Kylling i tomatsauce med mascarpone og squashpasta

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg har en kæmpelang liste af opskrifter, jeg har fundet her, der og allevegne, som jeg gerne vil prøve, vel? Heraf følger det jo kun, at man må tage det i rækkefølge, efter hvad man nu lige har lyst til og kan tage sig sammen til. Men en gang imellem får jeg altså lavet en ret, der virkeligt får mig selv til at udnytte de lange ben en anelse og sparke mig selv lidt bagi, ganske enkelt fordi den er så god, at jeg bliver svagt irriteret på mig selv over at have ventet så længe. Sådan har I andre det sikkert også indimellem, formoder jeg? Denne gang er der tale om denne lækre tomatsauce fra Janes “LCHF – Spis dig mæt og glad”, som jo er vores allesammens yndlings LCHF-kogebog, helt velfortjent og bestemt ikke uden grund!

Nu er det ikke for overhovedet at tage noget som helst fra Jane og hendes opskrift, men jeg vil vove at påstå, at det i høj grad er mascarponen, der “gør” denne sovs. For sovsen er altså helt fantastisk! Jeg kunne spise den med ske, vil absolut ikke benægte at jeg gjorde det, og pønser stærkt på snart at lave den som enkeltstående suppe, så jeg kan gøre det med god samvittighed! Og den tomatsauce, der er basis, er altså – igen, no offense – ikke som sådan noget ud over det sædvanlige, eller det “man plejer”. Så det må være mascarponen, hvorfor jeg fremover nok aldrig laver tomatsauce uden igen! Jeg er godt klar over, at mascarpone er lidt til den dyrere side, men resten af retten her er jo ganske billig, så jeg vil alligevel klart anbefale at I lige bruger lidt ekstra på den gode flødeost. Det er virkeligt dét værd!

Jeg valgte at servere med squashpasta, som jeg bare spiraliserer og serverer rå – så tager den varme sovs sig af resten. Andre gode ting at servere med kunne være blomkålsris, blomkålsmos, fintsnittet kål eller selvfølgelig helt almindeligt pasta, ris, kartofler el.lign., hvis man spiser den slags. Det er en meget taknemmelig ret, som nok vil gå godt med det meste. Og som en sidste bemærkning: Lige da jeg lavede mad, syntes jeg, at der var ret meget sovs i forhold til kylling, og jeg havde egentligt planlagt at skære ned på mængden i min opskrift her. Men af uransagelige årsager svandt det utroligt hurtigt i mængden, så den er vist god nok ;P

Ergo: Lav lige den her ret, ‘kay? Det er ok billigt, ok nemt og ok hurtigt – og så smager det åndssvagt godt!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kylling i tomatsauce med mascarpone og squashpasta

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 600 g kyllingeinderfilet
  • smør til stegning

Tomatsauce med mascarpone

  • 1 rød chili
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • en god klat smør
  • 1 lille dåse tomatpuré 70 g
  • 800 g mosede tomater eller 2 dåser alm. hakkede tomater
  • 1 spsk sukrin gold
  • 1 spsk tørret rosmarin
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 lille potte frisk basilikum gem lidt til pynt
  • 250 g mascarpone fås i større supermarkeder, står oftest sammen med creme fraiche m.m.
  • salt og peber

Til servering

  • 2 store squash regn med ca. 1/2 pr. person

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Fjern kernerne fra chilien og pil løg og hvidløg. Hak det hele fint. Smelt en klat smør i en gryde eller sauterpande og svits løgene heri ved lav-mellem varme i ca. 10 minutter, indtil de så småt begynder at karamellisere. Sørg for at løgene er helt møre, inden tomaten tilsættes, da tomat har syre, der efter min erfaring modvirker yderligere “mørning”.
  3. Skær imens kyllingen i mindre stykker, fordel på en bageplade beklædt med bagepapir og læg et par klatter smør henover. Steg kyllingen i ovnen i 20 minutter.
  4. Når løgene er klare og møre, tilsætte tomatpuré og svitses med et kort øjeblik. Tilsæt så tomatpassata sammen med sukrin gold, timian, rosmarin og finthakket basilikum. Bring sovsen i kog og lad simre under låg i ca. 5 minutter.
  5. Rør så mascarponen i saucen og bring i kog igen. Lad simre yderligere 5 minutter og smag til med salt og peber. Rør de færdigtstegte kyllingestykker i sovsen, skyl og spiraliser (eller brug en grøntsagsskræller) squashene og server, pyntet med frisk basilikum. Spis gerne med ske.

Kategorier: Efterår, Fast food, Favoritter, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Pastaretter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!