Kyllingefrikadeller

Sidst jeg passede min fætter og kusine, havde min tante lavet nogle meget lækre kyllingefrikadeller. Og da jeg bad om opskriften, viste det sig, at den var ultraenkel. Derfor skulle jeg selvfølgeligt prøve at lave dem, og resultatet blev så godt, at jeg vil være et skarn, hvis jeg ikke deler den – faktisk er det nok en af mine nye livretter!

Da jeg passede børn, fik vi kartoffelsalat til. I dag valgte jeg at lave en pastasalat med hvidløgsdressing, som jeg kan huske at have fået, da jeg var yngre – men frikadellerne er vitterligt én af de ting, som nærmest kan kobles med alt med succes!

Det eneste ‘krav’ er nok, at man bruger færdighakket kylling – altså købt hakket kylling. Så vidt jeg ved, er der lidt mere fedt i end bare et kyllingebryst fx, så hvis man selv hakker, kan jeg forestille mig, at det bliver lidt tørt. Men I skal selvfølgeligt være velkomne til at prøve 🙂 Jeg kan heller ikke udelukke, at jeg en dag selv prøver det – hvis jeg altså pludseligt ikke kan finde hakket kylling nogle steder 😉

 


 

Kyllingefrikadeller

9 stk.

 

* 1 bakke hakket kylling (ca. 350 g)

* 1 løg

* 1 æg

* 1 spsk loppefrøskaller (HUSK) (eller alternativt 1 dl hvedemel)

* 1/2 spsk salt

 

Tænd ovnen på 200º varmluft.

Riv løget fint. Bland alle ingredienserne. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt farsen herpå i 9 frikadeller. De formes nemmest med en spiseske og hånden, men to skeer kan også bruges.

Bag til de er flot gyldne og faste ved tryk. Ved denne størrelse tager det ca. 25-30 minutter. Bare husk at holde øje 🙂

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *