Kyllinge- og ostelasagne med spidskålsråkost

Så blev det tid til endnu en madaften – en tradition vi startede sidste uge. I denne uge blev det dog tirsdag, da min mor ikke kan i morgen. Sådan kan det gå.

Jeg har længe haft lyst til at lave en lasagne – som på den helt klassiske måde. Dog spiser jeg jo ikke oksekød, så det skulle være med kylling. Det skulle dog vise sig langt sværere at finde en opskrift, der var som jeg ønskede, så det endte med, at jeg selv har stykket en sammen. Det er blevet en blanding af tomatsaucen her, ostelasagnen her, lidt af fyldet i minilasagnerne her samt en salat fra kogebogen “Sund mad, let at lave”. Det kan man da kalde sammenskudsmad ;D

Den blev lige i øjet – og, hvis jeg selv skal sige det, er det nok den bedste lasagne jeg nogensinde har lavet. Det skal dog tages med et gran salt, da det er lang tid siden jeg har lavet andet end fiskelasagner og grøntsagslasagner 😉 Ikke at det ikke er lækkert, det er bare lidt i en anden boldgade.

Det er noget af en tung sag, så den passer perfekt til denne årstid. Råkosten var dog det perfekte supplement med sin sprødhed og syrlighed. Den tager desuden lidt tid at lave, men efter min mening er det det hele værd. Der gik nok to timer fra vi gik i gang med at lave den, til den stod på bordet, men heraf er nok cirka en time bare simre/bagetid 🙂

Vi lavede en ordentlig portion, som jeg vil tro rækker til 6 portioner – måske 8, hvis der er børn iblandt eller man ikke har så stor appetit.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kyllinge- og ostelasagne

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

Tomatsauce:

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dåser moste tomater eller hakkede, blend selv
  • 1 stor dåse tomatpure 140 g
  • 1 spsk tørret oregano
  • 3 spsk sukker
  • 1,5 tsk salt
  • friskkværnet peber

Fyld:

  • 2 spsk rapsolie
  • 900 g hakket kylling
  • 1 bakke champignoner 450 g
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1,5 tsk salt

Ostefyld:

  • 450-500 g ricotta
  • 70 g revet parmesan
  • 1 spsk tørret basilikum

Desuden:

  • 500 g revet mozzarella
  • 12-16 lasagneplader

Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg fint. Opvarm olien i en stor gryde, fx en stegegryde, og svits løgene heri ved mellem høje. De skal blive gyldne og svagt karamelliserede. Det tager ca. 8 minutter. Hæld most tomat og tomatpure over sammen med sukker, salt, oregano og peber. Lad simre i ca. 30 minutter. Rør indimellem så det ikke brænder på.
  2. Hak champignonerne så fint som du gider. Det bliver rigtigt godt hvis de skæres i fine tern, men større kan også gøre det. Opvarm olien på en pande og brun kyllingekødet heri. Tilsæt oregano, salt og peber, vend rundt og tilsæt champignoner. Lad vandet fordampe fra panden og rør det herefter i tomatsaucen.
  3. Tænd ovnen på 200º varmluft.
  4. Rør ricottaen sammen med den revne parmesan og basilikum.
  5. Saml nu lasagnen. Start med en fjerdedel af saucen efterfulgt af et lag lasagneplader. Herefter en tredjedel af ricottablandingen og en fjerdedel af den revne mozzarella. Gentag med en fjerdedel sauce, lasagneplader, en tredjedel ricottablanding og en fjerdedel reven mozzarella. Gentag endnu engang. Læg herefter det sidste lag sauce på og drys med mozzarella.
  6. Lad lasagnen trække ti minutter inden den sættes i ovnen. Bag ca. 30-40 minutter til den bobler og overfladen er gylden. Lav salat mens den bager. Lad den også trække 10 minutter her, så er den nemmere at skære og flyder ikke ud.
  7. Server med spidskålsråkost eller en anden syrlig salat.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Spidskålsråkost

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 3-4 gulerødder
  • 1 dåse majs

Marinade:

  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 fed presset hvidløg
  • ca. 1 tsk salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Riv gulerødderne groft. Snit spidskålen fint, kram den let, og bland begge dele med majs.
  2. Pisk ingredienserne til marinaden sammen og smag til med salt og peber. Vend grøntsagerne med marinaden og lad trække i et kvarters tid inden servering.

Kategorier: Efterår, Favoritter, Hovedretter med fjerkræ, Pastaretter, Salater, Vinter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!