Kylling gratineret i rød peber-sauce

kylling-roed-peber-3

Okay, det var så nok nu, jeg egentligt burde komme med en (eller flere) virkeligt god(e) undskyldning(er) for at jeg ikke har givet jer nogle nye opskrifter i…længe. Men det gider jeg ikke! Dels har jeg ikke rigtigt nogle undskyldninger, og dels vil jeg hellere bare haste direkte videre til denne ret, som virkeligt var et hit!

Opskriften stammer fra Anne og er en af dem, jeg har haft liggende på standby længe. Jeg skal ikke kunne sige, hvad der gjorde, at jeg var så længe om at prøve den, eller hvad der lige gjorde, at jeg endeligt fik snøvlet mig sammen – det var i hvert fald ikke de fine og billige sæson-asparges, der gjorde det, haha! Til gengæld var det måske lovningen om et lækkert og nemt måltid i flotte farver – den slags kan i hvert fald tit lokke mig!

Og så kan vi vel i øvrigt godt lege, at det her er en juleopskrift? Jeg mener, se lige de farver. Rød og grøn – så bliver det vist ikke mere julet, gør det? 😉

Retten ligner en “klassisk” kylling i tomatsauce, men det er så meget mere. Ja, der er en snas tomat i, men det smager faktisk meget lidt igennem. Til gengæld har sovsen en dyb, sødmefuldt og perfekt afrundet smag, som klæder kyllingen ih, så åh, så uh, så godt! Bacon-asparges er et skønt tilbehør, men hvis man er bedre til at gå op i det med sæson, end jeg er, kan de fleste grøntsager nok gå fint dertil – enten pakket i bacon eller naturel. Fx kunne jeg forestille mig, at bønnefritter også ville være et hit – men igen, hvornår er de ikke det?

Jeg fik i øvrigt ferie fra studiet i mandags (ok, officielt tirsdags), da vi blev færdige med sidste eksamensopgave, så nu håber jeg, at jeg er jeres i en tid her inden januar og de næste eksaminer rammer. Men altså, nu må vi se ikke – ferie betyder jo ligeledes masser af tid til at lave absolut ingenting, hvilket er en fælde, jeg er ret god til at falde i med begge ben og hele kroppen 😀

kylling-roed-peber-1

Kylling gratineret i rød peber-sauce
2-3 personer
Print
Kylling
  1. * 350 g kyllingeinderfilet eller 3 kyllingebryster
  2. * 25 g smør
  3. * salt og peber
Rød peber-sauce
  1. * 50 g smør
  2. * 2 røde peberfrugter
  3. * 1 spsk tomatpure
  4. * 2 fed hvidløg
  5. * salt og peber
Desuden
  1. * ost til gratinering - jeg brugte parmesan
Til servering
  1. * 1 bundt grønne asparges
  2. * ca. 4 skiver bacon
  3. * et par håndfulde spæde spinatblade
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  2. Smelt de 25 g smør på en pande og svits kyllingen her. Krydr med salt og peber. Tag kyllingen af panden og læg i et ovnfast fad.
  3. Knæk imens de træede ender af aspargesene, og omrul dem med halve skiver bacon. Læg på en bageplade beklædt med bagepapir og steg dem i ca. 30 minutter.
  4. Fjern kerner og frøstol fra peberfrugt, og pres hvidløgene.
  5. Smelt så de sidste 50 g smør, og svits peberfrugt, hvidløg og tomatpure heri, til peberfrugterne er bløde.
  6. Blend med en stavblender eller i foodprocessor, og krydr med salt og peber.
  7. Fordel rød peber-saucen over kyllingen og drys med revet ost.
  8. Gratiner retten i ca. 10-15 minutter, til sovsen og osten er gylden og bobler.
  9. Server på et leje af frisk spinat sammen med baconasparges.
Opskrift fra/inspireret af Den omvendte verden
Adapted from Den omvendte verden
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
kylling-roed-peber-2

Tallerkenerne er venligst sponseret af Kähler og er fra deres Ursula-linje.

6 comments

  1. Enkel ret, den lyder lækkert. Og drop endelig undskyldninger, dem er der ingen der kan bruge.

    Glædelig jul
    Anne-Marie

    1. Tak, det er den bestemt også! Og helt enig – det var også det, jeg endte på 😉

      Også god jul til dig!

  2. Sad lige og ledte efter nogle lækre kyllingeretter og den her lyder som en både nem, hurtig og relativt sund en af slagsen i en travl hverdag.

    Den skal prøves.

    Takker. 🙂

    1. Jeg kan kun anbefale den – håber den falder i god jord! 😀

  3. Det gjorde den i hvert fald.. super nemt og lækkert.. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *