Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF-pastaplader

Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF pastaplader

La-la-la-la-lasagne! Noget, der egentligt er ret skægt, er, at jeg nærmest synes, at jeg spiser mere lasagne nu, efter jeg er holdt op med spise korn og dermed almindelige lasagneplader, end jeg gjorde før. Men jeg har sådan set heller aldrig været meget vild med pasta, så det har jo nok noget at sige i den forbindelse Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF pastaplader Til gengæld er jeg ret vild med de pastaplader, man kan lave af flødeost, æg og loppefrøskaller, og som jeg også har lavet en lakselasagne med – til trods for at selve kombinationen jo ikke umiddelbart lyder vildt sindsoprivende. Men de har bare den ideelle bløde konsistens i mine øje, samtidig med at smagen er tilpas neutral til, at det er alt det andet, der giver retten smag. Så selvfølgelig måtte jeg prøve dem igen!

I søndags lavede jeg et kæmpe fad lasagne – jeg vil jo gerne have madpakker til ugen klar, så der skal forberedes så lidt som muligt om morgenen. Og hertil er lasagne genialt – i hvert fald så længe, man har adgang til mikrobølgeovn, hvilket jeg heldigvis har på begge de afdelinger, jeg arbejder på. Personligt er jeg nemlig overhovedet ikke til kolde rester – det skal varmes, ellers vil jeg faktisk næsten hellere undvære. Men det er jo heldigvis også muligt, så mine frokoster i denne uge har været et dampende stykke lækker cremet og smagfuld lasagne – så kan man altså godt lige klare resten af arbejdsdagen derefter Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF pastaplader

Jeg har lavet lasagnen på baggrund af denne, som jeg lavede for over et år siden – dog med et par ændringer her og der. Jeg kunne huske, at jeg var ret begejstret for den dengang – og at der bl.a. blev smidt ord som “bedste lasagne nogensinde” efter den. Det er da et kvalitetsstempel, der vil noget. Og det var lige så rigtigt i denne ombæring som første gang. Klart en opskrift, jeg vil kommer til at vende tilbage til igen og igen! Og måske jeg en dag faktisk overtaler mig selv til at prøve de dér kålplader, som formentlig også vil gøre sig godt heri Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF pastaplader

I må desuden lige være søde at love mig, at I ikke fortvivler over den lidt lange opskrift og dropper den af dén grund. Det er overhovedet ikke så slemt, som det ser ud – og det er nemt, det lover jeg!

 


 

Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF-pastaplader

8 portioner

 

Pastaplader:

* 250 g flødeost

* 8 æg

* 30 g loppefrøskaller (fiberHUSK, mal evt. den almindelige HUSK fint, hvis du ikke har begge slags)

 

Sauce:

* 3 spsk olivenolie

* 2 spsk smør

* 1 stort løg

* 3 fed hvidløg

* 8-900 g hakket kylling (kan selvfølgelig erstattes af oksekød)

* 500 g champignon

* 1,5 spsk salt

* 1 stor dåse tomatpure (140 g)

* 2 brikker mosede tomater/tomatpassata (1 kg)

* 1 spsk sukrin+

* 1 spsk tørret oregano

* 1 spsk æblecidereddike (eller anden god eddike)

* 1 tsk peber

 

Oste-flødesauce:

* 250 g ricotta (1 bøtte)

* 50 g revet parmesan

* 2 dl piskefløde

* 1 spsk tørret basilikum

 

Desuden:

* 150 g revet ost til toppen

 

Start med at lave pastapladerne. Blend flødeost, æg og loppefrøskaller til en jævn masse og lad stå i 10 minutter, så loppefrøskallerne kan suge væske til sig og samle dejen.

Forvarm ovnen til 130º varmluft eller 150º alm. ovn. Smør dejen ud på to bageplader beklædt med bagepapir. Afhængigt af dejens tykkelse, kan du bruge et stykke bagepapir ovenpå til at fordele det – hvis den er mere tyndtflydende er det måske nok med en dejskraber.

Bag i ca. 15 minutter og lad køle af, mens du laver resten.

Hak løg og hvidløg fint. Smelt smørret sammen med olie i en stor gryde og svits løgene heri ved svag varme i ca. 10 minutter. De må gerne begynde at karamellisere en anelse til sidst – dog uden at blive mørke.

Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF pastaplader

Hak imens champignonerne fint – brug evt. foodprocessor eller lign.

Når løgene er tilpas karamelliserede, tilsættes kyllingekødet og svitses indtil det stort set ikke er lyserødt længere. Tilsæt så champignonerne (som sjovt nok ligner fars i finthakket version) sammen med salt – salten hjælper med at trække væsken ud af de meget vandholdige svampe. Svits ved forholdsvis høj varme, indtil al væsken er fordampet.

Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF pastaplader

Tilsæt tomatpureen, svits med et minuts tid og rør herefter de mosede tomater i sammen med sukrin, oregano, eddike og peber.

Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF pastaplader

Læg låg på og lad saucen simre ved svag varme i 30-45 minutter. Husk at røre indimellem.

Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF pastaplader

Forvarm ovnen til 180º varmluft.

Saml nu lasagnen:

Bland ricotta, revet parmesan, piskefløde og tørret basilikum.

Skær pastapladerne i passende størrelse.

Læg kødsauce nederst, efterfulgt af pasta og herefter ostesauce. Gentag 1-2 gange. Slut med kødsauce og ostesauce og drys med den revne ost.

Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF pastaplader

Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF pastaplader

Bag lasagnen i ca. 30 minutter, eller til den bobler i kanterne og toppen er fint gylden.

Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF pastaplader

Lad den trække 10 minutter, inden den skæres for og serveres.

 


Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF pastaplader
Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF pastaplader

13 thoughts on “Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF-pastaplader

  1. Ikke mindre end fantastisk!
    Jeg har nu undgået mel, brød, paste, ris, kartofler og andre sukker/stivelsesting de sidste par måneder og har lavet de sjoveste lasagner på den baggrund (med squash eller auberginer som “lasagneplader”). Men her er jo en god god opskrift – den må jeg prøve :-)

    Ved du om man kan gemme pladerne, evt. fryse dem?
    For så er der jo basis for at lave en kæmpe lager og så bare tage frem når lasagnelysten trænger sig på :-)

    • Det er altid sjovt at prøve lidt andre ting i hvert fald – jeg skal også helt sikkert prøve grøntsagspladerne på et eller andet tidspunkt :)
      Jeg har ikke selv erfaring med at fryse dem, men de indeholder jo mere eller mindre det samme som oopsies – og de fryser fint. Så umiddelbart kan jeg ikke se, der skulle være noget i vejen for at fryse dem :D

      • Tak :-)

        Du har ret i at det jo minder om “flade oopsies”, så det må være et forsøg værd…. nu ved jeg da hvad jeg skal lave i weekenden :-)

  2. Det er så ondskabsfuldt at have opdaget glæden ved LCHF-pastaplader og så opdage, at man er laktose intolerant bagefter! Specielt når du lægger sådan en skøn opskrift op – der da egentlig indeholder 4 slags ost, hvis man tæller flødeosten med? :D

    • Ja øv, det lyder godt nok ikke sjovt. Jeg ville blive meget ked af at skulle undvære mælkeprodukter, må jeg indrømme! Findes der ikke sådan nogle erstatningsflødeoste, man måske kan prøve med – bare sådan en gang imellem? :)
      Og haha, ja, du har da ret – flødeosten må også tælle som en ostetype – det retter jeg fluks ;D

    • Hvis ikke der findes laktosefri flødeoste, så tror jeg at jeg ville prøve at dræne en laktosefri yoghurt naturel i et kaffefiter, men om det giver samme resultat ved jeg ikke. Men det kunne da være rigtig spændende at høre :) Så skriv lige hvis det virker :)

  3. Jeg elsker ideen med de her LCHF lasagneplader, men hvordan fungerer de sammen med væden? Jeg har prøvet at lave lasagne med hvidkålsplader, og selvom det smagte skønt med laks og spinat blev det ret vandet.
    Men kan de her plader suge noget? Så jeg ikke ender med en lasagne der svømmer rundt ;-)

    • Jeg synes ikke, at lasagnen bliver særligt våd – hverken i denne udgave eller den med laks. Pladerne suger naturligvis ikke lige så meget som normal pasta, men nok til at der ikke ligger væske og svømmer rundt i bunden – især hvis du sørger for, at saucen til at starte med ikke er supervandet. Jeg er i hvert fald meget tilfreds med dem :D

  4. Pingback: Pasta Carbonara

    • Jeg bruger altid de såkaldte mosede tomater eller tomatpassata – det er i princippet bare alm. hakkede tomater på dåse, der er blendet/moset :) Der er 500 g i hver boks, så 2 brikker er ca. 1 kg. Du kan også bruge to almindelige dåser hakkede tomater og så evt. bare spæde til med noget vand, hvis det bliver for tykt :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Køb billige kogebøger!

Jeg sælger ud af brugte kogebøger m.m. - kig forbi her: http://hjemmehosxenia.tictail.com
Follow on Bloglovin

3 tilfældige fra arkivet…

Køb Jane Faerbers nye bog til billige penge hos LCHFbutikken.dk

Affiliatelink

Om affiliatelinks, sponsorerede indlæg m.m.

Jeg bruger jævnligt affiliatelinks i mine opskrifter og af og til vil der også forekomme sponsorerede indlæg herinde. I fællesskab med reklamerne, hjælper det til, at jeg kan bruge mere tid på bloggen, hvorfor jeg håber, at det er noget, I kan acceptere. Jeg skriver kun indlæg om ting, jeg kan stå inde for, og alle affiliatelinks fører til produkter, jeg selv bruger og er glad for.
Sådan fungerer affiliatelinks

Mest læste indlæg























Samarbejde

Få 5% i rabat ved at skrive 'Xenia' i bemærkningsfeltet på ordren.

Sæsonoversigt

Ingredienser

(4) (30) (13) (4) (2) (5) (2) (4) (18) (34) (4) (30) (46) (2) (20) (8) (34) (2) (43) (2) (4) (30) (7) (12) (7) (3) (2) (3) (5) (8) (16) (15) (2) (2) (8) (43) (3) (7) (5) (2) (48) (65) (29) (11) (45) (6) (2) (17) (8) (3) (9) (7) (3) (22) (23) (8) (3) (11) (25) (17) (2) (32) (9) (4) (5) (3) (3) (2) (3) (2) (2) (10) (10) (7) (18) (24) (2) (2) (61) (8) (12) (17) (3) (19) (17) (12) (2) (10) (2) (2) (72) (3) (5) (6) (139) (2) (7) (6) (13) (19) (8) (8) (27) (2) (2) (9) (2) (2) (2) (15) (2) (14) (3) (7) (23) (2) (6) (22) (3) (37) (3) (4) (2) (9) (2) (3) (7) (11) (3) (34) (32) (28) (3) (87) (4) (2) (16) (10) (21) (6) (2) (35) (6) (4) (24) (20) (8) (81) (10) (2) (16) (16) (3) (13) (2) (13) (55) (6) (2) (4) (5) (26) (3) (4) (4) (13) (2) (5) (3) (38) (7) (9) (3) (2) (8) (2) (4) (2) (22) (14) (4) (41) (6) (2) (13) (38) (25) (7) (10) (13) (23) (3) (25) (14) (11) (91) (2) (4) (2) (4) (9) (2) (7) (3) (2) (2) (7) (2) (27) (3) (3) (12) (8) (7) (2) (6) (8) (4) (5) (6) (2) (4) (8) (6) (2) (8) (8) (25) (2) (5) (3) (4) (4) (30) (4) (9) (11) (14) (5) (4) (167) (47) (22) (4) (3) (9) (22) (21) (40) (10) (29) (2) (2) (7) (69) (3) (54) (35) (2) (14) (2) (2) (2) (2) (6) (6) (2) (2) (3) (3) (3) (12) (2) (56) (4) (23) (3) (5) (6) (2) (4) (3) (3) (2) (10) (19) (45) (18) (7) (2) (5) (3) (21) (2) (19) (159) (3) (13) (3) (8) (25) (3)
Yes. But no.