Køleskabshavregrød [med nektariner og mandler]

De af jer, der følger mig på Instagram, har nok allerede spottet, at jeg er ret vild med køleskabshavregrød for tiden. Ved det oprindelige navn ‘overnight oats’ er det endnu en af de ting, der hitter stort på de amerikanske sundheds/fitness/madblogs, så jeg tænkte, at det var på tide, at jeg prøvede det også.

Basalt set er det bare en meget cremet og kold version af havregrød. Jeg laver det med halvt skyr (for protein) og halvt mælk, men man kan sagtens bruge yoghurt i stedet for skyr fx. Derudover er mulighederne for toppings jo også uendelige. P.t. er jeg vild med nektariner og mandler (jeg rister dem i ovnen i store portioner inden), men jeg tror at jeg, når vi kommer længere ind i efteråret/vinteren erstatter nektariner med bananer eller æbler eksempelvis. Du kan selvfølgelig bruge lige den slags frugt, du er vild med. Man kan også sagtens gå all out med mange toppings, som fx her eller her eller bare holde det mere simpelt som jeg.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Køleskabshavregrød

Ingen bedømmelser endnu

Antal: person

Ingredienser

Grød (blandes aftenen før):

  • 1-1,5 dl havregryn jeg foretrækker grovvalsede
  • 1-1,5 dl skyr eller yoghurt
  • 1,5-2 dl mælk

Topping:

  • 2 små nektariner
  • 12 ristede mandler

Sådan gør du

  1. Bland havregryn, skyr og mælk aftenen før i en skål, put låg på og sæt i køleskabet natten over.
  2. Om morgenen røres grøden igennem (tilsæt evt. mælk for at tilpasse konsistensen) og pynt med nektariner og hakkede mandler. Smag evt. til med sødemiddel eller sukker. Det er også lækkert med kanel.

Kategorier: Morgenmad, Sommer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!