Kyllinge cordon bleu med bønnefritter

Hej folkens. Har I savnet mig? 🙂 Jeg beklager at jeg er sådan en fraværende blogger for tiden, men mine dage går stort set udelukkende med overspringshandlinger (i form af læsning), projektskrivning (aflevering om et par uger), en masse træning, lidt arbejde og diverse andre småting og ærinder. Men til trods for min inaktivitet på blogfronten, får jeg jo stadig mad. Og det meste af tiden god mad, vel at mærke 🙂

I mandags fik jeg fx et virkeligt lækkert måltid (til trods for at billedet måske ikke lige formulerer det så tydeligt), som jeg helt sikkert vil lave igen på et andet tidspunkt – især bønnefritterne. Jeg ved ikke om jeg har nævnt det før, men en af mine virkeligt store svagheder er pomfritter med salatmayonnaise. I know, absolut ikke det mest lødige måltid. Så når man kan tage en bunke bønner, vende dem med lidt olie og salt, bage dem i ovnen, spise dem med mayo og næsten få samme resultat, bliver jeg egentligt talt ellevild. Prøv det! Måske har I det på samme måde.

Bemærk, at bønnerne svinder en del, så selv om det ser ud af meget på bagepladen inden bagningen, passer det meget godt mængdemæssigt efterfølgende – efter min mening. Men jeg er også ret vild med bønner 😉 Hvis man spiser andet end kun bønner til, kan mængden nok godt halveres.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kyllinge cordon bleu med bønnefritter

Ingen bedømmelser endnu

Antal: person

Ingredienser

  • 1 kyllingebryst
  • ca. 20 g revet ost
  • 1 skive skinke fx landskinke
  • evt. basilikum
  • 400-500 g frosne bønner eller mindre, hvis det passer dig bedre
  • ca. 1 tsk olie
  • godt med salt
  • salatmayonnaise
  • hvidløgspeber

Sådan gør du

  1. Lad evt. bønnerne tø op i en time inden du begynder på maden.
  2. Forvarm ovnen til 200º varmluft. Fordel bønnerne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend med olie og salt. Bag bønnerne i ca. 35 minutter eller til de er sprøde.
  3. Bank kyllingebrystet fladt med en plastikpose eller andet over. Fordel skinke, ost og basilikum ovenpå og krydr med salt (ikke for meget, da skinken er salt) og peber. Rul det sammen og luk det med et par spyd, noget snor en strimmel serranoskinke uden om eller andet. Sæt kyllingen i ovnen, når bønnerne mangler ca. 15 minutter.
  4. Smag mayonnaisen til med hvidløgspeber.

Kategorier: Fast food, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!