Kransekagekakaokokosmakronhybrider

Jaja, kom ikke her og sig, at jeg ikke kan noget med det dér sprog dér! ;P Arhmen altså – denne her opskrift har vitterligt ligget på tegnebrættet og ventet meget længere end hvad de plejer, udelukkende fordi jeg ikke har kunne finde på et godt navn til dem. Et navn skal jo gerne så vidt muligt kort og koncist beskrive hvad opskriften indebærer og smager af – men det er altså svært til tider. Jeg kunne selvfølgelig bare have kaldt dem “kokosmakroner med en snert af mandelsmag og ekstra chokolade fordi det er jul” eller måske “kransekagestykker med kokosoverraskelse og kakaolækkerhed” – men ingen af de muligheder opfylder altså ‘kort og koncist’-kravet. Så derfor endte jeg med at være helt på tværs og give dem et navn som ingen kan huske, udtale eller endsige stave til. Ja, faktisk så dumt og langt et navn, at det ikke engang kan stå på én linje i overskriften! Sådan! Problem solved!

Men spøg til side, så blev disse “kransekagekakaokokosmakronhybrider” (læs: kransekage + kakao + kokosmakron – hybrider) faktisk ultralækre. De udsprang af en lovning om kagebagning fra min side af, som jeg dog havde formået lidt at sved ud igen, så jeg pludseligt stod aftenen før og skulle finde på noget godt ud fra mine køkkenskabes indhold. Faktisk har jeg nogle rimeligt veludstyrede skabe, men ikke desto mindre kan jeg nogen gange godt komme til kort, hvis jeg ikke har haft tid til at overveje og genoverveje, inden jeg tager fat på et projekt. Dette var i hvert fald tilfældet her, så til trods for et sandt overflødighedshorn af bageingredienser, var min fantasi ingen steder at finde. Men jeg havde længe haft lyst til at lave kokosmakroner, så det var egentligt min oprindelige plan – lige indtil jeg opdagede, at jeg ikke havde nok kokosmel. Så en anden plan om at forsøge mig med hjemmelavet marcipan (som endnu ikke er blevet til noget, men måske det kommer her i juledagene?!) blev min redning, og disse hybrider var født. Og de smager faktisk netop som en blanding af kokosmakroner og kransekagestykker – med et ekstra twist af lækker chokolade/kakao-smag – ikke dårligt vel?

Kagen til julehygge dagen efter var reddet – og mine kolleger satte også stor pris på resterne, skulle jeg hilse at sige!

Jeg kan i øvrigt afsløre, at det bliver en ren godtekavalkade herinde de næste par dage – i hvert fald i forhold til hvor mange søde sager, vi normalt er vant til. Men ‘tis jo the season og alt det dér, er det ikke sådan?! 😀

 


 

Kransekagekakaokokosmakronhybrider

ca. 16-24 stk, afhængigt af størrelse

 

* 200 g mandler

* 100 g kokosmel (den almindelige grove)

* 75 g sukrin gold (evt. mindre, hvis din søde tand er mindre udtalt eller du ikke skal servere dem for folk, der er vant til “normal” kage)

* 1 stor spsk kakaopulver

* 50 g mørk chokolade, jeg brugte 80%

* 1 tsk vaniljepulver

* 3 æg

 

* 100 g mørk chokolade til overtræk

 

Forvarm ovnen til 180º varmluft.

Blend mandlerne, sukrin gold og chokolade til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt så de resterende ingredienser på nær chokoladen til overtræk og blend, til du har en jævnt samlet masse.

Form til små toppe og sæt på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan enten bruge to skeer eller evt. en sprøjtepose med stjernetyl, hvis du går efter et mindre rustikt og mere elegant udtryk.

Bages i ca. 12-18 minutter, afhængigt af størrelse – de skal stadig være faste udenpå, men stadig lidt klæge indeni.

Lad toppene køle helt af og dyp herefter bunden i smeltet chokolade. Lad størkne.

Jeg havde oprindeligt planer om at pynte med noget smeltet kokossmør på toppen a la hvid glasur, men tiden var ikke til det. Tippet er dog hermed givet videre, hvis man ønsker mere pynt.

 


Indlægget indeholder affiliatelinks.


2 comments

  1. No de ser gode ud , du kan bare det der . De skal laves til nytår.

    1. Mange tak, Heidi. Jeg håber, de smager jer! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *