Kyllingespyd med kokos og karry samt kålsalat med avocado og mango

Kyllingespyd med kokos og karry samt kålsalat med avocado og mango

Kan vi ikke lige snakke lidt om avocadoer i dag? Jeg mener: Avocadoer er jo fantastiske! Jeg elskerelskerelsker KNUSelsker avocadoer. Men! Det er jo nærmest umuligt at finde de gode. Det er sværere end en nål i en høstak. Det er jo den-hellige-gral-svært! Øjsh altså. Måske er én ud af fire sådan rigtigt god. Resten er enten for hårde og bliver aldrig modne, for bløde og brune (yikes) eller har de dér ubehagelige tråde (I ved godt hvad jeg mener, ikke?). Så ja, jeg har absolut ikke held på avocadofronten, kan man vist roligt sige -.- Og det havde jeg altså heller ikke her til aften. Men salaten blev nu ganske fin alligevel – og en lækker moden og sød mango kan jo redde mangt og meget. Og selv hvis salaten ikke var blevet god (hvilken den var, bare rolig), havde spyddene reddet det hele. Come nu ON, de var gode! Uhm, en klar ny favorit – og så skader det jo ikke, at det var noget af det nemmeste længe, vel? Kyllingespyd med kokos og karry samt kålsalat med avocado og mango

Opskriften på spyddene er fra Tatjana Albinus’ kost- og livstilsvejledning - og salaten kan vel siges at være en videreudvikling af salaten, hun foreslår dertil.

Alt i alt endte min overhovedet ikke mandagsmandag-agtige mandag (foråret er fucking fedt!) med et forårsfriskt måltid, som klart bliver lavet igen!

Hvordan har jeres mandag været – forhåbentligt lige så rar som min?

 


 

Kyllingespyd med kokos og karry

4 personer

 

* 700 g kyllingeinderfilet

* 4 store spsk kokosolie

* 1 spsk karry (jeg bruger Urtekrams)

* 2 tsk salt

* 1/2 dl kokosmel (den alm. grove)

* evt. 4-8 træspyd der har stået i vand i 30 min.

 

Smelt kokosolien (fx i mikrobølgeovn eller meget hurtigt i en kasserolle) og bland det med karry, salt og kokosmel til en slags pasta.

Vend kyllingen med karryblandingen og lad det evt. trække så længe, som du gider (når man blander den kolde kylling med den smeltede kokosolie, stivner det altså – så konsistensen bliver lidt sær – men det smelter jo igen i ovnen). 

Forvarm ovnen til 200º.

Sæt kyllingen på spyd – eller læg det blot i et fad. 

Kyllingespyd med kokos og karry samt kålsalat med avocado og mango

Steg i ovnen i 25 minutter og server.

Kyllingespyd med kokos og karry samt kålsalat med avocado og mango

 


 

Kålsalat med avocado og mango

4 portioner

 

* ca. 1/4 spidskål

* ca. 1/8 af et lille rødkål (eller rød spidskål, hvis du kan finde det)

* 1 tsk salt

* saften af 1 lime (ca. 1/4 dl)

* 3/4 dl smagsneutral olie (eller bare tre gange så meget som limesaften)

* 1 stor avocado eller 2 mindre

* 1 mango

* 100 g cashewnødder

 

Snit kålen fint og masser den med salt, indtil du ikke længere kan mærke saltkornene.

Ryst/pisk limesaft og olie godt sammen og vend kålen med dette. Lad gerne trække ca. 30 minutter – fx mens spyddene er i ovnen.

Kyllingespyd med kokos og karry samt kålsalat med avocado og mango

Skær avocado og mango i tern og fordel ovenpå kålen. Drys til sidst med cashewnødder og server.

Kyllingespyd med kokos og karry samt kålsalat med avocado og mango

Kyllingespyd med kokos og karry samt kålsalat med avocado og mango

Smuk mad er god mad!

 


Kyllingespyd med kokos og karry samt kålsalat med avocado og mango
Kyllingespyd med kokos og karry samt kålsalat med avocado og mango

12 thoughts on “Kyllingespyd med kokos og karry samt kålsalat med avocado og mango

  1. Haha, jeg ser problematikken omkring avokadoen som et alvorligt samfundsproblem! Det er jo noget med at ramme den rette tidslomme hvori avokadoen er god, og ja du har ret, det kan være svært ;) Men lækkert ser det nu ud alligevel!

    Lise

    • Enig! Noget må kunne gøres! ;) Men på den anden side, når man så endelig får en, der bare virkelig er god, føles det som en lille gave fyldt med god karma :D

  2. Uhm…
    Begge dele på snarest på menuen hos mig – har faktisk spidskål på lager (dog ikke rød). De spyd lyder perfekte til madpakken.
    Tak for opskrift.
    KH
    - frk. sveske

    P.S. Desværre være min mandag ikke optimal (ang. mad), så tirsdagen kan kun blive bedre.

    • Skønt, så er det jo helt perfekt! Jeg har personligt aldrig smagt rød spidskål selv – det er ikke lige noget de har, hvor jeg handler ;) Men jeg tænkte, at det ville passe supergodt til med den lidt mildere kål – rødkål er dog også fortræffeligt :)
      Og ærgerligt, at du ikke var tilfreds med din mad i går – jeg syntes nu det så lækkert ud på instagram ;) Forhåbentligt bliver i dag bedre så :D

        • Ja, det kender jeg godt. Lige for tiden har jeg en lille bøtte macademianødder som jeg kan nippe af, hvis jeg bliver sulten mellem måltiderne. I går eftermiddags var mit blodsukker dog også lavt, men jeg kunne “nøjes” med en banan med peanutbutter, hvilket alt andet lige er bedre end de ting, jeg ellers har for vane at falde i om eftermiddagen – især fordi der er chokolade på lager :O
          Hvad med te med kokosolie – den bruger jeg også nogle gange (læs: når jeg har viljestyrke til det)? :)

  3. Hej Xenia.

    nu er der da vist på tide at jeg beynder at kommenterer på dine indlæg igen, jeg læser jo hver og et, men får desværre bare sjældent skrevet noget til dig – men NU gør jeg :-)

    Jeg vil give dig ret i at det er mega svært at købe avokado – især i diverse supermarkeder og især hvis du skal bruge dem samme dag.
    Min erfaring med avokado er at man er nødt til at være på forkant med dem og lad dem modne hjemme hos en selv – du kan speede modningen op ved al ligge avokadoen i en pose sammen med en banan, eller ligge dem i en skål sammen med æbler og tomater, så er de klar et par dage efter.
    Ellers vil jeg anbefale dig at købe øko´erne i føtex eller endnu bedre avokado posen fra aarstiderne – verdens bedste avokadoer – just saying ;-)

    • Det er altid så hyggeligt med kommentarer, Maria, så du er mere end velkommen :D (apropros, skal du ikke snart selv i gang med at blogge igen – eller er det droppet? :) )
      Jeg forsøger nu også altid at planlægge avocadospisning i god tid – eller bare altid have nogle på lager :) Men nogle gange får jeg bare nogen, der aldrig bliver gode, synes jeg – uanset om man forsøger diverse tricks og gode råd :/ Uh, nu lokker du med de aarstiderne igen – jeg må snart prøve at bestille noget derfra, så jeg kan se, om jeg også bliver konverteret overbevist :D

  4. Jaah, I know. Foråret har en stakket frist i denne omgang. Desværre. Så det skal nydes mens det er der. Og så har det bare at komme hurtigt tilbage igen. :S

  5. Pingback: Hverdagsmåltider: Se min mad, den er gul som… solen?

  6. Pingback: Kom her, lille ven | morihavnen

  7. Pingback: Solsikkefisk med sommersalat

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Køb billige kogebøger!

Jeg sælger ud af brugte kogebøger m.m. - kig forbi her: http://hjemmehosxenia.tictail.com
Follow on Bloglovin

3 tilfældige fra arkivet…

Køb Jane Faerbers nye bog til billige penge hos LCHFbutikken.dk

Affiliatelink

Om affiliatelinks, sponsorerede indlæg m.m.

Jeg bruger jævnligt affiliatelinks i mine opskrifter og af og til vil der også forekomme sponsorerede indlæg herinde. I fællesskab med reklamerne, hjælper det til, at jeg kan bruge mere tid på bloggen, hvorfor jeg håber, at det er noget, I kan acceptere. Jeg skriver kun indlæg om ting, jeg kan stå inde for, og alle affiliatelinks fører til produkter, jeg selv bruger og er glad for.
Sådan fungerer affiliatelinks

Mest læste indlæg























Samarbejde

Få 5% i rabat ved at skrive 'Xenia' i bemærkningsfeltet på ordren.

Sæsonoversigt

Ingredienser

(4) (28) (13) (4) (2) (5) (2) (4) (18) (33) (4) (30) (46) (2) (20) (8) (34) (2) (42) (2) (4) (30) (7) (12) (7) (3) (2) (3) (4) (8) (16) (15) (2) (2) (8) (43) (3) (7) (5) (2) (48) (63) (27) (10) (44) (6) (2) (17) (7) (3) (9) (7) (3) (22) (23) (8) (3) (11) (25) (17) (2) (30) (9) (4) (5) (3) (3) (2) (3) (2) (2) (10) (10) (7) (18) (23) (2) (2) (61) (8) (12) (17) (3) (19) (17) (11) (2) (10) (2) (2) (72) (3) (5) (6) (139) (2) (7) (6) (13) (19) (8) (8) (27) (2) (2) (9) (2) (2) (2) (15) (2) (14) (3) (7) (23) (2) (6) (22) (3) (37) (3) (4) (2) (9) (2) (3) (7) (11) (3) (33) (32) (27) (3) (87) (4) (2) (16) (10) (21) (6) (2) (35) (6) (4) (24) (20) (8) (81) (10) (2) (16) (16) (3) (13) (2) (12) (54) (6) (2) (4) (5) (24) (3) (4) (4) (13) (2) (5) (3) (38) (7) (9) (3) (2) (8) (2) (4) (2) (22) (14) (4) (41) (6) (2) (13) (38) (25) (7) (10) (13) (23) (3) (25) (14) (11) (91) (2) (4) (2) (4) (9) (2) (7) (2) (2) (2) (7) (2) (26) (3) (3) (12) (8) (7) (2) (6) (8) (4) (5) (6) (2) (4) (8) (6) (2) (8) (8) (25) (2) (5) (3) (4) (4) (30) (4) (9) (11) (14) (5) (4) (166) (46) (22) (4) (3) (9) (22) (21) (39) (10) (28) (2) (2) (7) (69) (3) (53) (35) (2) (14) (2) (2) (2) (3) (6) (6) (2) (2) (2) (3) (3) (12) (2) (56) (4) (23) (3) (5) (6) (2) (4) (3) (3) (2) (10) (18) (45) (18) (7) (2) (5) (3) (21) (2) (19) (158) (3) (13) (3) (8) (25) (3)
Yes. But no.