Kyllingebøffer a la burger med hvidløgsost

Da jeg flashede mandagens aftensmad på instagram, kaldte jeg det for kyllingeburger med hvidløgsost. Det var dog nok en smule blasfemisk, mente nogen – der var jo ikke noget brød! Og det kan jeg da i og for sig godt se logikken i. Selv om jeg sjældent selv spiser konventionelt brød længere, er det måske lige at gå over grænsen at kalde det for en burger, når der ikke er nogen bolle af en eller anden art. Men så kan vi vel kalde det burgerindhold da – eller måske bare kyllingebøffer a la burger, der jo, som I kan se, er det, jeg endte på. Man kan selvfølgelig også bare vælge at bage en bunke burgerboller af eget valg og så være i sin fulde ret til at kalde det for burgere – det bliver helt sikkert nogle lækre nogen af slagsen i hvert fald, kan jeg afsløre. Men jeg lavede dem i mandags, da jeg selv var hjemme fra træning kvart over seks og gerne skulle have maden på bordet en halv times tid senere, så jeg valgte den hurtige løsning – der opstår pludseligt lidt flere logistiske og praktiske problemer udfordringer, når man bor hjemme igen (hvor midlertidigt det end måtte være) 😉

Hvorom alting er, var jeg altså stødt på denne ret, som længe har fascineret mig, i kogebogen “Lättlagad LCHF” af Ulrika Davidsson. Den er så enkel, men hvidløgsosten giver den bare lige et eller ekstra, som gør den – i min optik – en del mere spændende end “bare” kyllingebøffer/-frikadeller/whatever og salat. Og så tilfører det desuden noget fedt, som det jo ellers ville være småt med. Hvidløgsost er egentligt ikke noget jeg som sådan spiser så ofte eller har på lager – hverken da jeg stadig spiste brød ofte eller nu. Men jeg ved da, at Castellos er min favorit, når det endelig skal være, så den valgte jeg at bruge. Du kan naturligvis bruge lige den du har lyst til og bedst kan lide – eller du kan blande din egen, hvis du foretrækker det.

Kyllingebøfferne blev fantastisk saftige og velsmagende og bliver bestemt lavet igen – og osten dertil var lige i øjet. Salaten var jo ikke noget ud over det sædvanlige, men det ser pænt ud, og det knaser og smager friskt. Så kan jeg ikke forlange meget mere.

Men næste gang skal de altså absolut prøves i en burgerbolle. Det kan kun blive godt!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kyllingebøffer a la burger med hvidløgsost

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Opskrift efter "Lättlagad LCHF" af Ulrika Davidsson

Ingredienser

Kyllingebøffer

  • 1 pakke hakket kylling ca. 400-450 g
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1,5 tsk urtesalt eller alm. salt
  • friskkværnet peber
  • smør til stegning

Til servering

  • 3-6 spsk hvidløgsost
  • hovedsalat/krølsalat du kan evt. pakke bøfferne ind i salatblade, så det bliver mere "burger-agtigt"
  • agurk
  • søde tomater

Sådan gør du

  1. Bland kyllingekød med presset hvidløg, urtesalt og peber. Form til tre bøffer a la hakkebøffer. Smelt smørret på en pande, og steg kyllingebøfferne herpå i ca. 10 minutter eller til de har en fin stegeskorpe og er gennemstegte.
  2. Skyl imens salaten og giv et par blade til hver. Skrab evt. kernerne ud af agurken og skær den i halvmåner. Halver tomaterne. Anret salat, agurk og tomat på tallerkener.
  3. Placer de færdige kyllingebøffer ovenpå salaten og top med hvidløgsost.
  4. Server.

Kategorier: Burgers, Fast food, Grill, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!