Kylling i tomatsauce med mascarpone og squashpasta

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg har en kæmpelang liste af opskrifter, jeg har fundet her, der og allevegne, som jeg gerne vil prøve, vel? Heraf følger det jo kun, at man må tage det i rækkefølge, efter hvad man nu lige har lyst til og kan tage sig sammen til. Men en gang imellem får jeg altså lavet en ret, der virkeligt får mig selv til at udnytte de lange ben en anelse og sparke mig selv lidt bagi, ganske enkelt fordi den er så god, at jeg bliver svagt irriteret på mig selv over at have ventet så længe. Sådan har I andre det sikkert også indimellem, formoder jeg? Denne gang er der tale om denne lækre tomatsauce fra JanesLCHF – Spis dig mæt og glad“, som jo er vores allesammens yndlings LCHF-kogebog, helt velfortjent og bestemt ikke uden grund!

Nu er det ikke for overhovedet at tage noget som helst fra Jane og hendes opskrift, men jeg vil vove at påstå, at det i høj grad er mascarponen, der “gør” denne sovs. For sovsen er altså helt fantastisk! Jeg kunne spise den med ske, vil absolut ikke benægte at jeg gjorde det, og pønser stærkt på snart at lave den som enkeltstående suppe, så jeg kan gøre det med god samvittighed! Og den tomatsauce, der er basis, er altså – igen, no offense – ikke som sådan noget ud over det sædvanlige, eller det “man plejer”. Så det må være mascarponen, hvorfor jeg fremover nok aldrig laver tomatsauce uden igen! Jeg er godt klar over, at mascarpone er lidt til den dyrere side, men resten af retten her er jo ganske billig, så jeg vil alligevel klart anbefale at I lige bruger lidt ekstra på den gode flødeost. Det er virkeligt dét værd!

Jeg valgte at servere med squashpasta, som jeg bare spiraliserer og serverer rå – så tager den varme sovs sig af resten. Andre gode ting at servere med kunne være blomkålsris, blomkålsmos, fintsnittet kål eller selvfølgelig helt almindeligt pasta, ris, kartofler el.lign., hvis man spiser den slags. Det er en meget taknemmelig ret, som nok vil gå godt med det meste. Og som en sidste bemærkning: Lige da jeg lavede mad, syntes jeg, at der var ret meget sovs i forhold til kylling, og jeg havde egentligt planlagt at skære ned på mængden i min opskrift her. Men af uransagelige årsager svandt det utroligt hurtigt i mængden, så den er vist god nok ;P

Ergo: Lav lige den her ret, ‘kay? Det er ok billigt, ok nemt og ok hurtigt – og så smager det åndssvagt godt!

Udskriv
Kylling i tomatsauce med mascarpone og squashpasta
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 600 g kyllingeinderfilet
  • smør til stegning
Tomatsauce med mascarpone
  • 1 rød chili
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • en god klat smør
  • 1 lille dåse tomatpuré 70 g
  • 800 g mosede tomater eller 2 dåser alm. hakkede tomater
  • 1 spsk sukrin gold
  • 1 spsk tørret rosmarin
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 lille potte frisk basilikum gem lidt til pynt
  • 250 g mascarpone fås i større supermarkeder, står oftest sammen med creme fraiche m.m.
  • salt og peber
Til servering
  • 2 store squash regn med ca. 1/2 pr. person
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Fjern kernerne fra chilien og pil løg og hvidløg. Hak det hele fint. Smelt en klat smør i en gryde eller sauterpande og svits løgene heri ved lav-mellem varme i ca. 10 minutter, indtil de så småt begynder at karamellisere. Sørg for at løgene er helt møre, inden tomaten tilsættes, da tomat har syre, der efter min erfaring modvirker yderligere “mørning”.
  3. Skær imens kyllingen i mindre stykker, fordel på en bageplade beklædt med bagepapir og læg et par klatter smør henover. Steg kyllingen i ovnen i 20 minutter.
  4. Når løgene er klare og møre, tilsætte tomatpuré og svitses med et kort øjeblik. Tilsæt så tomatpassata sammen med sukrin gold, timian, rosmarin og finthakket basilikum. Bring sovsen i kog og lad simre under låg i ca. 5 minutter.
  5. Rør så mascarponen i saucen og bring i kog igen. Lad simre yderligere 5 minutter og smag til med salt og peber. Rør de færdigtstegte kyllingestykker i sovsen, skyl og spiraliser (eller brug en grøntsagsskræller) squashene og server, pyntet med frisk basilikum. Spis gerne med ske.

 


Indlægget indeholder affiliatelinks.


28 comments

  1. Jeg har også lavet den ret og giver dig ret, den smager åndsvagt godt, tror også jeg kom til at spise noget af den med ske. Det er ikke sidste gang jeg laver den.

    1. Arhmen det er så lækkert jo! Der går bestemt ikke længe, før jeg laver det igen – og jeg er endnu ikke færdig med at spise første portion 😛

  2. Igang med det der mascarpone fra bunden – nemt, mere lækkert og helt sikkert også billigere! Så laver jeg retten til gengæld, ‘kay? 😉

    1. Åh ja, det må være næste projekt da! Hvor er det, du har købt det der lærred-værk – eller bruger du kaffefiltre, det har jeg glemt? 🙂

  3. Jeg har også lavet den – dog i en lidt anden version – og er ligesom dig fuldstændig solgt. Den er også kommet på favoritlisten her i huset.

    Kh Kathe

    1. Jeg er helt forbløffet over, hvor godt så simpel en ret kan smage altså! Men det er jo kun godt med flere gode retter i den nemme og hurtige kategori! 😀

  4. Jeg laver ofte tomatsovs med ricotta, da det er lidt billigere. Også det smager helt fantastisk!

    1. Jeg er faktisk umiddelbart ikke helt overbevist om, at ricotta giver det samme resultat – plejer det ikke, at være lidt mere grynet? Men det er da klart et forsøg værd, ikke desto mindre 🙂

  5. Vad gott det ser ut! Squashpasta är jättegott, men tyvärr alldeles för länge sedan jag åt.

    1. Jeg er også ret glad for det, men det er desværre heller ikke så tit, jeg får retter, hvor det passer til – så nu sørgede jeg for at benytte chancen, når den bød sig! 😀

  6. Hvordan laver du det squash-pasta? Et specielt jern, eller…? 🙂

    1. Jep, jeg har en spiralizer, som jeg bruger kun til det ene formål 😉 Den er købt på det engelske amazon, og hvis du gerne vil kunne lave pæn squashpasta, kan jeg bestemt anbefale den! Men den kan nu også undværes bare til fordel for bred båndpasta-agtig squashpasta, som du kan lave med en almindelig grøntsagsskræller 🙂

      1. Super! Tak skal du ha’… tror jeg lige prøver med grøntsagsskrælleren først så. Selvom det andet lyder skiiide smart. Godt det snart er jul 😉

        1. Ja, man skal jo også sørge for at have materiale til ønskesedlen ;P

  7. Ser SUPER lækkert ud! Nu er den også på min meget lange liste over opskrifter jeg bare skal prøve 😀

    1. Mange tak! Det er i hvert fald blevet en livret her! 😀

  8. Så vidt jeg kan se er Mascarpone en slags ost/mælkeprodukt… Jeg har en herhjemme der ikke kan fordrage smagen af ost. Smager det af ost? Og findes der eventuelt noget jeg kan erstatte det med?

    1. Mascarpone smager overhovedet ikke ostet. Det er i princippet en italiensk flødeost, men det smager bare sødligt af fløde og lækkert cremet – du kan snildt servere det for ostehadere! Men hvis du foretrækker at erstatte det, kan du vel bruge piskefløde, omend jeg frygter, at det bliver en del mindre cremet 🙂

  9. Laura Jacobsen

    Undskyld, med det er da en frygtelig blog du har!! Nu har jeg kigget på den i over en timer og kan slet ikk komme væk igen 😀 armen det er den ene gode opskrift efter den anden, og det er bare så inspirerende! har snart samlet en kogebog med dine lækre opskrifter 😀 tak!

    1. Øj, jeg blev lige, ad jeg læste din første sætning, helt nervøs for om jeg nu skulle til at have min første sådan rigtige negative kommentar, haha! Men sådan skulle det heldigvis ikke være, det er jeg ikke sikker på, at mit stakkels hjerte ville kunne bære ;P
      Så mange tak! Dejligt at du kan lide at “være her” – og jeg håber, at du får succes, hvis du får prøvet nogle af tingene – lad mig endelig vide, hvordan det går 🙂

  10. Hej 🙂

    Jeg er for nylig faldet over din MEGET inspirerende blog og jeg må sige, hold nu op nogle lækre opskrifter!
    Kan ikke vente med at prøve dem! I aften skal vi have burger med sesam burger boller.

    Tusinde tak og “keep up the good work”!

    Med venlig hilsen,Kia

    1. Mange tak for den søde kommentar, Kia!
      Jeg håber, at burgerne faldt i god jord 😀
      ~Xenia

  11. Hold da helt k*** 😀
    Troede egentlig, at jeg havde kørt mig selv helt op over hvordan det ville komme til at smage og jeg sikkert bare ville sidde med en Blah følelse, når jeg endelig smagte det, men føj da hvor det smager godt 😀

    1. Jeg elsker, når ens (ellers måske lidt for høje) forventninger bliver indfriet 100%! Dejligt, at du kan lide det! 😀

  12. Ihh! Hvorfor opdagede jeg ikke denne blog første gang jeg gav mig i kast med LCHF?
    Jeg har før prøvet at spise efter LCHF, men efter en måneds id gik jeg død i de samme opskrifter. Aldrig mere, efter jeg fandt denne blog!

    Skal lave denne ret i aften.. Den må være en god starter. 😉

    Kan man bruge den anden Sukrin? Jeg har den lilla version.. Eller skal jeg helt udelade? 🙂

    1. Hvor er det skønt at høre, at du kan bruge mine opskrifter, Tenna! Jeg håber, at retten blev god! Og ja, du kan altid erstatte de forskellige sukrintyper med hinanden – vær bare opmærksom på, at den lille (sukrin+) søder dobbelt så meget som de andre, så du kun skal bruge halv mængde 🙂

  13. Arhmen altså, den der tomat sovs er sgu lige i skabet!!… Mums hvor er den god, og så frygtelig nem at lave

    1. Ja, den er nemlig bare supergo’! Har du set, at jeg har lavet en suppe over samme model – den kan også anbefales 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *