Kyllingebøffer a la burger med hvidløgsost

Da jeg flashede mandagens aftensmad på instagram, kaldte jeg det for kyllingeburger med hvidløgsost. Det var dog nok en smule blasfemisk, mente nogen – der var jo ikke noget brød! Og det kan jeg da i og for sig godt se logikken i. Selv om jeg sjældent selv spiser konventionelt brød længere, er det måske lige at gå over grænsen at kalde det for en burger, når der ikke er nogen bolle af en eller anden art. Men så kan vi vel kalde det burgerindhold da – eller måske bare kyllingebøffer a la burger, der jo, som I kan se, er det, jeg endte på. Man kan selvfølgelig også bare vælge at bage en bunke burgerboller af eget valg og så være i sin fulde ret til at kalde det for burgere – det bliver helt sikkert nogle lækre nogen af slagsen i hvert fald, kan jeg afsløre. Men jeg lavede dem i mandags, da jeg selv var hjemme fra træning kvart over seks og gerne skulle have maden på bordet en halv times tid senere, så jeg valgte den hurtige løsning – der opstår pludseligt lidt flere logistiske og praktiske problemer udfordringer, når man bor hjemme igen (hvor midlertidigt det end måtte være) 😉

Hvorom alting er, var jeg altså stødt på denne ret, som længe har fascineret mig, i kogebogen “Lättlagad LCHF” af Ulrika Davidsson. Den er så enkel, men hvidløgsosten giver den bare lige et eller ekstra, som gør den – i min optik – en del mere spændende end “bare” kyllingebøffer/-frikadeller/whatever og salat. Og så tilfører det desuden noget fedt, som det jo ellers ville være småt med. Hvidløgsost er egentligt ikke noget jeg som sådan spiser så ofte eller har på lager – hverken da jeg stadig spiste brød ofte eller nu. Men jeg ved da, at Castellos er min favorit, når det endelig skal være, så den valgte jeg at bruge. Du kan naturligvis bruge lige den du har lyst til og bedst kan lide – eller du kan blande din egen, hvis du foretrækker det.

Kyllingebøfferne blev fantastisk saftige og velsmagende og bliver bestemt lavet igen – og osten dertil var lige i øjet. Salaten var jo ikke noget ud over det sædvanlige, men det ser pænt ud, og det knaser og smager friskt. Så kan jeg ikke forlange meget mere.

Men næste gang skal de altså absolut prøves i en burgerbolle. Det kan kun blive godt!

Kyllingebøffer a la burger med hvidløgsost
3 personer
Print
Kyllingebøffer
  1. * 1 pk hakket kylling (ca. 400-450 g)
  2. * 1 fed presset hvidløg
  3. * 1,5 tsk urtesalt eller alm. salt
  4. * friskkværnet peber
  5. * smør til stegning
Til servering
  1. * 3-6 spsk hvidløgsost (fx Castellos)
  2. * hovedsalat/krølsalat (du kan evt. pakke bøfferne ind i salatblade, så det bliver mere "burger-agtigt")
  3. * agurk
  4. * søde tomater
Sådan gør du
  1. Bland kyllingekød med presset hvidløg, urtesalt og peber. Form til tre bøffer a la hakkebøffer. Smelt smørret på en pande, og steg kyllingebøfferne herpå i ca. 10 minutter eller til de har en fin stegeskorpe og er gennemstegte.
  2. Skyl imens salaten og giv et par blade til hver. Skrab evt. kernerne ud af agurken og skær den i halvmåner. Halver tomaterne. Anret salat, agurk og tomat på tallerkener.
  3. Placer de færdige kyllingebøffer ovenpå salaten og top med hvidløgsost.
  4. Server.
Opskrift fra/inspireret af "Lättlagad LCHF" af Ulrika Davidsson
Adapted from "Lättlagad LCHF" af Ulrika Davidsson
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

2 comments

  1. Mette fra Nemvejen.dk

    Bliver altså lige nysgerrig… hvorfor fjerner du kernene fra agurken? Det det udelukkende en smags-sag eller har det et andet formål? 🙂

    1. Det er udelukkende af smagshensyn – jeg synes simpelthen kernerne i midten er så kedelige undtagen når de lige er i højsæson – så foretrækker jeg at skrabe dem ud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *