Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF-pastaplader

La-la-la-la-lasagne! Noget, der egentligt er ret skægt, er, at jeg nærmest synes, at jeg spiser mere lasagne nu, efter jeg er holdt op med spise korn og dermed almindelige lasagneplader, end jeg gjorde før. Men jeg har sådan set heller aldrig været meget vild med pasta, så det har jo nok noget at sige i den forbindelse 🙂 Til gengæld er jeg ret vild med de pastaplader, man kan lave af flødeost, æg og loppefrøskaller, og som jeg også har lavet en lakselasagne med – til trods for at selve kombinationen jo ikke umiddelbart lyder vildt sindsoprivende. Men de har bare den ideelle bløde konsistens i mine øje, samtidig med at smagen er tilpas neutral til, at det er alt det andet, der giver retten smag. Så selvfølgelig måtte jeg prøve dem igen!

I søndags lavede jeg et kæmpe fad lasagne – jeg vil jo gerne have madpakker til ugen klar, så der skal forberedes så lidt som muligt om morgenen. Og hertil er lasagne genialt – i hvert fald så længe, man har adgang til mikrobølgeovn, hvilket jeg heldigvis har på begge de afdelinger, jeg arbejder på. Personligt er jeg nemlig overhovedet ikke til kolde rester – det skal varmes, ellers vil jeg faktisk næsten hellere undvære. Men det er jo heldigvis også muligt, så mine frokoster i denne uge har været et dampende stykke lækker cremet og smagfuld lasagne – så kan man altså godt lige klare resten af arbejdsdagen derefter 😉

Jeg har lavet lasagnen på baggrund af denne, som jeg lavede for over et år siden – dog med et par ændringer her og der. Jeg kunne huske, at jeg var ret begejstret for den dengang – og at der bl.a. blev smidt ord som “bedste lasagne nogensinde” efter den. Det er da et kvalitetsstempel, der vil noget. Og det var lige så rigtigt i denne ombæring som første gang. Klart en opskrift, jeg vil kommer til at vende tilbage til igen og igen! Og måske jeg en dag faktisk overtaler mig selv til at prøve de dér kålplader, som formentlig også vil gøre sig godt heri 😀

I må desuden lige være søde at love mig, at I ikke fortvivler over den lidt lange opskrift og dropper den af dén grund. Det er overhovedet ikke så slemt, som det ser ud – og det er nemt, det lover jeg!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF-pastaplader

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Ingredienser

Pastaplader:

  • 250 g flødeost
  • 8 æg
  • 30 g loppefrøskaller fiberHUSK, mal evt. den almindelige HUSK fint, hvis du ikke har begge slags

Sauce:

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 8-900 g hakket kylling kan selvfølgelig erstattes af oksekød
  • 500 g champignon
  • 1,5 spsk salt
  • 1 stor dåse tomatpure 140 g
  • 2 brikker mosede tomater/tomatpassata 1 kg
  • 1 spsk sukrin+
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 spsk æblecidereddike eller anden god eddike
  • 1 tsk peber

Oste-flødesauce:

  • 250 g ricotta 1 bøtte
  • 50 g revet parmesan
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk tørret basilikum

Desuden:

  • 150 g revet ost til toppen

Sådan gør du

  1. Start med at lave pastapladerne. Blend flødeost, æg og loppefrøskaller til en jævn masse og lad stå i 10 minutter, så loppefrøskallerne kan suge væske til sig og samle dejen.
  2. Forvarm ovnen til 130º varmluft eller 150º alm. ovn. Smør dejen ud på to bageplader beklædt med bagepapir. Afhængigt af dejens tykkelse, kan du bruge et stykke bagepapir ovenpå til at fordele det - hvis den er mere tyndtflydende er det måske nok med en dejskraber.
  3. Bag i ca. 15 minutter og lad køle af, mens du laver resten.
  4. Hak løg og hvidløg fint. Smelt smørret sammen med olie i en stor gryde og svits løgene heri ved svag varme i ca. 10 minutter. De må gerne begynde at karamellisere en anelse til sidst - dog uden at blive mørke.
  5. Hak imens champignonerne fint - brug evt. foodprocessor eller lign.
  6. Når løgene er tilpas karamelliserede, tilsættes kyllingekødet og svitses indtil det stort set ikke er lyserødt længere. Tilsæt så champignonerne (som sjovt nok ligner fars i finthakket version) sammen med salt - salten hjælper med at trække væsken ud af de meget vandholdige svampe. Svits ved forholdsvis høj varme, indtil al væsken er fordampet.
  7. Tilsæt tomatpureen, svits med et minuts tid og rør herefter de mosede tomater i sammen med sukrin, oregano, eddike og peber.
  8. Læg låg på og lad saucen simre ved svag varme i 30-45 minutter. Husk at røre indimellem.
  9. Forvarm ovnen til 180º varmluft.

Saml nu lasagnen:

  1. Bland ricotta, revet parmesan, piskefløde og tørret basilikum.
  2. Skær pastapladerne i passende størrelse.
  3. Læg kødsauce nederst, efterfulgt af pasta og herefter ostesauce. Gentag 1-2 gange. Slut med kødsauce og ostesauce og drys med den revne ost.
  4. Bag lasagnen i ca. 30 minutter, eller til den bobler i kanterne og toppen er fint gylden.
  5. Lad den trække 10 minutter, inden den skæres for og serveres.

Kategorier: Efterår, Gæstemad, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, Italiensk, LCHF opskrifter, Pastaretter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!