Køleskabshavregrød
[med nektariner og mandler]

 

De af jer, der følger mig på Instagram, har nok allerede spottet, at jeg er ret vild med køleskabshavregrød for tiden. Ved det oprindelige navn ‘overnight oats’ er det endnu en af de ting, der hitter stort på de amerikanske sundheds/fitness/madblogs, så jeg tænkte, at det var på tide, at jeg prøvede det også.

Basalt set er det bare en meget cremet og kold version af havregrød. Jeg laver det med halvt skyr (for protein) og halvt mælk, men man kan sagtens bruge yoghurt i stedet for skyr fx. Derudover er mulighederne for toppings jo også uendelige. P.t. er jeg vild med nektariner og mandler (jeg rister dem i ovnen i store portioner inden), men jeg tror at jeg, når vi kommer længere ind i efteråret/vinteren erstatter nektariner med bananer eller æbler eksempelvis. Du kan selvfølgelig bruge lige den slags frugt, du er vild med. Man kan også sagtens gå all out med mange toppings, som fx her eller her eller bare holde det mere simpelt som jeg.

 

Køleskabshavregrød

1 portion (tilpas efter appetit)

 

Grød (blandes aftenen før):

* 1 – 1,5 dl havregryn (jeg foretrækker grovvalsede)

* 1 – 1,5 dl skyr (eller yoghurt)

* 1,5 – 2 dl mælk

 

Topping:

* 2 små nektariner

* 12 ristede mandler

 

Bland havregryn, skyr og mælk aftenen før i en skål, put låg på og sæt i køleskabet natten over.

Om morgenen røres grøden igennem (tilsæt evt. mælk for at tilpasse konsistensen) og pynt med nektariner og hakkede mandler. Smag evt. til med sødemiddel eller sukker. Det er også lækkert med kanel.

 

Har du smagt køleskabshavregrød? Hvad er din yndlingstopping?

 

11 comments

  1. Jeg har lige sat min første portions køleskabsgrød over for 2 timer siden og jeg glæder mig til i morgen tidlig! 🙂
    Jeg har lavet den med lidt vanilje, så er lidt spændt på, hvordan det bliver 🙂
    Regner med at det skal toppes med donut-fersken, hørfrø og lidt solsikkekerner 🙂

    1. Haha, sikke et sjovt tilfælde 😉 Jeg er sikker på, at det bliver fantastisk med vanille. Har du den vanillepulver fra Urtekram, eller har du bare brugt essens/stang? Jeg har prøvet pulveret, og det er i hvert fald super godt 😀
      Hvad syntes du så om det, nu du har smagt det? 🙂

      1. Jeg brugte vanijle sukker fra Tørslefs 🙂

        Jeg synes faktisk at det smagte rigtig godt 🙂 Og jeg er stadig mæt, og det er altså dejligt, at man ikke skal gå og være sulten 🙂
        Jeg toppede min med donut-fersken, lidt hørfrø og mandler og det var en lækker kombi 🙂

        1. Under alle omstændigheder er vanille altid godt efter min mening 🙂
          Det mætter nemlig også ganske fint, hvilket virkelig er en fordel – især hvis man gerne vil undgå alt for meget snacken i løbet af dagen 😉
          Og ja, ferskner/nektariner og mandler passer utroligt godt sammen!

  2. Ej, hvor ser det spændende ud. Det skal jeg HELT sikkert prøve i morgen tidlig. God blanding af yoghurt og mælk, så det lidt mindre klassisk 🙂

    1. Jeg synes det er en rigtig spændende og lækker morgenmad. Det er en rar måde at bruge “den klassiske kombi” men på en måde, der alligevel er lidt anderledes. Jeg spiste førhen oftest bare havregryn med mælk og så frugt til, så dette er jo i princippet det samme, men det føles som noget nyt 😉

  3. Nu har jeg lige sat en portion over til i morgen tidlig, glæder mig til at smage det. synes nemlig jeg er træt af almindelig havregrød.

    1. Ja, det er rart med lidt variation en gang imellem 🙂
      Hvad syntes du så om det?

  4. Jeg har også set det flere steder men fik det først prøvet i sidste uge, efter at have fået sparket fra dit indlæg 🙂 Jeg synes det smagte fint, men at havregrynene måske gjorde det en anelse for blødt i konsistens – derfor har jeg lavet en ny version baseret på kokosgrød, så der bruges kokos i stedet for havregryn (passer også bedre til low carb stilen jeg forsøger med). Det synes jeg fungerer rigtig godt, da der er mere bid i.
    Så jeg siger under alle omstændigheder tak for inspirationen som fik mig i gang med en alternativ udgave!

    1. Det bliver lidt blødt, ja. Jeg ville ikke bryde mig om at spise det uden en topping af en art i hvert fald 🙂 Brugte du fin- eller grovvalsede havregryn – måske det gør en forskel?
      Jeg så også godt din kokosgrød, det lyder også ganske lækkert! Og ja, jeg kender godt det med, at man nogle gange lige skal have et spark i *** for at få taget sig sammen til at prøve noget. Jeg skal fx i aften endelig prøve blomkålsris efter at have læst om den med jævnlige mellemrum i i hvert fald et år snart 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *