Koldskålsis med brændte mandler og jordbær

Fremover når nogen spørger mig, hvad sommer er for mig, vil jeg uden tøven svare denne is. Den er vitterligt indbegrebet af sommer! Sæsonens allerrareste dessert (koldskål, duh!) kombineret med den allerbedste måde at blive kølet ned på (is, forstås). Kan det blive mere sommerligt? Jeg tror det ærligt talt ikke!

Jeg har brugt Janes opskrift på koldskål og så blot kørt den igennem min nyindkøbte dejlige ismaskine – den vil klart blive brugt meget i løbet af de næste par måneder, kan jeg mærke! Resultatet blev skønt, lækkert, friskt, syrligt, sødt og cremet – alt i alt en skønherlig forfriskende dessert!

Som en ægte sommerdessert skal den selvfølgelig serveres med lækre, søde (og helst danske) jordbær – selv om andre bær nu nok også kan gøre det. Lidt brændte mandler aka. mandler ristet i sukrin gold er også rart som crunch på toppen. Og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke prøvede en portion med lidt hakket mørk chokolade også – det er bestemt heller ikke at kimse ad 😛

Selve ismassen kan naturligvis også bare bruges som koldskål, hvis det er det, du har lyst til 🙂

Hvad er sommer for dig?

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Koldskålsis med brændte mandler og jordbær

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

Brændte mandler

Koldskålsis

  • 4 æggeblommer
  • 2-3 spsk sukrin+ malet til melis
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 dl piskefløde
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 1/2 citron skallen herfra
  • evt. lidt ekstra flydende stevia

Sådan gør du

Brændte mandler

  1. Rist mandlerne på en middelvarm pande i 5-10 minutter.
  2. Tilsæt sukrinen, lad smelte ved lav varme og vend rundt, indtil det er godt fordel på mandlerne. Pas på, at temperaturen ikke bliver for høj, så sukrinen brænder på.
  3. Hæld mandlerne af panden, og læg dem i et jævnt lag på et stykke bagepapir til afkøling.
  4. Bræk dem fra hinanden og opbevar i en lufttæt beholder.

Koldskålsis

  1. Pisk æggeblommerne sammen med det fintmalede sukrin+ i en skål. Pisk kærnemælk sammen med yoghurt, citronskal og vanille i en anden og rør herefter æggesnapsen heri. Pisk fløden til skum og vend med resten.
  2. Kør massen i din ismaskine efter modellens anvisninger og sæt den evt. i fryseren, indtil den skal bruges.
  3. Server med jordbær og hakkede brændte mandler samt evt. lidt mørk chokolade, hvis det skal være rigtigt syndigt.

Kategorier: Dessert, Gæstemad, LCHF opskrifter, Sommer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!