Kyllingefrikadeller med bacon og flødestuvet spidskål

Maden herhjemme i den sidste uges tid har i høj grad stået i det comfort-agtiges tegn. Til trods for at jeg egentligt ikke har haft behov for trøst i hverken den eller den anden form 😉 I højere grad skyldes det nok vejret, som helt bestemt gør de lidt tungere, cremede og varmende retter ret så tiltalende i min optik. Og heldigvis er det jo netop med denne slags retter faktisk supernemt at spise LCHF, hvilket kun er bonus.

I søndags lavede jeg en god portion kyllingefrikadeller – efter den sædvanlige opskrift med den eneste variation at jeg tilføjede lidt bacon til farsen, fordi jeg alligevel havde en rest fra morgenmaden. Og så fik jeg langt om længe afprøvet en omgang flødestuvet kål, hvilket jeg længe har haft i tankerne – og hvilket blev både tungt, cremet og varmende på én og samme tid, lige som jeg havde håbet og forventet! Det færdige måltid – og flødestuvet kål i særdeleshed – er jo egentligt ret så traditionelt og dansk, tror jeg nok, hvilket ikke sker så tit i mit køkken. Til trods for at mange af den slags retter også nemt kan LCHFiceres, hvis blot man finder på noget andet tilbehør end de klassiske kulhydratrige udgaver. Eftersom det traditionelle køkken er mindre “traditionelt” hos mig, er jeg heller overhovedet ikke sikker på, at kålen er lavet på traditionel eller “rigtig” vis. I nogle opskrifter, jeg kiggede på, skal kålen først koges, og i mange andre bruges der selvfølgelig mel til at jævne. Begge ting sprang jeg over til fordel for en i min optik nemmere og mindre omstændig tilgang, hvor det hele laves i én gryde uden bøvl med kogevand og andet (og kogt kål er desuden heller ikke det mest charmerende i verden, vel?). Uanset om det er traditionel eller ej, blev det i hvert fald superlækkert! Og jeg har stadig én samlet portion tilbage samt et par hånddeller til det løse – ikke dårligt! 😛

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kyllingefrikadeller med bacon

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Ingredienser

  • 800 g hakket kylling
  • 60-70 g bacon finthakket
  • 2 æg
  • 1-2 spsk fiberHUSK
  • 1,5-2 spsk salt
  • peber

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til grill.
  2. Rør alle ingredienser til farsen sammen og form den med en ske og din hånd. Sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Steg frikadellerne i ovnen i ca. 20 minutter - vend halvvejs. Du kan naturligvis også vælge at stege frikadellerne på en pande i fedtstof, men jeg synes, det er langt nemmere og lige så godt i ovn.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Flødestuvet spidskål

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 1 stort spidskål
  • 100 g smør
  • 4 dl piskefløde
  • salt og peber
  • evt. lidt fiberHUSK til jævning kan snildt udelades

Sådan gør du

  1. Snit spidskålen mellemfint og smelt smørret i en stor gryde. Svits spidskål heri med salt, til det falder sammen og alt væsken er fordampet.
  2. Rør så fløden i, og lad simre, indtil fløden er kogt tilpas ind. Jævn evt. med en lillesmule fiberHUSK (1-2 tsk max!), hvis du er utålmodig. Smag til med salt og peber og server.

Kategorier: Fast food, Frokost, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mormormad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!