Kyllingemuffins

Kyllingemuffins

Når man, som jeg gør lige for tiden, skal lave madpakke hver dag, kræver det altså indimellem lidt fantasi ikke bare at falde ned i de samme makrel- eller æggemadder hver dag. Især når jeg jo ikke spiser særligt meget pålæg, er mulighederne begrænsede. For lang tid siden så jeg denne opskrift hos Emily, så da jeg i går sad og kedede mig og kiggede alle mine gemte opskrifter igennem, faldt jeg over den igen. Tilfældigvis havde jeg alle ingredienserne på lager og tog straks kylling og ærter op, så jeg var klar til at kunne lave dem efter arbejde i dag.

Jeg har faktisk endnu ikke smagt dem – men jeg kan forestille mig at det er lækkert. Kender I det med, at man ud fra de ingredienser, der er i, næsten kan smage det på forhånd? Jeg har også allerede planlagt at de første tre skal med mig på madpakke i morgen – sammen med en bunke kogte grønne bønner med sød chilisauce. Jeg glæder mig allerede 😉

Udskriv
Kyllingemuffins


Antal: 12 stk
Ingredienser
  • 400 g kyllingeinderfilet
  • 4 gulerødder ca. 150 g
  • 150 g grønne ærter hvis fra frost, skal de optøs
  • 2 små løg ca. 100 g
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 4 æg
  • 2 tsk salt
  • 5 spsk havregryn
  • olie til pensling af formene
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 180º varmluft.
  2. Mal havregrynene i en foodprocessor, blender eller kaffekværn. Riv gulerødderne. Hak kylling i foodprocessoren sammen med løg og hvidløg. Rør herefter alle ingredienserne sammen.
  3. Jeg tror resultatet bliver bedst med en metalmuffinform, men i mangel heraf, kan papirsforme (jeg ville nok bruge to lag) eller silikone nok også bruges. Pensl formene med lidt olie først og fordel herefter massen i 12 forme.
  4. Bag i ovnen i 30 minutter.
Kyllingemuffins

Kyllingemuffins

Kyllingemuffins

11 comments

  1. De ser lækre ud.. jeg har just selv bagt muffins, men til morgenmad.. jeg skal da også prøve de her 🙂

    Tak for inspiration!

  2. rigtigt godt input til anderledes madpakke. Jeg har det lige som dig og bryder mig heller ikke om pålæg, så det bliver bare ofte rugbrød, avocado, hytteost, tomater og den slags …..

  3. Ej, det er et super tip til når nu jeg skal tabe mig efter fødslen. Det var ikke mange kcal 🙂 Synes nemlig at man ret hurtigt går død i alt det der med rugbrød.. 🙂 Kan de mon fryses? Spørger madlavningsnovicen 🙂

  4. Stine, muffins er nu en genial opfindelse. Jeg synes især også det er sjovt at eksperimentere med dem, der ikke er decideret kage – efterhånden har man jo prøvet kageversionerne igennem 🙂

    Tante Sød, ja min madpakke består også oftest af rester (hvis jeg er heldig at have nogen) og ellers æg, makrel eller tun. Det er nok en af ulemperne ved ikke rigtigt at spise (så meget) kød 🙂

    Janne, nej, det var også delvist det jeg faldt for 🙂 Og så de mange proteiner. Rugbrød er efter min mening godt – men i begrænsede mængder 😉 Mht. frysningen har jeg selv planlagt at fryse halvdelen ned, så jeg også har til to madpakker i næste uge. Jeg kan nemlig ikke se, hvorfor det ikke skulle kunne gå 😀

  5. Mums – de ser gode ud. Kunne man mon bruge dem som forret sammen eks friskbagt brød, lidt hjemmelavet tomatsauce og lidt salat?

  6. Anonym, det kan man helt sikkert sagtens. Og god idé – de er jo egentlig også ret dekorative 🙂

  7. Ja det er nemlig rigtigt Xenia.. og der et eller andet ved muffins, som folk bare elsker også når det ikke er kage -de er appetitvækkende på en helt særlig måde!

  8. De er rigtigt lækre – jo egentlig bare en kyllingefrikadellefars i en muffin-form – men det bliver de ikke dårligere af! Og så er de nemmere at have med i madpakken på denne måde 🙂 Er der nogen der har erfaringer med at fryse dem? Eller lune dem dagen efter de er lavet?
    Tak for en god og meget inspirerende blog med lækre billeder 🙂

  9. Det er nemlig lige det, det er – man slipper bare for besværet ved at stå og stege eller forme dem 😉 Jeg frøs den halve portion, da jeg lavede dem, i to poser á tre i hver. Så frøs jeg dem op og varmede i mikrobølgeovnen – og de smagte som nylavede. De tager utroligt godt imod at blive varmet – både fra frossen og nylavet stand, men man kan jo også bare spise dem kolde, hvis det er det man har lyst til 🙂

    Tak for de pæne ord 😀

  10. De ser sørme lækre ud – i det hele taget en meget inspirerende blog du har med lækre billeder og meget anvendelige opskrifter. Tror du man kan anvende Husk istedet for havregryn, når jeg gerne vil lave dem LCHF?

    1. Mange tak, Kathrine, jeg er glad for, at du kan bruge min blog her 😀 Jeg er overbevist om, at du snildt kan erstatte med HUSK – det gør jeg selv nu, når jeg laver kyllingefrikadeller, hvilket disse muffins jo i princippet er ;P Umiddelbart ville jeg bruge et par spsk’er, men du kan jo prøve dig frem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *