de ti ovnen, men helt klart det skal prøves næste gang der skal laves en portion.

    Rigtig god weekend!
    Kh. Irene

  4. Hvor ser det lækkert ud,
    og en god erstatning for kammerjunker(:

    Det er en rigtig fin blog, du har(:

    http://www.dyreglad-pige.blogspot.com

  5. Uhh, jeg elsker hjemmelavet müsli og granola…..og så ved man ligesom hvad der er i det:-)

    Mange hilsner fra

    Anne.

  6. Lise, ja lige præcis. Oftest kan man selvfølgelig gætte sig til det meste, men denne virker bare så… 'ren' 🙂

    Ditte, det var i hvert fald supernemt. Og så kan man jo lavet det lige som man vil – fx uden rosiner 😉

    Irene, ja man kan vist også lave det på panden ikke? Det virkede bare nemmere bare at smide det i ovnen – og så kan man nok også lave en lidt større portion ad gangen 🙂

    Dyreglad-pige, ja dels var jeg efterhånden blevet lidt træt af kammerjunkere og dels er dette alligevel en del sundere – win-win 😉

    LaTascha, jeg er også blevet fan. Og nu har jeg hver morgen noget jeg gider at spise – hvilket i høj grad har været et problem tidligere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *